Ζήτησε αναβολή η Ξάνθη, αντιδρά ο Κούγιας

Απο thessports.gr: Με την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης στον αθλητικό δικαστή, οι νομικοί εκπρόσωποι των θρακιωτών ζήτησαν αναβολή.
Πηγή: thessports.gr
Ζήτησε αναβολή η Ξάνθη, αντιδρά ο Κούγιας

"Δεν έχουμε λάβει πλήρης γνώση του φακέλου, η Επιτροπή αρνείται να δώσει στοιχεία του φακέλου. Επειδή οι δύο υποθέσεις συνδέονται, άμεσα, πέραν αυτού, έχουμε ήδη καταθέσει στο διοικητικό εφετείο προσφυγή. Είναι κομβικής σημασίας η πρόσβαση στον φάκελο, για εμάς. Αναφερόμαστε στο ζήτημα της πρόσβασης στον φάκελο, αν έχετε εσείς τον φάκελο, μπορούμε να καταθέσουμε σας εσάς το αίτημα. Επικαλούνται προσωπικά δεδομένα και δεν μας το δίνουν. Επίσης, εκκρεμεί η απόφαση για προσωρινή διαταγή", ήταν η θέση της Ξάνθης.

Ολυμπιακός και Πανιώνιος ζήτησαν να απορριφθεί το αίτημα, ενώ ανέβηκαν οι τόνοι με την παρέμβαση του Αλέξη Κούγια: "Μέχρι τώρα ακούγαμε ότι δεν είχε εκδοθεί δεσμευτική απόφαση από δικηγόρους του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Οι της Ξάνθης είχαν κάθε δυνατότητα να προσφύγουν στο Εφετείο αλλά περιορίστηκαν όλο αυτό το διάστημα να λένε ότι πρόκειται για μια εισήγηση. Στο παρά ένα όμως, κατέθεσαν προσφυγή. Οι προσφυγές στο διοικητικό εφετείο αργούν πάρα πολύ, το 2025 θα εκδικαστούν!, είπε μεταξύ άλλων.

Σε κάποια άλλη αποστροφή του λόγου του πρόσθεσε:

"Στην προκειμένη περίπτωση εσείς ως προεδρείο είστε μπροστά σε μία διαδικασία όπου δεν έχει ανατραπεί ποτέ απόφαση της ΕΕΑ. Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα είχαν υποβιβαστεί και δεν είχαν καταφέρει να προσβάλλουν την απόφαση. Σε 15 μέρες τελειώνει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Έχουμε 2 παιχνίδια και μετά έχουμε πλέι οφ. Μετά θα έχουμε την κρίση και των ομάδων που θα υποβιβαστούν. Εμείς και ο Πανιώνιος για αυτό είμαστε εδώ. Ο Πανιώνιος διεκδικεί την σωτηρία του και εμείς είμαστε δύο βαθμοί κάτω από την Ξάνθη. Εφόσον υποβιβαστεί η Ξάνθη, όπως προβλέπεται, εμείς έχουμε έννομο συμφέρον.

Εάν καθυστερήσει η εκδίκαση της υπόθεσης θα πρέπει να ανασταλλεί η διαδικασία της βαθμολογίας. Έχουμε άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Έχουμε 2 βαθμούς διαφορά. Εμείς ζητάμε την πρόσθετη παρέμβαση να γίνει δεκτή και για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Δεν υπάρχει μόνο το συμφέρον το βαθμολογικό. Υπάρχει και το θέμα της πολυϊδιοκτησίας. Εμείς μετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα όπου υπάρχει ένα πόρισμα για σχέση εξάρτησης μίας ομάδας με άλλη. Για την μία ομάδα υπάρχει το θέμα ανακλήσεως του πιστοποιητικού. Μετά έρχεται τελευταία στιγμή μία προσβολή στην απόφαση της ΕΕΑ για να βγει μία απόφαση μετά από 5 χρόνια".

Διαβάστε ακόμη...