«Θα γίνει η εκδίκαση τη Δευτέρα, δε τη φοβάμαι»

Από sdna.gr: Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Τάκης Μπαλτάκος μίλησε για την καταγγελία του Ολυμπιακού κατά του Δικεφάλου, τονίζοντας πως η εκδίκαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα και πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τους «ασπρόμαυρους».
Πηγή: sdna.gr
«Θα γίνει η εκδίκαση τη Δευτέρα, δε τη φοβάμαι»


Αναλυτικά όσα είπε:

Για την καταγγελία του Ολυμπιακού: «Ο ιδιοκτήτης των βοηθητικών γηπέδων φαίνεται να ελέγχει την ΠΑΕ, αυτό λέει η καταγγελία. Το 94% της ΠΑΕ Ξάνθης ανήκουν σε αυτούς που ανήκαν τόσα χρόνια, δηλαδή στο Συγγελίδη και τον Πανόπουλο. Πώς είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι μια εταιρεία που έχει βοηθητικά γήπεδα μπορεί να ελέγχει την ΠΑΕ; Δεν το βλέπω νομικά σοβαρό αυτό το θέμα. Έτσι όπως εξελίχθηκε είναι επικίνδυνο για τον ΠΑΟΚ αλλά δεν στηρίζεται σε καμία διάταξη νόμου.

Δεν χρειάζεται να περιμένει ο αθλητικός δικαστής γιατί πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα. Το ζήτημα είναι ποια είναι αυτή η Επιτροπή και σε ποιον νόμο μπορεί να στοιχειοθετηθεί η απόφαση της. Στη δικαστική εξουσία όλες οι αποφάσεις προσβάλλονται. Υπάρχουν τρεις βαθμοί δικαιοδοσίας για να αποφεύγονται τα λάθη. Πως γίνεται μια Επιτροπή τους κράτους να βγάζει ένα πόρισμα και να μην μπορεί κανένας να το προσβάλλει; Αυτή η λογική είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα. Αυτή η απόφαση πρέπει να τεθεί κάτω από την κριτική των αρμόδιων οργάνων.

Η Επιτροπή μπορεί να εγκρίνει εάν μια ομάδα έχεις τις προϋποθέσεις να μπει στο πρωτάθλημα αλλά δεν δέχομαι να έρχεται κάποιος και να λέει ότι η Επιτροπή δεν προσβάλλεται. Δεν μπορεί να ισχύσει αυτό βάση του Συντάγματος. Ο Ολυμπιακός έχει μπερδευτεί. Αυτή η Επιτροπή έχει δικαιοδοτικό χαρακτήρα. Το να αποφασίζει το κράτος κάτι και να μην προσβάλλεται από πουθενά, δεν ορίζεται στο Σύνταγμα».

Για το εάν θα γίνει η εκδίκαση: «Πιστεύω η εκδίκαση θα γίνει τη Δευτέρα. Δε τη φοβάμαι κιόλας. Η Ξάνθη κατηγορείται για κάτι τελείως διαφορετικό. Δεν σχετίζονται οι δύο υποθέσεις».

Πηγή: Metropolis 95.5

Διαβάστε ακόμη...