«Να κινηθούν νομικά ΠΑΟΚ και Ξάνθη»

Από inpaok.com: Όσα είπε ο Λάκης Σημαιοφορίδης για το απαράδεκτο περιστατικό του «Καραϊσκάκης»
Πηγή: inpaok.com
«Να κινηθούν νομικά ΠΑΟΚ και Ξάνθη»

Στο σκηνικό του «Καραϊσκάκης» με την μάσκα του Ιβάν Σαββίδη και τα ρούβλια στους παίκτες των «Ακριτών», αναφέρθηκε ο γνωστός νομικός, Λάκης Σημαιοφορίδης τονίζοντας ότι πρέπει ΠΑΟΚ και Ξάνθη να κινηθούν νομικά.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Επειδή πρόκειται για περίπτωση που λογικά δεν πρέπει να αναφέρεται στο φύλλο αγώνα ή τις εκθέσεις των παρατηρητών, ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη πρέπει να κάνουν καταγγελία. Για να δρομολογηθεί κυρωτική διαδικασία με βάση τις διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα πρέπει ή να υπάρξει καταγγελία ή να επέμβει αυτεπάγγελτα ο υπεύθυνος δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων εισαγγελέας», δήλωσε ο Λάκης Σημαιοφορίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις πιθανές ποινές που μπορεί να επιβληθούν στον Ολυμπιακό:

«Είναι ένα αδίκημα που επισύρει ποινές όχι τέτοιου ύψους όμως που θα μπορούσαν να στοιχίσουν στον Ολυμπιακό. Υπάρχει η αντικειμενική ευθύνη του Ολυμπιακού για το ότι μπήκε ο φίλαθλος στον αγωνιστικό χώρο. Για το ότι δεν αποτράπηκε η είσοδός του. Σαν περιστατικό μπορεί να πάει στην έννοια του ρατσισμού και της περιφρονητικής πράξης. Δεν γνωρίζω αν ο κύριος αυτός μπορεί να ταυτοποιηθεί, σε κάθε περίπτωση όμως μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να επιβληθεί μια ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές σε συγκεκριμένη θύρα».

Διαβάστε ακόμη...