Η ΦΙΦΑ αλλάζει όσα ξέραμε για τους δανεισμούς παικτών στο ποδόσφαιρο!

Από sdna.gr: Ριζικές αλλαγές στο σύστημα των δανεικών ποδοσφαιριστών είναι έτοιμη να θεσπίσει η ΦΙΦΑ, βάζοντας τέλος στις σκιές που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη παραχώρηση δανεικών ποδοσφαιριστών.
Πηγή: sdna.gr
Η ΦΙΦΑ αλλάζει όσα ξέραμε για τους δανεισμούς παικτών στο ποδόσφαιρο!

Τέλος στην ανεξέλεγκτη ροή των δανεικών ποδοσφαιριστών θέλει να βάλει η ΦΙΦΑ σε διεθνές επίπεδο, θέλοντας να βάλει περιορισμούς σε ότι αφορά όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η ειδική επιτροπή της ΦΙΦΑ (Stakeholders Commitee) που ασχολείται με τις αλλαγές που χρειάζονται στο σύστημα των μεταγραφών (αποτελείται από εκπροσώπους ομάδων, πρώην ποδοσφαιριστές και εκπροσώπους από λίγκες και ομοσπονδίες) μετά από την συνεδρίαση στην Ζυρίχη συμφώνησε σε ένα ανανεωμένο πλαίσιο στο καθεστώς δανεισμών που θα προτείνει για έγκριση στο Συνέδριο της ΦΙΦΑ που θα γίνει τον Ιούλιο του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, βασικός στόχος θα είναι ένας μεγαλύτερος περιορισμός των διεθνών δανεισμών των παικτών ηλικίας από 22 ετών και πάνω. Η πρόταση είναι να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος, ώστε ο αριθμός των δανεικών παικτών που θα μπορεί να δώσει μία ομάδα να μειωθεί από τους 8 (σεζόν 2020-21) στους 6 (2022-23), ενώ προτείνεται επίσης να υπάρχει ένα ανώτατο όριο τριών δανεισμών ανάμεσα σε δύο ομάδες.

Η ίδια επιτροπή πρότεινε μία δοκιμαστική περίοδο τριών ετών στα κράτη μέλη, ώστε να θεσπίσουν ένα ανάλογο σύστημα εντός των συνόρων τους για τους δανεικούς παίκτες, ώστε να εναρμονιστεί με τις νέες οδηγίες που αναμένεται να περάσει η ΦΙΦΑ από το προσεχές καλοκαίρι.

Με άλλα λόγια, εντός τριετίας μία ομάδα δεν θα μπορεί να δώσει σε κάποια άλλη περισσότερους από τρεις δανεικούς παίκτες (ηλικίας 22 ετών και πάνω), ενώ δεν θα έχει την δυνατότητα να δώσει πάνω από 6 δανεικούς στο εξωτερικό την ίδια σεζόν. Ριζικές αλλαγές για ένα φαινόμενο που είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και γέμιζε σκιές ουκ ολίγα πρωταθλήματα...

Διαβάστε ακόμη...