«Το μέλλον της ελληνορωμαϊκής πάλης ανήκει στον ΠΑΟΚ!»

Από acpaok.gr: Με αφορμή την έναρξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πάλης Ανδρών, ο αθλητής του Συλλόγου μας, Ηλίας Παγκαλίδης, μίλησε στο acpaok.gr για τη χρονιά που πέρασε,
Πηγή: acpaok.gr
«Το μέλλον της ελληνορωμαϊκής πάλης ανήκει στον ΠΑΟΚ!»

αλλά και αυτή που μόλις ξεκίνησε, όπου μοναδικός στόχος είναι η κατάκτηση για ακόμη μία χρονιά του τίτλου του «Πρωταθλητή Ελλάδος».

Για το 2019...

«Το 2019 ήταν άλλη μια επιτυχημένη χρονιά για το τμήμα πάλης του ΠΑΟΚ. Κατακτήσαμε με σχετική ευκολία τόσο το πρωτάθλημα ανδρών μέσα στο «Παλατάκι» μας, όσο και αυτό των εφήβων, και τα δυο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στις ηλικίες των παίδων και των παμπαίδων ήμασταν μια ανάσα από την κορυφή επίσης, ενώ σε όλες τις ηλικίες ήμασταν η βάση των εθνικών ομάδων με αρκετές νίκες των αθλητών μας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και με μερικά καλά πλασαρίσματα. Ο ΠΑΟΚ για άλλη μια χρονιά «μίλησε» μέσα στα ταπί και έδειξε πως το μέλλον της ελληνορωμαϊκής πάλης του ανήκει».

Για τη νέα χρονιά που μόλις ήρθε, στην έναρξη της οποίας διοργανώνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών...

«Τη νέα χρονιά θα διεκδικήσουμε, και πάλι όλα τα πρωταθλήματα με ακόμα περισσότερες αισιοδοξίες για το 4x4. Εξίσου σημαντικός στόχος για το τμήμα μας είναι και η εύρεση ενός κατάλληλου γυμναστηρίου, μιας και η κατάσταση που επικρατεί με τους χώρους που προπονούμαστε μας κρατάει αρκετά πίσω. Τέλος, μην ξεχνάμε ότι το 2020 είναι ολυμπιακή χρονιά και οι καλύτεροι αθλητές του αντρικού τμήματος, όπως ο Δημήτρης Τσεκερίδης και ο Λαοκράτης Κεσίδης, θα κυνηγήσουν το όνειρο για ένα εισιτήριο για το Τόκιο».

Οι προσωπικοί σου στόχοι τη νέα χρονιά...

«Η χρονιά ξεκινάει με τα πανελλήνια πρωταθλήματα και θέλω να μείνω στην κορυφή στο πρωτάθλημα των εφήβων, αλλά και να κερδίσω αυτό των αντρών όπου πέρσι ήμουν δεύτερος. Όμως ο βασικός μου στόχος εδώ και τρία χρόνια είναι ένας· ένα ακόμη μετάλλιο σε πανευρωπαϊκό ή παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η ήττα στον μικρό τελικό του περσινού πανευρωπαϊκού σε συνδυασμό με την 5η θέση και η κακή εμφάνιση στο παγκόσμιο μου άφησαν μια πικρία, και ελπίζω το καλοκαίρι του 2020, που είναι η τελευταία χρονιά μου σαν έφηβος, να έχω στα χέρια μου το μετάλλιο στο οποίο έφτασα τόσο κοντά πέρσι».

Οι ευχές σου προς τον κόσμο...

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους μια καλή και υγιή χρονιά, το νέο έτος να φέρει πολλά χαμόγελα και επιτυχίες. Να πραγματοποιηθεί κάθε όνειρο, να ανταμειφθούν όλοι οι κόποι και, φυσικά, το 2020 να βρει τον ΠΑΟΚ Πρωταθλητή παντού!».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...