Οι ... 12 αυτοματισμοί του Τσιστιακόφ! (2013)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 16/2/2013 ο "Δικέφαλος του Βορρά" έμεινε στο 0-0 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σε παιχνίδι που έγινε στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής της περιόδου 2012-2013...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Οι ... 12 αυτοματισμοί του Τσιστιακόφ! (2013)

Το παιχνίδι έγινε σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της δυνατής βροχής που έπεφτε στη μεγαλύτερη διάρκειά του και δημιούργησε πολλά προβλήματα στους παίκτες και των δύο ομάδων.

O ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κωνσταντινίδη, Κατσουράνη, Σίλντεφελντ, Λίνο, στη μεσαία γραμμή στον άξονα οι Κάτσε και Λάζαρ, Καμαρά και Ρομπέρ στις πτέρυγες και μοναδικός προωθημένος ο Σαλπιγγίδης, με τον Λόρενς να κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω του.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 1' βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Φέτση, που έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά μπροστά στον Ιτάνζ και έστειλε την μπάλα άουτ. Στη φάση κοιμήθηκε η άμυνα...

Πέντε λεπτά αργότερα σε κεφαλιά του Πετρόπουλου, έχασε την έξοδο ο Ιτάνζ και η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας μας. Ήταν φανερό πως ο ΠΑΟΚ για ακόμη μια φορά μπήκε χαλαρά στο ματς, όπως άλλωστε στα περισσότερά του παιχνίδια εκείνη τη σεζόν...

Αντίδραση στις ευκαιρίες της ΑΕΚ δεν υπήρξε, η ομάδα μας αρκέστηκε σε μια φλύαρη κατοχή χωρίς ευκαιρίες, με τον Κωνσταντόπουλο να είναι θεατής. Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ αναλωνόταν σε σέντρες του Λίνο που όμως δεν στάθηκαν ικανές για να απειλήσουν. Η δεξιά πτέρυγα είχε παροπλιστεί τελείως και ο Καμαρά που έπαιξε εκεί έμοιαζε εκτός τόπου και χρόνου. Μια έμπνευση του Δώνη που δεν του βγήκε.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το ημίχρονο χωρίς καμία καθαρή τελική προσπάθεια, απέναντι σε αυτήν την ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων που ήξερε όμως τι ζητούσε στο γήπεδο.

Στην επανάληψη ο Δώνης πέρασε στο ματς τον Κουμάλο στη θέση του Κάτσε μετατοπίζοντας τον Κατσουράνη στα χαφ. Το παιχνίδι της ομάδας μεταφέρθηκε στην άλλη πλευρά αλλά με εξαίρεση ένα σουτ του Καμαρά στο 48' και ένα του Λάζαρ στο 67' ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ δεν αισθάνθηκε πίεση.

Η επανάληψη ήταν μια λασπομαχία που δεν αντέχει σε περαιτέρω κριτική. Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ πέταξε κι άλλους βαθμούς στα σκουπίδια απέναντι σε έναν υποδεέστερο αντίπαλο, προβληματίζοντας με την απόδοσή του.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Βλάχος, Τσουμάγκας, Κουτρουμπής, Μπουγαίδης, Μητρόπουλος, Φέτσης, Αναστασόπουλος (64' Καραλής), Γκερέιρο (80' Παυλής), Φούντας (91' Φουρτάδο), Πετρόπουλος

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Λίνο, Σίλντεφελντ, Κατσουράνης, Κωνσταντινίδης (74' Έττο), Ρομπέρ (83' Πέλκας), Λάζαρ, Κάτσε (46' Κουμάλο), Καμαρά, Σαλπιγγίδης, Λόρενς.

Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, στάθηκε στον βαρύ αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της βροχής, ενώ υποστήριξε πως απολαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη της διοίκησης.

Τα όσα είπε:

"Παίξαμε σε ένα θλιβερό αγωνιστικό χώρο με συνέπεια να εμποδίσει και τις δύο ομάδες. Ίσως περισσότερο εμάς που είχαμε την κατοχή. Είναι άσχημο το καλύτερο γήπεδο της χώρας να παρουσιάζει τέτοια εικόνα και δεν είναι εύκολο να παίξεις μέσα στη βροχή. Μετά τα 6-7 πρώτα λεπτά που η ΑΕΚ έκανε δύο φάσεις, δημιουργήσαμε προβλήματα κυρίως από αριστερά και είχαμε ευκαιρίες με τους Λόρενς και Σαλπιγγίδη.

Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε μέσα στη λάσπη να βάλουμε τη μπάλα κάτω. Δεν έγινε κάποια μεγάλη φάση. Πάντως ο αγωνιστικός χώρος δυσκόλεψε ιδιαίτερα εμάς που είχαμε μεγάλη διάθεση μετά τα πρώτα πέντε λεπτά".

Για το αν υπάρχει κάτι θετικό για να κρατήσει από αυτή την αναμέτρηση, τόνισε: "Σ' αυτά τα ματς όταν περνά η ώρα το παιχνίδι πηγαίνει στη δύναμη και στη μονομαχία. Οι επιθετικοί μας προσπάθησαν πολύ, αλλά δεν είναι το δυνατό τους κομμάτι στη δύναμη. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο δεύτερο μέρος, είχαμε καλή αμυντική οργάνωση, μακάρι ο αγωνιστικός χώρος να ήταν διαφορετικός. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, αν και οι συνθήκες ήταν περισσότερο εναντίον μας".

Για τη χρησιμοποίηση του Κατσουράνη ως στόπερ, σημείωσε: "Τον Κατσουράνη τον πήραμε για στόπερ. Ο Κατσουράνης με τον τρόπο που παίζουμε είναι δύσκολο να παίξει δεύτερος αμυντικός χαφ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και έτσι, όπως έγινε στο δεύτερο μέρος.
Να μάθει ο Κατσουράνης αυτή τη θέση και τακτικά, όταν θα προσαρμοστεί περισσότερο θα είναι και καλύτερος αμυντικός και θα μας δώσει και πολλές καλύτερες επιθέσεις από πίσω".

Για το αν θεωρεί πως είναι συμπτωματικό το γεγονός ότι ο Δικέφαλος δεν έχει πάρει φέτος ένα διπλό με μεγάλο αντίπαλο, υποστήριξε: "Εγώ νομίζω ότι η ομάδα θα κάνει μεγάλες νίκες. Εμπιστεύομαι την ομάδα. Αυτό που παίζει μεγαλύτερο ρόλο είναι να έχεις συνεχή θετικά αποτελέσματα. Ξέρουμε ότι αυτές οι νίκες μετράνε στο πρεστίζ και τις θέλει ο κόσμος. Κάποια στιγμή μέσα στην περίοδο η ομάδα θα δώσει μεγάλες νίκες για να ευχαριστηθεί και ο κόσμος".

Για την στιγμή της αποβολής του, δήλωσε: "Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για τη διαιτησία. Είπα στον επόπτη "δεν βλέπεις η μπάλα είναι μέσα;", το θεώρησε ειρωνεία και με απέβαλε. Δεν νομίζω να έχω στοχοποιηθεί. Με τον Άρη δικαίως αποβλήθηκα, η σημερινή αποβολή μου είναι υπερβολή".

Για την χρησιμοποίηση του Καμαρά στο δεξί άκρο της επίθεσης, εξήγησε: "Δεν είναι κριτήριο σε αυτό το γήπεδο. Στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Άρη μου είπε ότι στην προηγούμενη ομάδα του έπαιζε περισσότερο στα δεξιά. Σήμερα δεν είχαμε άλλη επιλογή".

Για τον αν θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει στο νέο ΠΑΟΚ: "Υπάρχει η καθημερινότητα των προπονητών και των ποδοσφαιριστών. Μέσα από αυτή κρινόμαστε. Αυτό που αισθάνομαι εγώ είναι ότι υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Θέλουμε να πραγματοποιήσουμε κάποια πράγματα του σχεδιασμού μέχρι το καλοκαίρι και κάποια άλλα μετά το καλοκαίρι".

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης υποστήριξε πως η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τονίζοντας πως το πλάνο της ομάδας απαιτούσε η ομάδα να έχει την κατοχή και την μπάλα χωρίς όμως να το επιτρέψει η ακαταλληλότητα του γηπέδου.

Αρχικά ανέφερε:

«Ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ δημιούργησε φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, εμείς προσπαθήσαμε και καταφέραμε να ισορροπήσουμε την κατάσταση και κάναμε φάσεις στο δεύτερο. Δεν σημαίνει τίποτα το αποτέλεσμα, κοιτάζουμε τη συνέχεια. Ήταν πολύ δύσκολο να παίξεις ποδόσφαιρο σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο»

Για τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ: «Το πλάνο ήταν να παίξουμε εμείς τη μπάλα μας να κάνουμε την κατοχή και το παιχνίδι μας. Δεν μας άφησε το γήπεδο και πήγαμε σε μακρινές μπαλιές που ήταν εύκολο για τα ψηλά παιδιά στην άμυνα της ΑΕΚ».

Για το αρνητικό σερί που είχε σταματήσει κόντρα στον ΟΦΗ: «Είχαμε ένα κακό σερί αποτελεσμάτων. Καταφέραμε και κερδίσαμε τον ΟΦΗ. Πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια, όλες οι ομάδες περνάνε περίοδο ντεφορμαρίσματος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε σκληρά και να δείχνουμε τη δουλειά μας».

Για την συνέχεια στο Κύπελλο είπε: "Ναι, γιατί όχι να μην επιστρέψουμε εδώ τον Μάιο στον τελικό. Έχουμε καλή κλήρωση και θα το προσπαθήσουμε".

Για την αμυντική λειτουργία επεσήμανε: "Ήρθαν κάποιοι παίκτες με ποιότητα όπως ο Σίλντενφελντ και ο Κατσουράνης που μπορεί να παίξει και στην άμυνα και με τον καιρό όλοι θα δείχνουν καλύτερο πρόσωπο".

Τέλος, για τη συνέχεια τόνισε: «Στην έδρα μας πρέπει να παίζουμε δυνατά σαν ΠΑΟΚ και να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια στην Τούμπα. Θα δουλέψουμε όλη την εβδομάδα για το παιχνίδι με την Κέρκυρα και μετά θα δούμε τον Πανιώνιο. Πρέπει να κάνουμε δυο νίκες για να βρούμε τη φόρμα μας».

Ο Σαρλ Ιτάνζ, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, σχολίασε την εικόνα του αγώνα, τονίζοντας παράλληλα ότι ο βαθμός της ισοπαλίας δεν άφησε ευχαριστημένη την ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

Για το παιχνίδι: "Από την αρχή πρέπει να μπαίνουμε πιο συγκεντρωμένοι. Δεν το πληρώσαμε σήμερα, στη συνέχεια όμως ήμασταν καλύτεροι. Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε".

Για το πως θα βελτιωθεί η ομάδα: "Μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας γιατί έχουμε καλό κλίμα στην ομάδα. Θέλουμε να ανέβουμε. Πρέπει να είμαστε σταθεροί στην απόδοση μας. Μετά το τέλος του αγώνα, στα αποδυτήρια, αισθανθήκαμε ότι δεν ήταν καλό το σημερινό αποτέλεσμα και αυτό είναι θετικό για τη συνέχεια".

Στον κακό αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ στάθηκε στις δηλώσεις του ο Κώστας Κατσουράνης για το ισόπαλο αποτέλεσμα με την ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

"Δεν μας άφησε ο καιρός να παίξουμε μπάλα. Πολλά ήταν τα προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο, υπήρχε κι άλλο πρόβλημα, δεν θέλω να πω κάτι άλλο"

Για την θέση που αγωνίζεται: "Ότι πει ο προπονητής εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ο προπονητής αποφασίζει"

Δείτε μέσα από το βίντεο που ακολουθεί, τους ... 12 τρόπους ανάπτυξης της ομάδας από την άμυνα μέχρι την αντίπαλη περιοχή κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ!

Το video δημιουργήθηκε μετά από εντολή του Γκερμάν Τσιστιακόφ... Οι λόγοι της δημιουργίας ήταν προφανείς και το θέμα συζητήθηκε πολύ τις επόμενες μέρες!
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στήριζε τον ... Δώνη και λίγους μήνες μετά βρέθηκαν σαν αντίδικοι στα δικαστήρια...

Διαβάστε ακόμη...