Ήρεμα κόουτς – η λογομαχία με τον Γιοβάνοβιτς και το ρίσκο στη Λάρισα

Από sfina.gr: Όταν το μεσογειακό ταμπεραμέντο δεν μπορείς να το ελέγξεις υπάρχει θέμα...
Πηγή: sfina.gr
Ήρεμα κόουτς – η λογομαχία με τον Γιοβάνοβιτς και το ρίσκο στη Λάρισα

Είναι προφανές, πως ο Αμπέλ Φερέιρα οφείλει να συγκρατήσει τον παρορμητικό χαρακτήρα του, γιατί μπορεί να κοστίσει ακριβά στην ομάδα. Στην Λάρισα με την συμπεριφορά του ρίσκαρε, ευτυχώς, χωρίς δυσάρεστες επιπτώσεις.

Διαμαρτύρονταν συνεχώς έντονα από τον πάγκο στον Σέρβο διαιτητή Γιοβάνοβιτς για το ότι δεν τιμωρούσε με κάρτες τα πολύ σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της Λάρισας. Συνέχισε να το κάνει, παρά την κίτρινη κάρτα που έδειξε ο Σέρβος ρέφερι στον στενό συνεργάτη του και γυμναστή της ομάδας Ζοάο Μάρτινς, στο πρώτο ημίχρονο.

Δεν έλαβε καθόλου υπόψη του την προειδοποίηση του Σέρβου ο Φερέιρα. Όχι μόνο δεν ηρέμησε, αλλά λογομαχούσε αρκετές φορές με τον Γιοβάνοβιτς. Ήταν ενδεικτικό κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο που του έλεγε "βάλε γυαλιά" και του το έδειχνε, με χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών του, από τον πάγκο. Ο Γιοβάνοβιτς από το κέντρο του γηπέδου του έδειξε με το χέρι του σε έντονο ύφος να καθίσει στον πάγκο, κι ευτυχώς, περιορίστηκε σ' αυτό.

Κι αν ο Σέρβος τον απέβαλλε και δεν μπορούσε να καθίσει στον πάγκο στον κρισιμότερο αγώνα της χρονιάς με τον Ολυμπιακό την Κυριακή; Θα αναγκαζόταν να δίνει οδηγίες στους συνεργάτες του μέσω "γουόκι τόκι" από την κερκίδα. Ήταν σοβαρό το ρίσκο που πήρε.

Εντάξει, μπορεί να είχε νεύρα και δικαιολογημένα από την ατιμωρησία των παικτών της Λάρισας, αλλά ο πρώτος κανόνας του επαγγελματισμού είναι η ψυχραιμία, η αυτοσυγκράτηση και το καθαρό μυαλό, που χάνεται όταν λειτουργείς εν θερμώ και σε κατάσταση παρατεταμένου εκνευρισμού.

Άλλωστε, ο προπονητής πρέπει να αποτελεί παράδειγμα από τον πάγκο και για τους παίκτες του, για να τους μεταδίδει ηρεμία και όχι νευρικότητα. Άρα, ήρεμα κόουτς, για το συμφέρον της ομάδας, αλλά και το δικό σου.

Διαβάστε ακόμη...