Ο Χίκι ισοφάρισε ρεκόρ καριέρας

Από esake.gr: Υπήρξαν διαστήματα του χθεσινού αγώνα της Λάρισας στα οποία ο Άντονι Χίκι έπαιζε μόνος του την άμυνα του ΠΑΟΚ.
Πηγή: esake.gr
Ο Χίκι ισοφάρισε ρεκόρ καριέρας

Επτά πόντοι στην πρώτη περίοδο, επτά πόντοι στη δεύτερη περίοδο και άλλοι 10 στην τέταρτη όταν και κρίθηκε το παιχνίδι, μετά τους δύο που είχε στην τρίτη. Ο Αμερικανός οδήγησε τη Λάρισα στην τρίτη διαδοχική νίκη της με 26 πόντους, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση του στην ΕΚΟ Basket League.

Στις προηγούμενες 47 εμφανίσεις του στην κατηγορία, ο 27χρονος γκαρντ είχε σημειώσει άλλη μία φορά 26 πόντους και πάλι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ήταν στο ματς της 4ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της σεζόν 2016-17 όταν αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Λάρισας.

Με αυτούς τους 26 πόντους, ο Χίκι ξεπέρασε τους 500 στη διαδρομή του στην ΕΚΟ Basket League στην οποία έχει μέσο όρο 10,6 στα 48 παιχνίδια του.

Ο Χίκι είναι ένα από τα πρόσωπα της "εκτόξευσης" της Λάρισας στις τελευταίες εβδομάδες. Στο σερί των τριών νικών επί του Λαυρίου Megabolt, του Προμηθέα και του ΠΑΟΚ είχε μέσους όρους 20,33 πόντων (συνολικά 6/10 βολές, 23/36 δίποντα και 3/14 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2,33 κλεψιμάτων και 20,33 βαθμών στο ranking.

Κατά τα άλλα...

*Ο Νταρνέλ Χάρις έβαλε το "λιθαράκι" του στη νίκη της Λάρισας έχοντας 4/4 τρίποντα και ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση της φετινής ΕΚΟ Basket League. Την ίδια είχαν στις προηγούμενες αγωνιστικές οι Σκούτσι Σμιθ (3η και 7η), Τζίμερ Φριντέτ (5η) και Τσέις Φίλερ (10η αγωνιστική).

*Η Λάρισα ήταν πολύ αποτελεσματική από μέση και κοντινή απόσταση (65,78% στα δίποντα). Έχοντας 25 εύστοχα σουτ δύο πόντων ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της, αφού στον ίδιο αριθμό είχε φτάσει στα ματς του πρώτου γύρου με τον Άρη και το Λαύριο Megabolt.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ...

*Με το 211ο παιχνίδι του στο Πρωτάθλημα με τον Δικέφαλο, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έγινε ο 2ος της σχετικής λίστας στα χρόνια της ΕΚΟ Basket League (από το 1992-93), αφού ξεπέρασε τον Νίκο Μπουντούρη.

*Ο Ζέιν Νόουλς τελείωσε το παιχνίδι της Λάρισας με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ήταν το τέταρτο του "double-double" και με αυτό έφτασε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον Τερέλ Παρκς.

*Ένα ακόμη στοιχείο ενδεικτικό της αδυναμίας του ΠΑΟΚ στην άμυνα -το χθεσινό ήταν το τέταρτο διαδοχικό, εκτός έδρας παιχνίδι στο οποίο δέχτηκε περισσότερους από 90 πόντους- είναι και το ένα μόνο κλέψιμο που καταγράφηκε στη στατιστική του. Έτσι ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της φετινής ΕΚΟ Basket League αφού στην ίδια επίδοση έφτασαν το Ρέθυμνο Cretan Kings στην πρεμιέρα, ο Ήφαιστος στην 3η και ο Άρης στην 11η αγωνιστική.

*Στον αντίποδα πάντως ο Δικέφαλος ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του στις ασίστ, έχοντας 20 όσες και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Διαβάστε ακόμη...