“Γιατί δεν προτιμήθηκαν δυο αναπληρωτές και προτιμήθηκαν δυο νέα μέλη ;”

Από arenafm.gr: Ο έγκριτος νομικός Λάκης Σημαιοφορίδης, μίλησε στην εκπομπή "Newsroom 89.4" του ARENA FM 89.4, για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα και κυρίως την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης.
Πηγή: arenafm.gr
“Γιατί δεν προτιμήθηκαν δυο αναπληρωτές και προτιμήθηκαν δυο νέα μέλη ;”

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εισήγηση της ΕΕΑ, που έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ-ΝΠΣ Βόλος: "Πρέπει να κατανοήσουν όλοι που ασχολούνται με τον χώρο, πως δεν επιτρέπεται σε μια Επιτροπή που λαμβάνει μια εισήγηση, να την δημοσιοποιεί, σε χρονικό σημείο που γνωρίζει ότι 15.000 φίλαθλοι μιας ομάδας βρίσκονται στο γήπεδο και μπορούν να πληροφορηθούν εύκολα τι συνέβη, με αποτέλεσμα να έχουμε πράξεις βίας αργότερα εξαιτίας της αγανάκτησης των φιλάθλων που χαρακτηρίζει το πλήθος. Είναι πολύ λογικό να υπάρχει ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μετά από κάτι τέτοιο.

Αυτό που προξενεί εντύπωση, είναι πως εκδόθηκε μια απόφαση από την ΕΕΑ και έπρεπε να το γνωρίζουν ότι εκείνη την ώρα έπαιζε ο ΠΑΟΚ και δεν έπρεπε να το ανακοινώσουν τότε. Ένα δεύτερο ζήτημα είναι, ότι ανακοινώθηκε βεβιασμένα, μόνο το διατακτικό της απόφασης. Στον ποδοσφαιρικό χώρο, οι αποφάσεις συνοδεύονται από το σκεπτικό τους. Αυτό δεν έγινε τώρα. Θα μπορούσαν να εκδώσουν την πλήρη απόφαση, μιας και δεν καθορίζει κάτι η συγκεκριμένη εισήγηση από τώρα. Μου προκαλεί εντύπωση πως εκδόθηκε μια εισήγηση, σε χρόνο άκαιρο. Πρέπει να αντιληφθούν μερικοί, γιατί δεν ξέρω αν έγινε σκόπιμα κάτι τέτοιο, πως μπορούσε αυτή η εισήγηση να αποτελέσει αφορμή για πράξεις βίας. Ευτυχώς υπήρξε αυτοσυγκράτηση όμως. Αν συνέβαινε κάτι άσχημο τότε, θα το πλήρωνε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Οι ευθύνες είναι σοβαρότατες και μεγάλες. Δεν πρέπει να μείνει έτσι αυτό. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να το κυνηγήσει. Είναι πολύ σημαντικό το κομμάτι αυτό. Θα μπορούσαν να είχαν δημοσιοποιήσει σε άλλο χρόνο την απόφαση και πληρέστατη. Γιατί δεν έγινε ;".

Για το γεγονός ότι δυο τακτικά μέλη της Επιτροπής αντικαταστάθηκαν πρόσφατα: "Όλη η διαδικασία της αντικατάστασης των μελών, στην Επιτροπή αυτή που αποτελείται από επτά μέλη και αντίστοιχα αναπληρωματικά, μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ορίστηκαν δυο καινούρια τακτικά μέλη, όχι δυο αναπληρωτές, και αυτά τα δυο μέλη είναι και τα δυο από ένα Πανεπιστήμιο, του Πειραιά, αυτό θέτει κάποια ερωτήματα. Το βασικό ερώτημα, είναι γιατί δεν προτιμήθηκαν δυο αναπληρωτές και προτιμήθηκαν δυο νέα τακτικά μέλη που ορίστηκαν εκείνο το διάστημα".

Διαβάστε ακόμη...