Μπαλτάκος: «Καμία τριγωνική σχέση, θα δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ»

Απο sdna.gr: Την πεποίθησή του ότι θα δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ από τον αθλητικό δικαστή εξέφρασε ο έμπειρος νομικός Τάκης Μπαλτάκος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υφίσταται καμία τριγωνική σχέση με Ξάνθη και Καλπαζίδη.
Πηγή: sdna.gr
Μπαλτάκος: «Καμία τριγωνική σχέση, θα δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη "Live Sport":

Αρχικά είπε:

«Η υπόθεση θα αρχίσει από μηδενική βάση. Διαγράψτε ό,τι ξέρετε μέχρι σήμερα, με την επισήμανση ότι η Ελλάδα είναι μία συντεταγμένη χώρα. Η ΕΕΑ μας λέει ότι η ίδια είναι δικαιοδοτικό όργανο και επιβάλλει και ποινές, όπως έκανε στην περίπτωση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Το άρθρο 8 παρ. 2 του Συντάγματος αναφέρει ότι δικαστικές επιτροπές με οποιοδήποτε όνομα δεν επιτρέπεται να συσταθούν. Επιπλέον το άρθρο 26 παρ. 3 του Συντάγματος αναφέρει ότι η δικαστική εξουσία ασκείται μόνο από τα δικαστήρια. Στην επίμαχη υπόθεση, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Εάν αυτή η Επιτροπή λειτουργεί ως δικαστική, είναι ανυπόστατη, διότι απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα. Επομένως είναι ανυπόστατη και η έκθεση ή το πόρισμά της, όπως το βαπτίζει. Εάν δεν είναι δικαστική, είναι απλά γνωμοδοτική. Σε αυτή την περίπτωση και η έκθεσή της είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα, οπότε ο αθλητικός δικαστής θα εκτιμήσει το πόρισμα της ΕΕΑ, όπως θα εκτιμήσει και όλα τα δικόγραφα που θα παρουσιάσουν στην εκδίκαση της υπόθεσης ο ΠΑΟΚ, η Ξάνθη και ο Ολυμπιακός».

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το πόρισμα της ΕΕΑ είναι δεσμευτικό...
Ο αθλητικός δικαστής της Superleague είναι τακτικός δικαστής και θα δικάσει την υπόθεση.

Η ΕΕΑ λειτουργεί εδώ και χρόνια και μάλιστα έχει υποβιβαστεί ομάδα με πόρισμά της...
«Αν η ΕΕΑ επιμένει ότι είναι δικαιοδοτικό όργανο, η λειτουργία της απαγορεύεται από το Σύνταγμα και θα πρέπει το θέμα να εξεταστεί περαιτέρω».

Ποια εκτιμάτε ότι θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης;
«Υπάρχει μία θαυμάσια άποψη της μειοψηφίας της ΕΕΑ για την υπόθεση κι εκτιμώ ότι αυτή η άποψη θα γίνει αποδεκτή από τον αθλητικό δικαστή. Η άποψη του μέλους που μειοψήφησε καταλήγει στο ότι ένα παρένθετο πρόσωπο είναι μέτοχος του ΠΑΟΚ και αγόρασε μία εταιρεία, τη VIALAND και κάποια γήπεδα της Ξάνθης. Και λοιπόν; Ποιο είναι το πρόβλημα; Δεν έχει καμία σχέση με τις μετοχές της θρακιώτικης ΠΑΕ».

Δεν υπάρχει τριγωνική σχέση με Καλπαζίδη, ΠΑΟΚ και Ξάνθη;
«Όχι. Όποιος αγοράζει βοηθητικό γήπεδο στα Πηγάδια δεν σημαίνει ότι ελέγχει τις μετοχές της Ξάνθης. Μέτοχοι στην ΠΑΕ είναι οι Πανόπουλος, Συγγελίδης, οι οποίοι είναι ισχυροί παράγοντες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια».

Διαβάστε ακόμη...