Ο νέος τεχνικός της Εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων U19 αποκλειστικά στο SDNA

Aπό sdna.gr: Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής και προπονητής της ομάδας Νέων του ΠΑΟΚ, Νίκος Κολομπούρδας, μιλάει για το νέο (μεγάλο) βήμα της προπονητικής καριέρας του.
Πηγή: sdna.gr
Ο νέος τεχνικός της Εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων U19 αποκλειστικά στο SDNA

Ξέρετε πολλούς Έλληνες προπονητές οι οποίοι έχουν δουλέψει ως χεντ - κόουτς σε Εθνικές ομάδες του εξωτερικού;

Ο μακαρίτης, Αλκέτας Παναγούλιας, τη διετία 1983-85 υπήρξε προπονητής της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.

Ο Άγγελος Ποστέκογλου κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Αυστραλίας Under 20 την επταετία 2000-07 και για τέσσερα χρόνια (2013-17) διετέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας των «καγκουρό».

Και φυσικά, μην ξεχνάμε και τα επτά χρόνια (2004-11) του Άγγελου Αναστασιάδη στην Εθνική Κύπρου.

Λίγοι και μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, όπως αντιλαμβάνεστε οι Έλληνες κόουτς που κυκλοφόρησαν με το προπονητικό εθνόσημο άλλων ομάδων.

Εσχάτως, ο Νίκος Κολομπούρδας ανέλαβε την Εθνική Under 19 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής (1996-2001) και τεχνικός της ομάδας Νέων (U20) του ΠΑΟΚ, εγκαταστάθηκε στο Ντουμπάι το καλοκαίρι του 2014, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική καθοδήγησε της δεύτερης ομάδας (Under 23) της Αλ Νασρ κι έκτοτε ρίζωσε στα ΗΑΕ.

Ο κύκλος της θητείας του στην Αλ Νασρ έκλεισε το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας αναδειχτεί πρωταθλητής με το σύλλογο από το Ντουμπάι.

Εσχάτως, ο Έλληνας κόουτς άλλαξε σελίδα στην προπονητική καριέρα του επιμένοντας ωστόσο αραβικά.

Η ομοσπονδία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τον προσέλαβε ως πρώτο προπονητή στην Εθνική ομάδα Under 19, βλέποντας στο πρόσωπό του έναν άξιο προπονητή ικανό να συμβάλει στην ανάπτυξη και την πρόοδο των νεαρών (διεθνών) ποδοσφαιριστών της χώρας.

Ο Νίκος Κολομπούρδας μίλησε αποκλειστικά στο SDNAεξηγώντας πως προέκυψε η συγκεκριμένη συνεργασία.

«Η ομοσπονδία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ζητούσε νέο προπονητή για αυτή την φουρνιά των νεαρών παικτών, οι οποίοι έπειτα από δύο χρόνια θα στελεχώσουν την Ολυμπιακή ομάδα.

Από την πλευρά μου δούλεψα πέντε χρόνια στη δεύτερη ομάδα της Αλ Νασρ και έτσι είχαν γνώση για το έργο και τη δουλειά μου, επιλέγοντας να είμαι εγώ αυτός στον οποίο θα παραδώσουν το χρίσμα».

Όσο για τους στόχους που βάζει στο νέο προπονητικό σταθμό της καριέρας του;

«Η ομοσπονδία θέλει να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα που θα πάει σε μια μεγάλη διοργάνωση και θα κερδίσει ένα τίτλο» τονίζει ο 47χρονος κόουτς, σχολιάζοντας εν συνεχεία πόσο δύσκολο είναι για έναν Έλληνα προπονητή να δουλέψει στην Αραβία και τις διαφορές που υπάρχουν συγκριτικά με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Οι διαφορές είναι μεγάλες. Πρόκειται για ένα άλλο κράτος, εκτός ευρωπαϊκής ζώνης, με διαφορετική νοοτροπία.

Από την πρώτη στιγμή που πήγα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχα ως στόχο να εγκλιματιστώ όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Κάθε μέρα επιδιώκω να εξελίσσομαι και να βοηθάω την ομάδα μου».

Για το κατά πόσον υπάρχει ή όχι στο πίσω μέρος του μυαλού του, ο μελλοντικός (προπονητικός) επαναπατρισμός, σημειώνει:

«Στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ. Σίγουρα όμως προτεραιότητά μου αυτή την στιγμή είναι η νέα μου συνεργασία και στο πως θα καταφέρω να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν».

Φυσικά και ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει απ΄το...μενού της κουβέντας με τον Νίκο Κολομπούρδα, ο οποίος έχει πάντα στραμμένες τις κεραίες του προς το ελληνικό πρωτάθλημα και την άλλοτε ομάδα του.

«Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει τα δύο τελευταία χρόνια πως διαθέτει την καλύτερη ομάδα. Δίκαια κατέκτησε πέρυσι το νταμπλ και θα μπορούσε να΄χε στεφθεί πρωταθλητής κι ένα χρόνο νωρίτερα από το νταμπλ. Και φέτος δείχνει πως διαθέτει μια πολύ δυνατή ομάδα που μπορεί να κάνει το repeat».

Διαβάστε ακόμη...