«Δεν εκτελέσαμε το αμυντικό μας πλάνο»

Από paokbc.gr: Ο Shannon Shorter μίλησε μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Λάρισα για την 15η αγωνιστική της EKO Basket League.
Πηγή: paokbc.gr
«Δεν εκτελέσαμε το αμυντικό μας πλάνο»

Ο Αμερικανός guard του ΠΑΟΚ στάθηκε στον τρόπο που αμύνθηκε η ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στη συνέχεια της σεζόν.

«Έπρεπε να παίξουμε καλύτερη άμυνα, να εκτελέσουμε καλύτερα σε συγκεκριμένες καταστάσεις του αγώνα. Μείναμε πίσω στην αρχή και ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε κόντρα σε μια ομάδα που έπαιζε στην έδρα της. Μείναμε πίσω με 15 πόντους, αλλά παλέψαμε ως το τέλος, φτάσαμε σε ένα παιχνίδι δύο κατοχών. Είχαμε την ευκαιρία μας να μεγαλώσουμε τη δική μας διαφορά, αλλά έβαλαν κάποια μεγάλα καλάθια σε σημεία-κλειδιά του παιχνιδιού. Δεν εκτελέσαμε το αμυντικό μας πλάνο με τον τρόπο που έπρεπε».

Για το αν έφταιξε η άμυνα: «Ο προπονητής δοκίμασε πολλά αμυντικά σχήματα. Παίξαμε ζώνη σε κάποια σημεία, παίξαμε με αλλαγές και μας χτύπησαν. Κάποιες φορές, όταν είσαι στο ένας με έναν είναι απλά θέμα θέλησης. Αρκετές φορές πήγαν σε παιχνίδι απομόνωσης και έβαλαν κάποια ποιοτικά καλάθια. Αν ήμασταν λίγο καλύτεροι εκεί, πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό».

Για το αν νιώθει ότι η ομάδα κινδυνεύει: «Έχει ακόμα αρκετό δρόμο η σεζόν. Πρέπει να βλέπουμε κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι. Δεν αφήνω να πιεστώ πολύ από τις καταστάσεις. Είμαι πολύ ήρεμος άνθρωπος, προσπαθώ πάντα να παραμένω αισιόδοξος. Πρέπει να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι. Προσπαθώ να ηγηθώ της ομάδας μου, όσο καλύτερα μπορώ και θα δούμε τι θα συμβεί».

Διαβάστε ακόμη...