Το δίλημμα και ο σίγουρος Μίσιτς

Από paok24.com:Από την μία η κακή παρουσία των Μαουρίτσιο και Μπίσεσβαρ και από την άλλη οι Εσίτι, Ντόουγκλας και Πέλκας που περιμένουν την ευκαιρία 11άδας.
Πηγή: paok24.com
Το δίλημμα και ο σίγουρος Μίσιτς

H εικόνα του ΠΑΟΚ μέσα στο 2020 δεν είναι αυτοί που περίμεναν όλοι. Ο ΠΑΟΚ φαίνεται να φτιάχνει δύσκολα φάσεις, να μην μπορεί να ανοίξει τις αντίπαλες άμυνες, με μοναδική εξαίρεση τους αγώνες κυπέλλου με τον ΟΦΗ, μιας και η κρητική ομάδα, όλη την χρονιά παίζει ανοιχτά και αφήνει χώρους. Κάτι τέτοιο έκανε και την περασμένη Δευτέρα ο Βόλος στην Τούμπα, αλλά μία επιθετική δυστοκία των παικτών του ΠΑΟΚ, μία η πτώση της απόδοσής τους μετά το 1-0, έκανε την ομάδα του Βόλου να πατά καλύτερα στα τελευταία λεπτά.

Η εικόνα της ομάδας όμως στη δημιουργία φάσεων είναι προβληματική και σε αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο η αλλαγή προσώπων στον άξονα. Το καλύτερο κομμάτι του ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα το έκανε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο σε θέση "6" και τον Μίσιτς αφηνιασμένο στη θέση "8". Ακόμα και το ντεφορμάρισμα του Μπίσεσβαρ από την αρχή της χρονιάς, έμπαινε σε δεύτερη μοίρα εκείνη την περίοδο. Ο τραυματισμός του νεαρού Βραζιλιάνου έφερε αλλαγές, η επιστροφή του Μαουρίτσιο περισσότερο μπέρδεψε την κατάσταση, ενώ εκτός μένει εδώ και καιρό ο Ομάρ Ελ Καντουρί.

Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα, ο Εσίτι βρήκε και πάλι χρόνο συμμετοχής με αντιπάλους την Λαμία και την ΑΕΚ, σε παιχνίδια που έδειξε ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση από την αρχή της χρονιάς, ενώ εάν εξαιρέσουμε τους αγώνες κυπέλλου, ο Πέλκας δεν έχει πάρει φανέλα βασικού.

Πλέον ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να βγάλει αντίδραση μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε ένα Φλεβάρη που έχει πρόγραμμα "φωτιά". Εκτός από τον σίγουρο της υπόθεσης Μίσιτς που λογικά θα γυρίσει στη θέση "8", τα μεγάλα διλήμματα είναι οι δύο παίκτες που θα είναι μαζί του στον άξονα. Για τη θέση του αμυντικού μέσου, οι επιλογές είναι οι Αουγκούστο, Εσίτι και ίσως ο Μαουρίτσιο, ενώ για τη θέση "10", παίζουν τα ονόματα του Πέλκα και του Μπίσεσβαρ.

Το σίγουρο είναι ότι οι τελικές επιλογές του Αμπέλ Φερέιρα θα πρέπει πλέον να μονιμοποιηθούν ξανά, ώστε να βρει ο ΠΑΟΚ το κορμό του στον άξονα και πάλι, μιας και οι συνεχόμενες αλλαγές του, δεν έχουν επιφέρει κάποια βελτίωση της ομάδας μέσα στο 2020.

Διαβάστε ακόμη...