“Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες-πρωταθλητές, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα”

Από arenafm.gr: Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής μας και πρώην προπονητής, μεταξύ άλλων, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, Άγγελος Αναστασιάδης, μίλησε στην εκπομπή "Newsroom 89.4" του ARENA FM 89.4, για την πορεία του Δικεφάλου τη φετινή σεζόν, τους αγώνες κυπέλλου, αλλά και την Εθνική.
Πηγή: arenafm.gr
“Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες-πρωταθλητές, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα”

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την άσχημη εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και την επόμενη μέρα της ομάδας σε πρωτάθλημα και κύπελλο: "Εγώ δεν είδα άσχημη εμφάνιση. Δεν ξέρω γιατί λέγεται συνεχώς, πως ο ΠΑΟΚ έπαιξε άσχημα. Είναι εύκολο να το λέμε αυτό, αλλά όχι να το τεκμηριώνουμε. Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ από λάθος εκτιμήσεις των παιδιών στην άμυνα. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Στο πρώτο 20λεπτο ήταν εξαιρετικός ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο, πατούσε καλύτερα από τον Παναθηναϊκό. Είχε και μια καλή φάση για να προηγηθεί. Και επίσης, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά δυναμικότητας με τον Παναθηναϊκό, για να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε άσχημα.

Ο ΠΑΟΚ έχει τους πιο ποιοτικούς παίκτες στην Ελλάδα, αλλά είμαστε αυστηροί στις κρίσεις μας. Πέφτουμε να πεθάνουμε, αν έρθει ένα άσχημο αποτέλεσμα. Δεν είναι στο καλύτερο φεγγάρι της η ομάδα, αλλά δεν είναι τραγική η κατάσταση, όπως το μεταφέρουν μερικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είναι μια φυσιολογική κοιλιά. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα, δεν είναι όπως πέρυσι. Ελπίζω και πιστεύω ότι από το αποψινό ματς, ο ΠΑΟΚ θα σταματήσει την μουρμούρα και τη δυσαρέσκεια του κόσμου προς τον προπονητή και τους παίκτες. Είναι στο χέρι τους να το κάνουνε οι ποδοσφαιριστές γιατί έχουν μεγάλη προσωπικότητα. Είναι παίκτες με ποιότητα και μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση. Αν γίνει απόψε αυτό, τότε θα είναι πολύ καλό για τον ΠΑΟΚ".

Για τα ματς με τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο: "Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένοι να είναι ανεβασμένοι και να έχουν καλή ψυχολογία. Είναι σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Τέτοια ματς χρειάζονται οι μεγάλοι παίκτες. Είναι ευκαιρία τους να αποδείξουν πως ξεπέρασαν την κοιλιά, με αποτέλεσμα να επιστρέψει η ομάδα σε όμορφο ρυθμό, που μας αρέσει να την βλέπουμε. Ο ΠΑΟΚ έχει μια σειρά εδώ και δυο χρόνια, που μας έχει κάνει τόσο ευτυχισμένους και χαρούμενους, που πολύ δύσκολα θα το ξεχάσω εγώ αυτό. Είμαι άνθρωπος που δύσκολα αναθεματίζω".

Για την αλλαγή του ΠΑΟΚ στην τεχνική ηγεσία το περασμένο καλοκαίρι και την βελτίωση με τον Αμπέλ Φερέιρα: "Εγώ όντως βλέπω βελτίωση. Ο ΠΑΟΚ φέτος, κάνει σχεδόν τις διπλάσιες τελικές από αυτές που έκανε πέρυσι, αν θέλετε να μπούμε σε αριθμούς. Έχει τα στοιχεία που τον κάνουν καλύτερο από πέρυσι, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να βλέπουμε και τη βελτίωση των άλλων ομάδων. Έχουν δυναμώσει αρκετές ομάδες από πέρυσι. Έχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες, άρα το έργο θα είναι πιο δύσκολο για τον ΠΑΟΚ, μιας και όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρωταθλητή. Αν δει κανείς τις συνθήκες τις περυσινές και τις συνθήκες τις φετινές, ο ΠΑΟΚ είναι βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με πέρυσι όμως. Έχει μια πολύ άσχημη χρονιά όσον αφορά την Ευρώπη. Μια ομάδα με το πρεστίζ και τα χρήματα του ΠΑΟΚ, δεν παίζει Ευρώπη και πέφτει αυτό το πρεστίζ. Ήταν πολύ μεγάλο πλήγμα για την ομάδα ο αποκλεισμός νωρίς.

Η ομάδα στήθηκε να παίζει σε τρία ταμπλό. Από τη στιγμή που το πιο δύσκολο κομμάτι έφυγε, αυτομάτως δημιουργούνται θέματα. Οι ποδοσφαιριστές που είναι γεννημένοι να παίζουν στην Ευρώπη, έχουν προβλήματα πλέον. Τα τελευταία δυόμιση χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει ακόμη ένα μεγάλο μειονέκτημα. Άρχισε η μουρμούρα και η αμφισβήτηση στις κερκίδες και τα πράγματα δυσκόλεψαν γιατί ο ΠΑΟΚ το αντιμετωπίζει πρώτη φορά αυτό. Ελπίζω να το ξεπεράσει, γιατί δεν μας έχει δώσει άλλη ευκαιρία να δούμε αν μπορεί να αντεπεξέλθει. Με μια καλή εμφάνιση και ένα καλό σκορ, ο ΠΑΟΚ απόψε τα ξεχνάει όλα. Ελπίζω να γίνει αυτό. Σήμερα είναι η ευκαιρία να δούμε κατά πόσο η ομάδα μπορεί να ξεπεράσει την μεγάλη πίεση. Ας ελπίσουμε να δούμε απόψε το μέταλλο των παιδιών και του προπονητή. Ο κόσμος μπορεί να είναι εκνευρισμένος, όμως θα είναι στο γήπεδο για σπρώξει και να βοηθήσει την ομάδα. Στο 90′, θα αντιδράσει θετικά ή αρνητικά".

Για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό: "Εγώ είμαι με τον ΠΑΟΚ. Εκτός από τη θέση του τερματοφύλακα, γιατί ο Ολυμπιακός έχει μια πολύ καλή επιλογή εκεί, σε όλες τις άλλες θέσεις ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Δεν μπορώ να σκεφτώ εγώ ότι μπορεί κάποιος μέσα στον ΠΑΟΚ να σκέφτεται πως η ομάδα μας, έχει χειρότερους παίκτες από τον Ολυμπιακό".

Για τα εξωαγωνιστικά θέματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Δεν θέλω να εμπλακώ σε τέτοιες συζητήσεις. Στο εξωτερικό, όταν συμβαίνει κάτι άσχημο, δεν το δείχνουν, ούτε το λένε. Οτιδήποτε κάνει κακό στο ποδόσφαιρο, προσπαθούν να το προσπερνάνε. Αυτό εμείς δεν το κάνουμε. Από παιδί, λέω ότι τα παιχνίδια πρέπει να παίζονται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα δικαστήρια. Αυτή είναι η ευχή μου. Είμαστε οι παρείσακτοι στην Ευρώπη και δεν μας λαμβάνουν υπόψιν τους γι' αυτά που γίνονται. Είναι ευχή όλων να μείνουν μακριά από τα αποδυτήρια τα προβλήματα. Πρέπει να τα αφήσουμε έξω αυτά, γιατί μπορούν να δημιουργήσουν ένα μπάχαλο. Ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα από όλες τις άλλες και αυτό στο τέλος θα φανεί".

Για τον Πούγγουρα: "Εγώ τον ξεκίνησα στον ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ στεναχωρημένος, γιατί ο ΠΑΟΚ ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα στις ακαδημίες, έχει ένα μπάτζετ εκεί, όσο είχα εγώ στην πρώτη ομάδα όταν ήμουν προπονητής. Έπρεπε και θα ήταν ευχής έργον, τα χρήματα που δίνονται να έχουν αποτέλεσμα. Πρέπει αυτά τα παιδιά να παίζουν στην πρώτη ομάδα και να είναι στην 11αδα. Προχθές έπαιζαν μόνο δυο παιδιά με τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είχε πέντε. Τα χρήματα που καλώς δίνονται, πρέπει να έχουν και αποτελέσματα. Ο Πούγγουρας είχε όλα τα προσόντα να παίξει στον ΠΑΟΚ, αλλά παίζει αλλού. Έχει μάθει το ποδόσφαιρο από τον ΠΑΟΚ και πάει και προσφέρει σε αντίπαλα σωματεία. Χαίρομαι για το παιδί, είναι δουλειά του να προοδεύει. Η φιλοσοφία του ΠΑΟΚ είναι να βγάζει πρωταθλητές για τον ίδιο τον ΠΑΟΚ. Όχι να τους βγάζει και να τους δίνει αλλού".

Για την πορεία της Εθνικής Ελλάδας: "Ελπίζω και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν το δόγμα που ξεκινήσαμε εμείς να αλλάξουμε. Τα αποτελέσματα τα είδανε όταν είχε πετάξει το πουλάκι. Αν είχε ξεκινήσει αυτό αμέσως μετά τα ματς του καλοκαιριού, θα ήταν όλα διαφορετικά τώρα, γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε στα τελικά. Δεν έγινε, αλλά ας συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο και θα κάνουμε πραγματικότητα όλα τα όνειρά μας για την Εθνική".

Διαβάστε ακόμη...