Ο ΠΑΟΚ, ο Σμιθ, το ΒΑΤ και οι εναλλακτικές

Απο basketplus.gr: O ΠΑΟΚ συνεχίζει οριστικά χωρίς τον Άνταμ Σμιθ. Θα λείψουν και οι πόντοι του αλλά και η αμυντική του αδιαφορία ή ανικανότητα, οπότε... μια η άλλη. Και επειδή ο Μέξας είναι υποχρεωμένος να βελτιώσει την άμυνα και όχι την επίθεση, με ένα ματς την εβδομάδα η απουσία του Αμερικανού μπορεί τελικά σε καλό να βγει.
Πηγή: basketplus.gr
Ο ΠΑΟΚ, ο Σμιθ, το ΒΑΤ και οι εναλλακτικές

Ωστόσο η ΚΑΕ είναι υποχρεωμένη απέναντι στην ιστορία του ΠΑΟΚ να αντιδράσει με αυτρή την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του Σμιθ, που έκανε διαδυκτιακά πλάκα με φίλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι είτε τον ξεφώνιζαν είτε τον... παρακαλούσαν να επιστρέψει.
Η ΚΑΕ ενημέρωσε εδώ και μέρες τη FIBA εγγράφως ώστε να είναι μέσα στις προθεσμίες για την οικονομική τακτοποίηση του Σμιθ. Ο Αμερικανός έπρεπε μέχρι 15/2 να λάβει μισθό Ιανουαρίου, αλλά αποχώρησε λίγες μέρες νωρίτερα. Περίεργο... Οι ατζέντηδες του δεν τον συμβούλεψαν; Περίεργο..

Στον ΠΑΟΚ έχουν αποφασίσει να προσφύγουν στο ΒΑΤ. Να καταγγείλουν εκεί τον παίκτη, ώστε να διεκδικήσουν αποζημίωση. Έχει ξαναγίνει στην ιστορία του ΒΑΤ (υπάρχουν στην λίστα πέντε αθλητές, μεταξύ των οποίων και ο Γκαίλιους και μια αθήτρια με ban μετακίνησης, ενώ η τελευταία προσφυγή ήταν αυτή της ομάδας Ντεπορτίβο Ισπάνο Αμερικάνο κατά του Εζέβιερ Κάρτερ Μουρ με απόφαση Νοεμβρίου 2019), προφανώς όχι από Ελληνική ομάδα. Ουσιαστικά υπάρχουν δύο δρόμοι. Αν θέλει τώρα ο Σμιθ να ενταχθεί σε άλλη ομάδα, είναι υποχρεωμένος να έρθει σε συμβιβασμό και αυτό μεταφράζεται συνήθως σε τρεις μισθούς. Αυτό αποφασίζει το ΒΑΤ και ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να το αποδεχθεί.

Αν πάλι ο Σμιθ δεν έχει διάθεση να παίξει τώρα αλλά μπορείο να περιμένει την επόμενη σεζόν, το ΒΑΤ θα έχει το χρόνο να εκοδικάσει τη προσφυγή του ΠΑΟΚ, σε ένα δίμηνο θα βγάλει απόφαση, ίσως χρειαστεί και άλλο διάστημα, εφόσον τα δύο μέρη κληθιούν να συμβιβαστούν και αν αυτό δεν γίνει, τότε ένα (μεγαλύτερο) ποσό θα επιδικαστεί στον Σμιθ, που φυσικά για να έχει δικαίωμα υπογραφής σε άλλη ομάδα, θα πρέπει να το πληρώσει.
Η υπόθεση έχει "ψωμί" και όλα εξαρτώνται από το "μέχρι τέλους" του ΠΑΟΚ. Σε καθαρά αγωνιστικό και τακτικό επίπεδο, πάντα με ένα ματς πλέον την εβδομάδα, η ομάδα μπορεί να βρει καλύτερη ισοροπία και επιτέλους να αποκτήσει χημεία, ρόλους, ομαδικότητα και νοοτροπία. Οι γκαρντ που υπάρχουν, φτάνουν, χωρίς κανείς να παραγνωρίζει το επιθετικό ταλέντο του Σμιθ. Προφανώς για να είναι εκεί κάτω ο ΠΑΟΚ, δεν έφτανε.

Διαβάστε ακόμη...