Επιμένουν… ρατσιστικά

Από thessports.gr: Φαίνεται πως η ανακοίνωση που έβγαλε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης, με την οποία έκανε ρατσιστική επίθεση στον Ιβάν Σαββίδη δεν ήταν μια... κακιά στιγμή.
Πηγή: thessports.gr
Επιμένουν… ρατσιστικά

Στον Πειραιά, όχι μόνο δεν ένιωσαν την ανάγκη να μαζέψουν αυτό που έκαναν χθες, αλλά το συνεχίζουν.

Με ανάρτησή του, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, θεωρεί φυσιολογικό αυτό που έκανε η ομάδα του και προσπαθεί να δείξει ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι Ρώσος πολίτης, άρα δεν έκανε κάτι μεμπτό ο Ολυμπιακός.

Το ότι η επίθεση είναι ρατσιστική είναι αυταπόδεικτο, άλλωστε ποιος ο λόγος να τονιστεί η εθνικότητα;

Ρατσισμός είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι είτε από το χρώμα του δέρματος, την εθνικότητα, τη θρησκεία, το φύλο, είτε από τον σεξουαλικό προσανατολισμό κλπ.

Τι σχέση έχει το αν κάποιος είναι Άγγλος, Γάλλος, Ισπανός ή Πολωνός, αν κάνει κάτι πέραν της νομιμότητας, όπως ισχυρίζεται ο Ολυμπιακός;

Είναι φανερό ότι το "Ρώσος" χρησιμοποιήθηκε για να μειώσει τον Ιβάν Σαββίδη, που ποτέ δεν αρνήθηκε το γεγονός ότι είναι και Ρώσος πολίτης, όπως και κανείς, πλην της ηγεσίας του Ολυμπιακού, δεν έχει αρνηθεί ότι είναι Έλληνας, όχι μόνο ουσιαστικά, αλλά και τυπικά.

Διαβάστε ακόμη...