«Λύγισε» στην παράταση...

Από acpaok.gr: Έχοντας να διαχειριστεί την μεγάλη απουσία της Λολίτας «The General» Λύμουρα, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ ταξίδεψε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τις Εσπερίδες Καλλιθέας, γνωρίζοντας στην παράταση την ήττα με 83-79.
Πηγή: acpaok.gr
«Λύγισε» στην παράταση...

Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε στο γήπεδο με αρχική σύνθεση τις: Κωτούλα, Σύρρα, Καρλάφτη, Λιούις και Μάλιγκαν.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ ήταν εκείνος που δημιούργησε πρώτος σκορ στο παιχνίδι μετά από τις δύο εύστοχες βολές της Μάλιγκαν, 0-2. Στα επόμενα πρώτα λεπτά, μετά από καλάθι της Καρλάφτη, ο Δικέφαλος δημιούργησε ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων, 2-6. Οι γηπεδούχοι όμως έχοντας ρέντα από την γραμμή των τριών πόντων, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, με την πρώτη περίοδο να κλείνει με τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ πίσω στο σκορ για τρεις πόντους, 18-15.

Το δεύτερο δεκάλεπτο «σημαδεύτηκε» από το επιθετικό κρεσέντο των δύο ομάδων. Το πρώτο τετράλεπτο έκλεισε με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ, με τον Δικέφαλο να βρίσκει πόντους τόσο εντός πεδιάς με τις Ταρπάγκου και Λιούις, όσο και από το τρίποντο με την Κωτούλα. Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, οι παίκτριες του Βασίλη Μασλαρινού αν και βρέθηκαν πίσω με δέκα πόντους, 43-33, κατάφεραν με ένα γρήγορο σερί 0-5 να μαζέψουν την διαφορά, με το ημίχρονο να κλείνει στο 43-38.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ συνέχισε να κυνηγάει το σκορ, ωστόσο η διαφορά έμενε στους πέντε με έξι πόντους. Με τις δύο ομάδες να βρίσκουν αμφότερες σκορ, το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τον Δικέφαλο πίσω στο σκορ με επτά πόντους, 63-56.

Στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο, χάρη σε δύο εύστοχες βολές της Κωτούλα ο Δικέφαλος μείωσε γρήγορα και πάλι στους πέντε, 63-58. Στη συνέχεια ένα 7-0 σερί των γηπεδούχων ανέβασε και πάλι την διαφορά σε διψήφια επίπεδα περίπου επτά λεπτά πριν το τέλος, 70-58. Μετά από κείνο το σημείο, οι παίκτριες του Βασιλή Μασλαρινού έβγαλαν αντίδραση και με δικό τους 0-10 σερί έφεραν το παιχνίδι στο καλάθι, 70-68. Στα τελευταία δύο λεπτά, ο Δικέφαλος με καλάθι της Ταρπάγκου έφερε την αναμέτρηση στα ίσια, 70-70. Στο τελευταίο λεπτό, οι δύο ομάδες πέτυχαν από τέσσερις πόντους οι οποίοι προήλθαν όλοι από την γραμμή των βολών, 74-74. Στις δύο τελευταίες επιθέσεις της κανονικής διάρκειας, οι δύο ομάδες αστόχησαν σε βολές που τους δόθηκαν, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Στην παράταση, ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ και Εσπερίδες πέτυχαν γρήγορα από ένα καλάθι, 76-76. Στην συνέχεια ωστόσο, οι γηπεδούχοι με ένα σερί 5-0, πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα, 81-76. Ο Δικέφαλος μείωσε με την Λιούις σε 81-78 αλλά οι Εσπερίδες απάντησαν, 83-78, αναγκάζοντας τον Βασίλη Μασλαρινό να καλέσει τάιμ άουτ. Τα πράγματα δεν άλλαξαν στα τελευταία λεπτά, με τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ να γνωρίζει την ήττα με 83-79.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού, ο σημαντικός βαθμολογικά εντός έδρας αγώνας απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στις 23 Φεβρουαρίου.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 43-38, 63-56, 74-74(κ.α), 83-79

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ(Μασλαρινός): Χατζηδάκη, Λιούις 16, Καρλάφτη 11(1), Κωτούλα 21(3), Σύρρα 2, Ταρπάγκου 6, Κουμαντσιώτου, Καρακούλα, Τζέλου, Μάλιγκαν 18, Μπουτσούκη, Κιλαζίδου 5

Διαβάστε ακόμη...