Η επιστροφή του Πασχαλάκη και η διαχείριση του Φερέιρα

Από sdna.gr: Μετά από 107 ημέρες, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ενεργοποιείται εκ νέου και μπαίνει στο βασικό πλάνο του Αμπέλ Φερέιρα ενόψει του ματς Κυπέλλου. Με πληθώρα προβλημάτων ολοκληρώθηκε η προετοιμασία ενόψει ΟΦΗ.
Πηγή: sdna.gr
Η επιστροφή του Πασχαλάκη και η διαχείριση του Φερέιρα

Μόλις δύο ημέρες είχε στην διάθεσή του ο Πορτογάλος τεχνικός προκειμένου να προετοιμάσει τους παίκτες του για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ». Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να αφήσει άμεσα πίσω του την ήττα από τον Άρη δεδομένου πως τον περιμένουν σημαντικές υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο σε ένα «καυτό» Γενάρη για τους «ασπρόμαυρους».

Στην παρούσα φάση και για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, τα προβλήματα και οι απουσίες φαντάζουν... βουνό για τον Αμπέλ Φερέιρα δεδομένης της απουσίας κομβικών ποδοσφαιριστών όπως είναι αυτή του Κρέσπο που φαντάζει η απόλυτη σταθερά στο κέντρο της άμυνας, έχοντας αναπτύξει χημεία με τον Ίνγκι Ίνγκασον.

Στην απουσία του Κρέσπο έρχονται να προστεθούν και αυτές του Καντουρί και των γνωστών Βέρνμπλουμ - Ζαμπά. Και από χθες (5/1) είναι γνωστό πως ενοχλήσεις κρατούν στην Θεσσαλονίκη και τους Μάτος - Αουγκούστο. Κάτι που σημαίνει πως τα κουκιά είναι μετρημένα με φόντο το πλάνο ενδεκάδας στην Κρήτη.

Στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, με τον Αμπέλ Φερέιρα να ταξιδεύει με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και το νεαρό Παπαδόπουλο δεδομένου και του κανονισμού της ΕΠΟ για παίκτες κάτω των 20 ετών. Κάτι που σημαίνει πως ο Έλληνας πορτιέρε επανέρχεται κάτω από τα γκολποστ του Δικεφάλου μετά από 107 ημέρες και συγκεκριμένα από τις 22 Σεπτεμβρίου.

Σε μια εύκολη ανάγνωση των «εκλεκτών» του Φερέιρα, ο αποκλεισμός του Ζίβκοβιτς έρχεται μετά την εμφάνισή του στο «Κλ.Βικελίδης», ωστόσο, ο 41χρονος έκανε σκέψεις χρησιμοποίησης του Πασχαλάκη στο Κύπελλο, θέλοντας να βάλει όλους τους παίκτες του στην εξίσωση της κουβέντας. Το αν θα δοθεί συνέχεια και στο ματς του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ είναι κάτι που θα φανεί άμεσα...

Το σίγουρο είναι πως και ο Ροντρίγκο ενεργοποιείται εκ νέου στην άμυνα και γίνεται σαφές πως ο Βραζιλιάνος θέλει να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν καλύτερα την ευκαιρία του προκειμένου να... μονιμοποιήσει εν καιρώ τη θέση του.

Από εκεί και πέρα, σίγουρα στο μυαλό του Φερέιρα υπάρχει και η διαχείριση των παικτών δεδομένου πως Μίσιτς και Γιαννούλης πηγαίνουν non stop και σε συνδυασμό με τα παιχνίδια που ακολουθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να φανεί πως θα αξιοποιηθούν στο ματς Κυπέλλου.

Ήδη για τον Γιαννούλη υπάρχει απόφαση να εκτίσει την ποινή της τιμωρίας του στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και να πάρει κάποιες «ανάσες» ενώ για τη μεσαία γραμμή το δίδυμο Μίσιτς - Μαουρίσιο μετρά δύο σερί παιχνίδια και δεν αποκλείεται ο Πορτογάλος να προβεί σε νέες πινελιές. Όπως και στην κορυφή της επίθεσης, «ποντάροντας» αυτήν την φορά στον Άκπομ.

Εκτός αποστολής (και) από το ματς Κυπέλλου έμεινε ξανά ο Μίροσλαβ Στοχ και γίνεται -πλέον- σαφές πως ο Σλοβάκος βρίσκεται εκτός πλάνου από τον προπονητή του, σε αντίθεση με τον Λάζαρο Λάμπρου που κερδίζει διαρκώς έδαφος.

Διαβάστε ακόμη...