«Οι διακρίσεις δείχνουν τη σκληρή δουλειά που γίνεται»

Από paok24.com:Μπορεί το τμήμα να «μετράει» μόλις τον δεύτερο χρόνο... ζωής του, αλλά οι αθλητές του ΠΑΟΚ έχουν καταφέρει ήδη να διακριθούν σε Ελλάδα και εξωτερικό με τον πήχη να ανεβαίνει διαρκώς.
Πηγή: paok24.com
«Οι διακρίσεις δείχνουν τη σκληρή δουλειά που γίνεται»

Το τζούντο του ΠΑΟΚ είναι ένα από τα νεοσύστατα τμήματα που εντάχθηκαν στην «ασπρόμαυρη οικογένεια» και από τις πρώτες στιγμές η ποιότητα των αθλητών του Δικεφάλου ήταν αυτή που ξεχώρισε για να φέρει επιτυχίες στο σύλλογο σε ένα ακόμη άθλημα.

Ο προπονητής του τμήματος, Γρηγόρης Βοτίκας σε΄δηλώσεις του στο acpaok.gr έκανε έναν έως τώρα απολογισμό της πορείας του «ασπρόμαυρου» τζούντο:

«Η δουλειά που γίνεται στο τμήμα Judo του ΠΑΟΚ φαίνεται απ' τις πολλές διακρίσεις που μετράει η ομάδα μας. Φέτος είναι ο πρώτος χρόνος συμμετοχής μας σε αγώνες, ενώ το τμήμα μετράει 2 χρόνια μόνο λειτουργίας και ήδη έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε 3 πανελλήνια πρωταθλήματα, ένα στους Άνδρες τον Δεκέμβριο στα Ιωάννινα, ένα στις Γυναίκες τον Δεκέμβριο επίσης στα Ιωάννινα και ένα στο Νέων Ανδρών αυτό το σαββατοκύριακο στη Λάρισα, με την κατάκτηση συνολικά 16 μεταλλίων σε πανελλήνια πρωταθλήματα, 8 χρυσά, 5 ασημένια και 3 χάλκινα.

Επίσης έχουμε συμμετάσχει σε πολλά διεθνή τουρνουά σε Αμύνταιο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στη Σόφια της Βουλγαρίας με συνολικό απολογισμό άλλα 24 μετάλλια για τους αθλητές του ΠΑΟΚ. Τρεις αθλητές του ΠΑΟΚ διεκδικούν πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο και οι δύο από αυτούς σχεδόν την έχουν εξασφαλίσει, με την κατάκτηση πολλών νικών αλλά και μεταλλίων σε παγκόσμια Grand Prix».

Το... μυστικό της επιτυχίας δεν είναι άλλο από την σκληρή δουλειά:

«Το συστατικό για τις επιτυχίες είναι η πολλή δουλειά και η πολλή προπόνηση. Η προσήλωση στους στόχους μας και η αφοσίωση σε αυτό που κάνουμε, να κυνηγάμε κάθε δυνατή προετοιμασία και τουρνουά για τους αθλητές μας,να τους εφοδιάσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερες αγωνιστικές εμπειρίες ώστε να είναι σωστά προετοιμασμένοι για να αγωνιστούν και να διακρίνονται συνεχώς».

Τέλος, για τους νέους υψηλούς στόχους:

«Οι επόμενοι στόχοι που ακολουθούν είναι τα βαλκανικά και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όλων των ηλικιών όπου θα αγωνιστούν όσοι αθλητές του ΠΑΟΚ κατάφεραν να διακριθούν στα πανελλήνια πρωταθλήματα αυτής της χρονιάς και θα ακολουθήσουν επίσης αρκετά διεθνή τουρνουά όπου θα συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι αθλητές του τμήματος και φυσικά το καλοκαίρι οι Ολυμπιακοί Αγώνες όπου και εκεί θα υπάρχει ασπρόμαυρη εκπροσώπηση».

Διαβάστε ακόμη...