«Η φάση του Ντούγκλας και τα… λάθη!»

Από inpaok.com: Ο Τάσος Κάκος όπως κάθε Κυριακή σχολίασε τις επίμαχες φάσεις των αγώνων μέσω του τηλεοπτικού σταθμού OPEN και της τηλεοπτικής εκπομπής Total Football.
Πηγή: inpaok.com
«Η φάση του Ντούγκλας και τα… λάθη!»

O πρώην διεθνής διαιτητής σημείωσε φυσικά πως δεν υπάρχει κανένα πέναλτι στη φάση του Ντούγκλας, ενώ ανέφερε επίσης πως ο Σέρβος διαιτητής, Γιοβάνοβιτς.

Ο Κάκος αρχικά αναφέρθηκε, σε μία φάση με τον Λημνιό, που η μπάλα βρίσκει στο χέρι του, λέγοντας:

«Η μπάλα πηγαίνει στο χέρι του ποδοσφαιριστή, αλλά την έχει παίξει πρώτα με το πόδι. Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος σε τέτοιες περιπτώσεις, οπότε δεν υπάρχει παράβαση».

Όσο για τη φάση με τον Αουγκούστο:

«Εδώ υπάρχει σύγκρουση κριτηρίων. Το πιο σημαντικό είναι η πρόθεση. Αν κρίνει ότι υπάρχει πρόθεση, τότε υπάρχει παράβαση. Σε αυτήν την περίπτωση, αν η μπάλα από το κεφάλι πηγαίνει στο χέρι, θα πρέπει να δοθεί πέναλτι. Αυτό όμως δε συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση. Εδώ υπάρχουν κριτήρια που ακυρώνουν την παράβαση. Αυτό της κοντινής απόστασης, δηλαδή εξ'επαφής, ενώ ο παίκτης δεν έχει καμία οπτική επαφή με τη μπάλα. Δεν υπάρχει παράβαση. Υπάρχουν κάποιοι διαιτητές που μπορούν να ξεχωρίσουν αυτές τις παραβάσεις και κάποιοι άλλοι που δε μπορούν» απάντησε ο Κάκος.

Τέλος, αναφέρθηκε και σε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ:

«Ο διαιτητής είχε αφήσει το παιχνίδι να γίνει σκληρό. Θεωρώ ότι έχασε τον έλεγχο. Έδωσε τρεις κίτρινες κάρτες και είχε έλλειμμα στον πειθαρχικό έλεγχο. Θα μπορούσε από την αρχή, να έχει δώσει τις παραβάσεις και να γίνει το παιχνίδι «ροντέο».

Διαβάστε ακόμη...