“Ενωμένοι και με σκληρή δουλειά θα πετύχουμε το στόχος μας”

Από allstarbasket.gr: Για δεύτερη φορά στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές της EKO Basket League, MVP αναδεικνύεται παίκτης του ΠΑΟΚ. Μετά τον Άνταμ Σμιθ την 14η αγωνιστική και το ντέρμπι με αντίπαλο τον Άρη, ο Αντουέιν Ουίγκινς αναδείχθηκε MVP της 16ης ημέρας.
Πηγή: allstarbasket.gr
“Ενωμένοι και με σκληρή δουλειά θα πετύχουμε το στόχος μας”

Ο 31χρονος Αμερικανός φόργουορντ στην εντός έδρας νίκη του «Δικέφαλου του Βορρά» επί του Ιωνικού Νίκαιας Affidea συγκέντρωσε 35 βαθμούς στο ranking (26 πόντοι με 6/7 βολές, 10/12 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, μια ασίστ, ένα κόψιμο, τέσσερα κερδισμένα φάουλ και ένα κλέψιμο σε 22' και 13'') περισσότερους από κάθε άλλο παίκτη νικήτριας ομάδας για την 16η αγωνιστική της EKO Basket League.

«Η ανάδειξή μου σε πολυτιμότερο παίκτη σημαίνει πολλά για μένα», σχολίασε ο Ουίγκινς για την διάκριση του και επισήμανε: «Δείχνει ότι έμαθα να παίζω καλύτερα με τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου. Αυτοί με βοήθησαν να πάρω αυτό το βραβείο».

«Εάν συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά θα καταφέρουμε να τελειώσουμε την χρονιά δυναμικά», δήλωσε ο 31χρονος Αμερικανός φόργουορντ για την πορεία του ΠΑΟΚ και για την EKO Basket League τόνισε: «Στο φετινό Πρωτάθλημα, ο ανταγωνισμός είναι σε καλύτερο επίπεδο από ποτέ, σε αυτά τα τρία χρόνια που είμαι στην Ελλάδα».

– Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της 16ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της EKO Basket League σε συνδυασμό με την εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ιωνικού Νίκαιας Affidea;

«Η ανάδειξή μου σε πολυτιμότερο παίκτη σημαίνει πολλά για μένα. Δείχνει ότι έμαθα να παίζω καλύτερα με τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου. Αυτοί με βοήθησαν να πάρω αυτό το βραβείο.

Δείξαμε ότι είμαστε ενωμένοι και ότι αν συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά θα καταφέρουμε να τελειώσουμε την χρονιά δυναμικά, να πετύχουμε τον βασικό μας στόχο και γιατί όχι, να κοιτάξουμε και κάτι παραπάνω».

– Γιατί ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει δύο διαφορετικά «πρόσωπα», εντός και εκτός έδρας; Στις πρώτες 16 αγωνιστικές δεν έχει πετύχει νίκη μακριά από το «Παλατάκι» με συνέπεια να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

«Είμαστε πολύ καλύτεροι στο γήπεδό μας, με τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας. Μας δίνουν ενέργεια και νιώθουμε πολύ άνετα με όποιον κι αν παίζουμε εδώ. Παρ'όλα αυτά η εικόνα μας στα εκτός έδρας παιχνίδια, είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε ως ομάδα, να έχουμε την ίδια ενέργεια και συγκέντρωση και στα ματς που έχουμε μακριά από το "PAOK Sports Arena"».

– Ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό πρωτάθλημα και γιατί επέλεξες για τρίτη σερί σεζόν να αγωνιστείς στη χώρα μας;

«Πιστεύω ότι στο φετινό πρωτάθλημα, ο ανταγωνισμός είναι σε καλύτερο επίπεδο από ποτέ, σε αυτά τα τρία χρόνια που είμαι στην Ελλάδα. Επίσης, μου αρέσει που αγωνίζομαι και στο Basketball Champions League, είναι η καλύτερη διοργάνωση που έχω παίξει όσο είμαι στην Ευρώπη.

Αγαπάω την Ελλάδα, είναι μία από τις αγαπημένες μου χώρες. Η οικογένειά μου περνάει υπέροχα εδώ και αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα να μείνω για τρίτο χρόνο. Από την πρώτη μου χρονιά στην χώρα ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ και είμαι πολύ χαρούμενος που έγινε πραγματικότητα».

Διαβάστε ακόμη...