«Πρέπει να μπει δυνατά από την αρχή ο ΠΑΟΚ, εκεί θα κριθεί το παιχνίδι…»

Από sdna.gr: Το μεγάλο παιχνίδι μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της Super League, με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου, Κούλη Αποστολίδη, να αναλύει τις σκέψεις του για την σημερινή αναμέτρηση μέσα από το SDNA.
Πηγή: sdna.gr
«Πρέπει να μπει δυνατά από την αρχή ο ΠΑΟΚ, εκεί θα κριθεί το παιχνίδι…»

Στην τελική ευθεία μπαίνουμε πλέον για το μεγάλο αποψινό παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής, μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Δικέφαλος θέλει να διατηρήσει την διαφορά από τον 2ο Ολυμπιακό, με τον Κούλη Αποστολίδη, να μιλάει για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μέσα από το SDNA.

«Η πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ καλή, δεδομένου ότι η χρονιά άρχισε με έναν τεχνικό νέο στο τιμόνι και την τελευταία στιγμή. Αυτή ήταν μια σημαντική αλλαγή, αλλά βλέπουμε πως ο Φερέιρα αλλά και οι παίκτες έχουν προσαρμοστεί και η ομάδα πηγαίνει εξαιρετικά» σχολίασε αρχικά για την μέχρι σήμερα πορεία του Δικεφάλου.

Ερωτηθείς για το αποψινό παιχνίδι, είπε πως: «Πάντα ένα παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη είναι ιδιαίτερο, είναι ντέρμπι άσχετα με την βαθμολογική θέση που μπορεί να βρίσκεται ο καθένας. Αυτό σημαίνει πως σαν ντέρμπι ότι είναι δυνατόν να δούμε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, εκείνο που πιστεύω εγώ, είναι ότι ο ΠΑΟΚ με την ομάδα που έχει, την ποιότητα του και την οντότητα του, είναι δύσκολο να χάσει πρώτα από όλα και επίσης έχει πολλές πιθανότητες για τη νίκη».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι: «Σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχει φαβορί, γιατί μπορεί 1 ή 2 φάσεις να αλλάξουν όλο το παιχνίδι. Απλά εκείνο που πιστεύω είναι ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει, δεν το λέω φιλολογικά, τα ξέρω αυτά τα παιχνίδια αν και πλέον είναι διαφορετικές οι συνθήκες».

Αναφορικά με το τι πρέπει να προσέξει απόψε στο ματς ο ΠΑΟΚ, σημείωσε πως:

«Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάξει να κάνει το παιχνίδι του, θα εξαρτηθεί το ματς από το πως θα το προσεγγίσει ο Δικέφαλος και δευτερεύοντος ο Άρης, που είναι καλή ομάδα και πρεσάρει αρκετά. Σημασία έχει ο ΠΑΟΚ να μπει δυνατά από την αρχή, να μην δώσει όπως συνηθίζει φέτος το πρώτο μέρος, με την έννοια να μην μπει χαλαρά. Θα πρέπει από το πρώτο λεπτό του αγώνα να κάνει το δικό του παιχνίδι, δεν πρέπει να δώσει χώρο στον Άρη αλλά και να του κόψει την ανάπτυξη του παιχνιδιού».

Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ καλείται να αγωνιστεί χωρίς τον Άνχελ Κρέσπο που δεν έχει χάσει παιχνίδι φέτος, με τον Κούλη Αποστολίδη να αναφέρει πως:

«Ο Κρέσπο δυο χρόνια τώρα ίσως είναι ο πρώτος παίκτης της ομάδας, αλλά η άμυνα του ΠΑΟΚ λειτουργεί σαν μια οντότητα και ο Ίνγκασον έχει δείξει ότι είναι ποιοτικός παίκτης και έχει δεθεί με την ομάδα. Δεν θα είναι τεράστια απουσία, αν και είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας».

Για το αήττητο του Δικεφάλου αλλά και την αντιπαλότητα που υπάρχει, είπε πως:

«Η αντιπαλότητα είναι μέγιστη, ειδικά γιατί σε αυτό το παιχνίδι ποντάρει και ο Ολυμπιακός πολύ. Ο ΠΑΟΚ όμως έχει την προσωπικότητα να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια, δεν επηρεάζεται η ομάδα όπου και αν παίζει, είτε είναι το Καραϊσκάκη, είτε η Λεωφόρος, είτε το Χαριλάου, αυτό είναι πλέον το δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ».

Για το αν περιμένει αλλαγές από τον Αμπέλ Φερέιρα και που θα πρέπει να δώσει το μεγαλύτερο βάρος ο ΠΑΟΚ, σημείωσε:

«Για μένα θεωρώ ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να παίξει στην δημιουργία ο Μπίσεσβαρ και μπροστά ίσως ο Άκπομ. Και αυτό διότι είναι πιο καλή επιλογή από τον Σφιντέρσκι – αν και οι δυο είναι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές-, επειδή ο σωματότυπος του είναι τέτοιος που μπορεί να απασχολήσει δυο αμυντικούς συνεχώς και να έχει μεγαλύτερη παρουσία στην περιοχή του Άρη, βέβαια αυτά είναι και σχετικά...Το παιχνίδι θα παιχτεί στον άξονα, εκεί θα πρέπει να επιβάλλει ο ΠΑΟΚ τον ρυθμό του, αυτή είναι η ουσία. Ευχή μας είναι να το πάρουμε το παιχνίδι και να συνεχίσουμε την πορεία μας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Διαβάστε ακόμη...