Σκληρό μνημόνιο με καπέλωμα της ΕΠΟ

Από forzaonline.gr : Η απόφαση – έκτρωμα, μιας επιτροπής, που απ΄ ότι αποδεικνύεται στερείται παντελούς ίχνους αξιοπιστίας και σοβαρότητας, και επιχείρησε να αλλάξει βιαίως και εντελώς αυθαίρετα τον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου υπέρ συγκεκριμένης ομάδας, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και ήταν η αφορμή για την παρέμβαση της κυβέρνησης…
Πηγή: forzaonline.gr
Σκληρό μνημόνιο με καπέλωμα της ΕΠΟ

Μετά την κατάθεση και υπερψήφιση μιας τροπολογίας, που στην πραγματικότητα είναι δυσμενής για τον ΠΑΟΚ, καθώς τον στιγματίζει άνευ πραγματικού λόγου και αιτίας, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, έκανε γνωστή την απόφασή του να παρέμβει και να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού.

Αφού απείλησε με αποχώρηση των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, αν δεν ηρεμήσει το κλίμα, κάτι που θεωρεί ότι θα πονέσει τους παράγοντες που εισπράττουν τα έσοδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να παραδώσει στην πραγματικότητα τα κλειδιά του ποδοσφαίρου σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Όπως είπε, θα συνταχθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ για την επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την επίβλεψή τους.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές αντιπροσωπεία της κυβέρνησης θα ταξιδέψει στην Ελβετία για να συναντηθεί με αξιωματούχους της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, για να συνταχθεί το μνημόνιο, το οποίο θα υπογραφεί από τον πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο, στην Αθήνα.

Ο στόχος του πρωθυπουργού είναι να περάσει η διοίκηση του ποδοσφαίρου σε ανθρώπους που θα ορίσουν ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ για δύο ή τρία χρόνια!

Τι σημαίνει αυτό; Πιθανότητα διορισμό Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής (ΠΔΕ) στην ΕΠΟ. Αυτό, δηλαδή, που ζητά και προσπαθεί πολύ καιρό να πετύχει ο Ολυμπιακός, που θέλει να “καπελώσει” τη διοίκηση Γραμμένου και να ακυρώσει την εκλογική διαδικασία στην Ομοσπονδία.

Βέβαια, στην ομιλία του στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με αναλυτές, προσπάθησε να πάρει αποστάσεις από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, θέλοντας να αποσυνδέσει το όνομά του από κάθε συζήτηση για τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

ΠΔΕ είχαμε και μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν καθαιρέθηκε η διοίκηση του Γκιρτζίκη, διορίστηκε Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή από τη ΦΙΦΑ, με πρόεδρο τον Δρόσο, καθ’ υπόδειξη του τότε υπουργού αθλητισμού.

Σε περίπτωση που πάμε πάλι σε ΠΔΕ, είναι σαφές ότι θα πρέπει να υποδειχτούν πρόσωπα από την κυβέρνηση.

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΤΣΕΡ

Ο Πρωθυπουργός ήρθαν σαν άλλη… Θάτσερ να απειλήσει με αυστηρά μέτρα και αυτοτιμωρία του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, ωστόσο στην Μεγάλη Βρετανία της “Σιδηράς Κυρίας”, η κατάσταση και το περιβάλλον ήταν διαφορετικά.

Αν θέλουμε πραγματικά να γίνουμε Μεγάλη Βρετανία και να έχουν τα μέτρα, το αποτέλεσμα, που είχαν τα μέτρα της Θάτσερ, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι :

* Όσο βασιλεύει η ανομία, οι απειλές και οι εκβιασμοί…
* Όσο υπάρχουν επί χρόνια εκκρεμείς υποθέσεις στη δικαιοσύνη, που αφορούν άμεσα ή έμμεσα το ποδόσφαιρο…

* Όσο δεν εξιχνιάζονται υποθέσεις δολοφονικών ή μη, επιθέσεων σε διαιτητές και γενικότερα ανθρώπους της ποδοσφαίρου…

* Όσο υπάρχουν τόσο ωμές παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων στο ποδόσφαιρο, που λειτουργούν σαν πολιτικοί βραχίονες ομάδων και παραγόντων…

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν η πολιτεία αποφασίσει να δράσει και να καθαρίσει το χώρο του ποδοσφαίρου, φέρνοντας την πραγματική… κανονικότητα σ΄ αυτό, τότε θα μπορούμε να αισιοδοξούμε.

Απ΄ ότι φαίνεται, όμως, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…

ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ…ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

Αφού κατάφερε να κάνει μπάχαλο το πρωτάθλημα, προκαλώντας αναταραχή και “αναγκάζοντας” την κυβέρνηση να καταθέσει “άρον άρον” τροπολογία πιστεύοντας ότι έτσι θα σώσει την παρτίδα, όλα δείχνουν ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης θα πρέπει να μαζέψει τα πράγματά του από το υπουργείο αθλητισμού και να πάει σπίτι του.

Πηγές, που πρόσκεινται στην κυβέρνηση αναφέρουν ότι ο κρητικός βουλευτής, που η κοινή γνώμη ταυτίζει με συμφέροντα συγκεκριμένης ομάδας διάγει τις τελευταίες μέρες του στη θέση αυτή και δεν θα αργήσει να αντικατασταθεί.

Διαβάστε ακόμη...