Ένα τρελό - τρελό 2020...

Από forza: Η γυάλινη σφαίρα της FORZA βγήκε και πάλι από την αποθήκη και στην αυγή του 2020 μας άφησε άφωνους!
Πηγή: forza
Ένα τρελό - τρελό 2020...

Στη χρονιά, που μόλις ξεκίνησε θα γίνουν φοβερά και τρομερά πράγματα, τα οποία αποφασίσαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας...

Λάβετε θέσεις, πάμε...

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

*** Αμετάβλητη η βαθμολογία μετά τα δύο ντέρμπι, Άρης - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Ο Άρης ανακοινώνει άλλες δύο αγορές. Ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις, αγοράζει τον Μανθάτη και τον Μεριά από τον Ολυμπιακό, που μετακομίζουν στη Θεσσαλονίκη ως ελεύθεροι, με τον Ολυμπιακό να κρατά το 99% σε περίπτωση μεταπώλησης και να καλύπτει αντίστοιχο ποσοστό των συμβολαίων τους.

*** Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει τρένο στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός μένει στο 0-0 με ΟΦΗ και ΑΕΚ εκτός έδρας και η διαφορά έχει φτάσει στους 6 βαθμούς.

*** Ρεπόρτερ του ΟΝΕ ψάχνουν νυχθημερόν τυχόν σχέσεις του ΟΦΗ και της ΑΕΚ με τον Ιβάν Σαββίδη. "Εφόσον βρεθούν στοιχεία, θα γίνει έρευνα, δε θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι", δηλώνει ο Λευτέρης Αυγενάκης.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

*** Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο +6 πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τριπλό δίχτυ και αλεξίσφαιρο πλέξι γκλας περιμετρικά του γηπέδου για τον φόβο των Ιουδαίων (ηθοποιών). Σε ένδειξη καλής θέλησης, ο Ολυμπιακός ζητά εξάλεπτη εκπομπή στο PAOK TV στο τέλος του αγώνα για τον Σάββα Θεοδωρίδη με τον Σταύρο Κόλκα στο ρόλο του αγάλματος.

*** Η αποστολή του Ολυμπιακού γίνεται δεκτή με ροδοπέταλα στην Τούμπα, όπου την περιμένει κόκκινο χαλί. Μέχρι να βρουν το λάκκο στη φάβα, οι ερυθρόλευκοι χάνουν με 2-0, με δύο γκολ του Ίνγκασον, και ο ΠΑΟΚ πετάει στο +9, με τον Γιαπωνέζο διαιτητή να δίνει ρεσιτάλ και να περνά απαρατήρητος.

*** Ο Σάββας Θεοδωρίδης πηγαίνει για την εκπομπή στο PAOK TV, δηλώνει ότι θα πρέπει να ντρέπεται η ΚΕΔ, που ορίζει τόσο καλούς διαιτητές, που δεν κάνουν λάθη και η συνέντευξη διακόπτεται, όταν ο Κόλκας του κάνει ερώτηση και χάνει τον οιρμό του.

ΜΑΡΤΙΟΣ

*** To θέμα της νέας Τούμπας παραμένει στάσιμο και ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοινώνει ότι περνά τροπολογία με την οποία ο ΠΑΟΚ μπορεί να νοικιάσει το Καυτανζόγλειο με μόλις 1.000.000 ευρώ το μήνα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα παίζει στο γήπεδο, όταν είναι γηπεδούχος ο Ηρακλής, στην Γ΄ ΕΠΣΜ. Για χαριστική τροπολογία, κάνει λόγο ο "αντικειμενικός" Τύπος.

*** Γίνεται η κλήρωση και ξεκινούν τα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ ξεκινά στο +9 από τον Ολυμπιακό και την τελευταία αγωνιστική θα πάει στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

*** Στο μεταξύ οι κίτρινοι ενισχύονται και θωρακίζονται σε όλα τα επίπεδα. Μετά τις αγορές παικτών τον Ιανουάριο, αγοράζουν και τον Κώστα Τσέλση για να ενισχύσουν τον πάγκο τους, ενώ ο Καρυπίδης κάνει το "κόλπο γκρόσο" αγοράζοντας και τον κυρ Σάββα, βλέποντας πως υπάρχει ένα κενό στη θέση του επίτιμου προέδρου. Ντελίριο ενθουσιασμού στο κίτρινο στρατόπεδο για τις μεγάλες επενδύσεις.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

*** Ο ΠΑΟΚ πάει τρένο στα πλέι οφ, καλπάζει από νίκη σε νίκη και εξασφαλίζει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

*** Στους ημιτελικούς του κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ αποκλείει τον Παναθηναϊκό και ο Άρης, που έχει ενισχυθεί τόσο πολύ, αποκλείει τον Ολυμπιακό κι αυτό προκαλεί νευρικό κλονισμό στον Πειραιά. Ρήτρες σε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού για να μην μπορούν να αγοραστούν από άλλες ελληνικές ομάδες.

*** Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενθουσιάζεται από την διαπραγματευτική ικανότητα του Θόδωρου Καρυπίδη σε όλες τις αγορές, που έκανε, και του ζητά να αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για το χρέος της χώρας και τις γερμανικές αποζημιώσεις από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. "Το μυαλό μου και η ενέργειά μου ανήκει μόνο στον Άρη", δηλώνει αυτός.

ΜΑΙΟΣ

*** Για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, ο Άρης προηγείται του ΠΑΟΚ, αλλά στις καθυστερήσεις ισοφαρίζει ο Γαϊτανίδης.

*** Στον τελικό του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Άρη και με απόφαση Αυγενάκη στο ΟΑΚΑ μπαίνουν μόνο μαθητές από γυμνάσια και λύκεια του Πειραιά, καθώς και ο Πέτρος Μάνταλος για να φέρει το τρόπαιο στον αγωνιστικό χώρο.

*** Στο παιχνίδι δεν γίνεται φάση και ο ΠΑΟΚ κερδίζει στη διαδικασία των πέναλτι με 11-10. "Αυτή είναι η εξυγίανση, χρειάζονται 11 πέναλτι για να πάρουν ένα κύπελλο" δηλώνει ο Σάββας Θεοδωρίδης, που σημειώνει ότι ο Άρης είναι η καλύτερη ομάδα, που έχει δει σε τελικό κυπέλλου τα τελευταία 4 χρόνια.

*** Στη φιέστα για την κατάκτηση του νταμπλ, ο Ιβάν Σαββίδης δίνει το σύνθημα για την κατεδάφιση της Τούμπας. Οι μπουλντόζες μπαίνουν στην Τούμπα.

ΙΟΥΝΙΟΣ

*** Σκάνδαλο στην κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ κληρώνεται με τον Άγιαξ, ο οποίος έχει προκριθεί απευθείας στους ομίλους. Ξαναγίνεται η κλήρωση, ο ΠΑΟΚ πέφτει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Ολυμπιακός με τη Ντουντελάνζ.

*** Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά στην Τούμπα και βρήκαν ένα πήλινο βάζο με την επιγραφή "Φολέγανδρος". Με ανακοίνωσή του ο ΑΣ Άρης ζητά να ερευνηθεί αν η Φολέγανδρος ήταν τουριστικός προορισμός των Αρχαίων Μακεδόνων, μήπως και το βάζο ανήκει στην οικογένεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ώστε να ανακηρυχθεί ο χώρος ως "αρχαιολογικός". "Τίποτα δε θα μείνει στο σκοτάδι" εγγυάται ο Λευτέρης Αυγενάκης.

ΙΟΥΛΙΟΣ

*** Τα πάνω κάτω έρχονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ αποφασίζουν να άρουν το καθεστώς επιτήρησης, διορίζοντας διοίκηση στην ΕΠΟ, με απλό παρατηρητή τον Χούμπελ. Αναζητώντας μπαρουτοκαπνισμένους παράγοντες, διορίζουν προέδρους τους Γκιρτζίκη και Σαρρή, που θα διοικούν εκ περιτροπής, αναπληρωτής πρόεδρος ορίζεται ένας έμπειρος βετεράνος, όπως ο Σάββας Θεοδωρίδης, παρά το γεγονός ότι δεν διώκεται για κανένα λόγο.

*** Στην ΚΕΔ τοποθετείται ο Ισραηλινός Γκρίνφελντ (είχε σφυρίξει το Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός), που μόλις κρέμασε την σφυρίχτρα του. Αμέσως

αποκαθιστά τις αδικίες, επαναφέροντας στους πίνακες τους Παππά, Αρετόπουλο, Καλογερόπουλο, Δημητρόπουλο και Σπάθα.

*** Για θρίαμβο της κανονικότητας κάνουν λόγο στον Ολυμπιακό, που θεωρούν ότι έκλεισε ένας μαύρος κύκλος για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

*** Η αρχαιολογική υπηρεσία κάνει γνωστό ότι η Φολέγανδρος δεν ήταν τουριστικός προορισμός των Αρχαίων Μακεδόνων. Τα έργα στην Τούμπα συνεχίζονται.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

*** Μετά από δύο μεγάλα παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ αποκλείει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οι ρεπόρτερ του ΟΝΕ ερευνούν τυχόν σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη με την ρωσική ομάδα, και στον επόμενο γύρο κληρώνεται με τη Σάλκε. Μετά το 1-1 στη Γερμανία, με το 0-0 στο Βελιγράδι, που έχει δηλώσει για έδρα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, περνά επιτέλους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

*** Την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου, ο ΠΑΟΚ τινάζει την μπάνκα στον αέρα. Αποκτά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που βρίσκει ελκυστικό το φορολογικό περιβάλλον στην Ελλάδα, τον Σταφυλίδη από τη Χόφενχαϊμ και τον σέντερ φορ της Σλόβαν Μπρατισλάβας, Σποράρ, για να μη χαλάσει κι η παράδοση.

*** Ξεκινούν τα έργα στο Καυτανζόγλειο και με προσωπικές του ενέργειες, ο Λευτέρης Αυγενάκης εγγυάται ότι σε 8-9 μήνες θα έχουν τελειώσει. Ο ΠΑΟΚ δηλώνει έδρα για το πρωτάθλημα τον Βόλο και για το Τσάμπιονς Λιγκ το Βελιγράδι και δεύτερη έδρα την "Ελμπασάν Αρένα".

*** Γίνεται η κλήρωση των ομίλων και ο ΠΑΟΚ κληρώνεται φυσικά στον ίδιο όμιλο με τον Άγιαξ, την Μπενφίκα και την Γιουβέντους.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

*** Για την πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, με διαιτητή τον Σπάθα και τον Παππά στο VAR, o Ολυμπιακός ξεκινά με το δεξί, κερδίζοντας 1-0 τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη με πέναλτι, που κέρδισε ο Φορτούνης στο 90'. Το μαρκάρισμα έγινε στο κέντρο του γηπέδου, αλλά ο παίκτης ήθελε να πάει στην περιοχή, οπότε στην περιοχή πήγε κι ο Σπάθας. Η ΦΙΦΑ αποσύρει τον Χούμπελ από την Ελλάδα και τον στέλνει να επιβλέπει το πρωτάθλημα της Σιέρα Λεόνε.

*** Στην πρεμιέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ κερδίζει 1-0 τη Γιουβέντους στο Βελιγράδι, με γκολ του Ρονάλντο, ο οποίος δεν το πανηγυρίζει.

*** Η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ παραμένει στη Basket League και η οικογένεια Σαββίδη αποφασίζει να την ενισχύσει με δύο παίκτες. Εμφανίζεται ο Ουόλτερ Μπέρι, που ζητά ένα απλήρωτο πριμ από το 1995. Ο Σαββίδης αποφασίζει να ενισχύσει το τμήμα κέρλινγκ.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

*** Εκλογές στη Σούπερ Λιγκ. Πρόεδρος εκλέγεται ο Κώστας Καραπαπάς, που δηλώνει πως η Λίγκα μπαίνει σε μια νέα εποχή κανονικότητας και υπόσχεται πως θα είναι πρόεδρος όλων των ομάδων.

*** Σούπερ Λιγκ και ΕΠΟ συμφωνούν ότι το VAR έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και αποφασίζουν να το αποσύρουν μέχρι να εκπαιδευτούν καλύτερα οι διαιτητές.

*** Συνεχίζονται οι χωματουργικές εργασίες στην Τούμπα και ουρά σχηματίζουν οι εθελοντές, που επιβλέπουν τις εργασίες, μήπως βρεθούν αρχαία στην περιοχή. "Είμαστε περήφανοι, που δημιουργήσαμε τόσο ευσυνείδητους πολίτες", δηλώνει ο Λευτέρης Αυγενάκης.

*** Ανάσα για τη Basket League η χορηγία της Air Malaysia, που κέρδισε στο νήμα την Air Singapore. Οι δύο αεροπορικές, απλά θέλουν να ανταγωνιστούν την Turkish Airlines, που μπήκε στην Ευρωλίγκα.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

*** Μετά από 36 αναβολές, στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση "Κοριόπολις", καθώς όλα τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. "Έλαμψε η δικαιοσύνη, είμαστε αθώοι" δηλώνουν οι πρώην κατηγορούμενοι.

*** Ολυμπιακός (με 14 κερδισμένα πέναλτι), ΠΑΟΚ και Άρης, ισοβαθμούν στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ, που είναι πιο αμφίρροπη από ποτέ.

*** Σοκ. Ο ΠΑΟΚ παίζει το βράδυ της Δευτέρας με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, δεν προλαβαίνει να πάει την Τρίτη στη Λισαβόνα για να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπενφίκα και μηδενίζεται!

*** H Λίγκα είχε ορίσει το ΟΦΗ - ΠΑΟΚ Δευτέρα γιατΪ "όλοι θα παίζουν και Δευτέρες", ενώ η NOVA είχε αρνηθεί να αλλάξει μέρα το παιχνίδι γιατί "δε θα κάνουμε το πρόγραμμα λάστιχο".

*** Νέο σοκ. Οι εκσκαφές στην Τούμπα αποκαλύπτουν τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου, που σύμφωνα με ειδικούς, μπορεί να δίνει ένα εκατομμύριο βαρέλια τη μέρα. Με ανακοίνωσή του, ο ΑΣ Άρης θεωρεί διαβλητή τη διαδικασία με την οποία ο ΠΑΟΚ πήγε από το Συντριβάνι στην Τούμπα κι ο Άρης από τη Λεωφόρο Στρατού στου Χαριλάου, και ζητάει το 50% του πετρελαίου.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

*** Σοκαριστικές εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μετά την άνοδο της Νότιγχαμ στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφασίζει να δώσει όλη την ενέργειά του στην αγγλική ομάδα και βγάζει προς πώληση τον Ολυμπιακό.

*** Την ίδια ώρα, το κινέζικο fund αποφασίζει επιτέλους να αγοράσει την ΠΑΕ Άρης με 100 εκατομμύρια ευρώ, με τον όρο να επενδύσει άλλα 300 εκατομμύρια, και ο Θόδωρος Καρυπίδης κάνει την κίνηση του αιώνα, εκπληρώνει ένα όνειρο ζωής, και παίρνει την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Με αγορά φυσικά.

*** Γίνεται ανασχηματισμός, ο Λευτέρης Αυγενάκης μένει εκτός κυβέρνησης κι αποφασίζει να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του και να ξενιτευτεί, βάζοντας υποψηφιότητα για δήμαρχος του Νόττιγχαμ.

*** Συνεχίζεται...

Διαβάστε ακόμη...