Ένινγκ VS Φερέιρα: Η «μάχη» της σκακιέρας

Απόπ sdna.gr:Σαββατοκύριακο - φωτιά για την Super League 1, με το «clasico» της Θεσσαλονίκης να δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα. Μίχαελ Ένινγκ - Αμπέλ Φερέιρα έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους και το SDNA σας παρουσιάζει τις πρώτες σκέψεις γύρω από τη... σκακιέρα.
Πηγή: sdna.gr
Ένινγκ VS Φερέιρα: Η «μάχη» της σκακιέρας

Αμφότεροι γνωρίζουν πως είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι δεδομένου πως η νίκη θα σημαίνει πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς που θα προσθέσουν στο... σακούλι τους οι δύο ομάδες. Και μπορεί το πρωτάθλημα να ήταν στον... αέρα μέχρι πρότινος, ωστόσο, Άρης και ΠΑΟΚ δεν σταμάτησαν λεπτό την προετοιμασία τους, με τους δύο προπονητές να «κουμπώνουν» καθημερινά τα κομμάτια του παζλ τους.

Λίγες ώρες πριν την σέντρα της αναμέτρησης, το SDNA σας παρουσιάζει τις πρώτες σκέψεις των δύο προπονητών, τα ερωτηματικά και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα πλάνα της ενδεκάδας.

Φαβορί ο Ρόουζ για το δεξί άκρο της άμυνας

Γενικώς στο διάστημα της παρουσίας του στον πάγκο του Αρη ο Μίχαελ Ενινγκ έχει δείξει πως δεν είναι λάτρης των πολλών και μεγάλων αλλαγών. Ο Γερμανός τεχνικός, εδώ και τρία παιχνίδια δείχνει να έχει κατασταλάξει στον σχηματισμό 4-4-1-1 με τον Λάρσον να παίζει ως κρυφό-φορ, πίσω από τον Μπράουν Ιντέγε.

Η φιλοσοφία του Γερμανού προπονητή, δεν αλλάζει αναλόγως με τον αντίπαλο, αφού στο δικό του μυαλό αυτό που πρωτίστως μετράει είναι η εικόνα και η ετοιμότητα της δικής του ομάδας και όχι του αντιπάλου.

Όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε από την διακοπή μέχρι και σήμερα ο Ενινγκ, δούλεψε πάνω σε αυτό το πλάνο και το σύστημα, έχοντας ένα μόνο δίλημμα. Αυτό μεταφράζεται στη θέση που θα χρησιμοποιηθεί ο Λούκας Σάσα. Βέβαια, η ανακοίνωση της αποστολής του Αρη και η απουσία του Ντάνιελ Σούντγκρεν από αυτή, ουσιαστικά δείχνει να «κλειδώνει» την χρησιμοποίηση του Βραζιλιάνου στα χαφ, με τον Λίντσεϊ Ρόουζ να αγωνίζεται για ένα ακόμα παιχνίδι στο δεξί άκρο της άμυνας.

Από 'κει και πέρα, οι υπόλοιπες θέσεις, αν επιλεχθεί ο Σάσα στα χαφ μοιάζουν να είναι καπαρωμένες. Ο Κουέστα θα είναι κάτω από τα δοκάρια της εστίας των Κιτρίνων. Ο Κόρχουτ θα καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας, με τους Βέλεθ και Δεληζήση να συνθέτουν το κεντρικό δίδυμο.

Στο πλάι του Σάσα θα είναι φυσικά ο Ματίγια με τους Μπρούνο Γκάμα και Γιάννη Φετφατζίδη να μοιράζονται τα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Πιο πιθανό μοιάζει ο Ελληνας άσος να ξεκινήσει στο δεξί άκρο, με τον Πορτογάλο στο αριστερό, όμως μέσα στο παιχνίδι θα εναλλάσσονται κάτι που συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια του Αρη. Τις δύο υπόλοιπες θέσεις θα καλύψουν οι Λάρσον με τον Ιντέγε, με τον Ενινγκ να έχει στον πάγκο και τον Φιορίν Ντουρμισάι που βρίσκεται στην αποστολή.

Στο δεύτερο και όχι τόσο πιθανό σενάριο που ο Σάσα επιλεγεί να παίξει ως δεξί μπακ, τότε ο Ρόουζ θα πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας, με τον Δεληζήση να μένει εκτός ενδεκάδας και τον Μπα να αγωνίζεται δίπλα στον Ματίγια.

«Λαβωμένος» αλλά αποφασισμένος

Πολλά προβλήματα κλήθηκε να διαχειριστεί καθ΄όλη την διάρκεια της εβδομάδας ο Άμπελ Φερέιρα δεδομένου πως στο μπλοκάκι των απουσιών του ΠΑΟΚ υπάρχουν αρκετά και ηχηρά ονόματα με φόντο το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας του.

Όπως ήταν ήδη γνωστό, οι Χοσέ Άνχελ Κρέσπο και Ομάρ Ελ Καντουρί επιδόθηκαν όλες αυτές τις ημέρες σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να δώσουν το παρών στο «Κλ.Βικελίδης», ωστόσο, παρέμειναν τελικά εκτός αποστολής καθώς δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν.

Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσει κανείς και το απρόοπτο με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο στην προπόνηση της Πέμπτης, όπου και αποχώρησε με ενοχλήσεις, χωρίς πάντως η κατάστασή του να εμπνέει περαιτέρω ανησυχία και γι΄αυτό συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Δικεφάλου.

Με μετρημένα τα κουκιά -λοιπόν- οι αλλαγές στο βασικό πλάνο ενδεκάδας του ΠΑΟΚ συγκριτικά με το ματς με τον Ατρόμητο δεν θα είναι πολλές, στη λογική πως ο Φερέιρα δεν θα προχωρήσει σε εκπλήξεις.

Κάτι που σημαίνει πως κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Ζίβκοβιτς με τετράδα στην άμυνα τους Γιαννούλη, Βαρέλα, Ίνγκασον και Μάτος. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής αναμένεται να βρεθεί η σταθερά που ακούει στο όνομα Μίσιτς με πιθανό παρτενέρ τον Μαουρίσιο.

Από εκεί και πέρα στις πτέρυγες θα αγωνιστούν οι Βιεϊρίνια - Λημνιός με τους Πέλκα και Μπίσεσβαρ να διεκδικούν μία θέση πίσω από τον φορ όπου ο Σφιντέρσκι έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Άκπομ.

Διαβάστε ακόμη...