Γιόζιπ Μίσιτς: Αυστηρά οικογενειακή υπόθεση

Από sdna.gr:Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις. Ο Γιόζιπ Μίσιτς δηλώνει λάτρης των σπορ αλλά η... στρογγυλή θεά ήταν αυστηρά μια οικογενειακή υπόθεση και ο Κροάτης δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Η παράδοση που έγινε τρόπος ζωής και πλέον τον φέρνει αγκαλιά με ένα... συμβόλαιο ζωής.
Πηγή: sdna.gr
Γιόζιπ Μίσιτς: Αυστηρά οικογενειακή υπόθεση

Ματίγια, Γιόζιπ, Ντούρο. Για τα αδέρφια Μίσιτς, το Bošnjaci της Κροατίας θα αποτελεί πάντα το σημείο αναφοράς τους. Εκεί όπου βρίσκεται το ησυχαστήριο της οικογένειας. Εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, όπως εξηγεί μέσω του SDNA ο βενιαμίν της οικογένειας, Ντούρο. Εκεί όπου ο Ιβάν Μίσιτς φρόντισε να μυήσει από νωρίς τους γιους του στο «μαγικό» κόσμο του ποδοσφαίρου.

«Μένουμε σε ένα μικρό μέρος το οποίο ονομάζεται Bošnjaci. Ο πατέρας και οι θείοι μας έπαιζαν ποδόσφαιρο και έτσι μετέφεραν και στους τρεις μας την αγάπη για το άθλημα. Η οικογένειά μας είναι πολύ περήφανη για την πορεία που έχει τραβήξει ο καθένας».

Εκείνο το οποίο δεν γνωρίζουν αρκετοί για τον Γιόζιπ Μίσιτς είναι πως ο αθλητισμός είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στη ζωή του. Ήταν της μοίρας του γραφτό να θέσει τον αθλητισμό σε πρώτο πλάνο, κυνηγώντας τη τύχη του. Μόνο που οι ισχυροί δεσμοί της οικογένειας Μίσιτς με το ποδόσφαιρο δεν του άφηναν πολλά περιθώρια για το άθλημα που θα έμπαινε σε προτεραιότητα.

«Αν πρέπει να σας πω κάτι για τον Γιόζιπ που δεν ξέρει ο κόσμος, είναι πως αγαπάει όλα τα αθλήματα και παίζει επίσης μπάσκετ και τένις. Και μάλιστα είναι πολύ καλός...».

Στις τάξεις της οικογένειας Μίσιτς έχουν πάντως να λένε για τις επικές... μάχες που δίνουν τα αδέρφια, όταν βρίσκονται όλοι μαζί, και αποφασίζουν να πάρουν τις ρακέτες στα χέρια τους. Μην ρωτήσετε ποιος είναι ο καλύτερος, ο καθένας τους θα σας δώσει τη δική του εκδοχή.

Ο Ντούρο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του. Ήταν εκεί στο ντεμπούτο του στο γήπεδο της Τούμπας και είδε τον αδερφό του να σκοράρει ένα πανέμορφο γκολ με το... καλημέρα στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Παναχαϊκή για τη ρεβάνς των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Ένα γκολ που δεν στάθηκε αρκετό όμως, για να τον φέρει σε πρώτο πλάνο κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν.

«Ήμουν στο ντεμπούτο του στο ματς με την Παναχαϊκή, όταν πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τον ΠΑΟΚ. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για εκείνον στην αρχή. Δεν έπαιζε. Ο Γιόζιπ, όμως, δεν τα παράτησε ποτέ και ο προπονητής γρήγορα αντιλήφθηκε τις προσπάθειες του και άμεσα ξεκίνησε παιχνίδια ως βασικός».

Και από βασικός έγινε αναντικατάστατος. Σημείο αναφοράς του φετινού ΠΑΟΚ ή αν προτιμάτε η «αποκάλυψη» του Δικεφάλου. Παιχνίδι με παιχνίδι φάνταζε όλο και πιο αναγκαίος στο πλάνο του Φερέιρα. Η αγορά των δικαιωμάτων του από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας έγινε... λαϊκή απαίτηση και η οικογένεια Σαββίδη δεν τους χάλασε το χατήρι, προχωρώντας άμεσα τις εξελίξεις που τον φέρνουν πια «αγκαλιά» με ένα νέο συμβόλαιο τριετίας στον ΠΑΟΚ.

«Μας ενημέρωσε πως θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ και ακουγόταν πολύ χαρούμενος. Είναι πολύ ευχαριστημένος με το κλαμπ και τους συμπαίκτες του. Ενθουσιασμένος με τον κόσμο της ομάδας που αγαπά παθολογικά τον ΠΑΟΚ και τους στηρίζει παντού. Ο Γιόζιπ και η οικογένειά του αγάπησαν αμέσως τη Θεσσαλονίκη και προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα στην πόλη.

Γνωρίζουμε πως έχει στόχους με την ομάδα. Τόσο εκείνος όσο και οι συμπαίκτες του θέλουν να κερδίσουν πάλι το πρωτάθλημα, να πάρουν το νταμπλ και στη συνέχεια να βρεθούν στους ομίλους του Champions League».

Τι είναι εκείνο, όμως, που κάνει τόσο ξεχωριστό τον Γιόζιπ Μίσιτς; Η απάντηση δια στόματος του αδερφού του που τον ξέρει καλύτερα από τον καθένα: «Είναι πολύ ταπεινός σαν άνθρωπος. Κάθε διάκριση που απολαμβάνει του δίνει ώθηση, νέα φτερά...».

Κοινώς, ένας αθόρυβος, γνήσιος αντιστάρ που έλεγαν εξ αρχής οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που -πλέον- απολαμβάνει όσα κέρδισε με το σπαθί του.

Διαβάστε ακόμη...