Οι «άτυχοι» του 2019...

Το 2019 μπορεί να μας... άφησε, ωστόσο ήταν ένα έτος το οποίο δεν χάρισε μόνο χαρές στους αθλητές του Συλλόγου μας, αλλά και πολλές πληγές.
Πηγή: acpaok.gr
Οι «άτυχοι» του 2019...

Το ημερολόγιο έγραφε 6 Μαρτίου 2019, όταν οι δύο αθλήτριες του τμήματος χάντμπολ γυναικών του Συλλόγου μας, Κατερίνα Βαφειάδου και Γεωργία Θοδωράκη, πέρασαν την πόρτα του χειρουργείου. Οι δύο αθλήτριες του ΠΑΟΚ Mateco υπέστησαν ρήξη χιαστών, τραυματισμός που τις κράτησε εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για το δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς.

Την νέα αγωνιστική χρονιά, το τμήμα χάντμπολ γυναικών «χτυπήθηκε» με ακόμα έναν σοβαρό τραυματισμό, αυτόν της Φωτεινής Νούσιας. Η Ελληνίδα εξτρέμ, υπέστη ρήξη χιαστού κατά την περίοδο της προετοιμασίας για τις εγχώριες διοργανώσεις, αφού στα ευρωπαϊκά παιχνίδια έδωσε κανονικά το παρών.

Πλέον, η Κατερίνα Βαφειάδου η οποία συνέχισε με την φανέλα του ΠΑΟΚ Mateco, όχι μόνο ολοκλήρωσε την περίοδο της αποθεραπείας της, αλλά έκανε και τις πρώτες της επίσημες συμμετοχές.

Αλώβητο δυστυχώς δεν έμεινε ούτε το ανδρικό τμήμα χάντμπολ του Συλλόγου μας, το οποίο την νέα αγωνιστική περίοδο μέτρησε τέσσερις σοβαρούς τραυματισμούς. Η κακή ημέρα φάνηκε από το πρωί, καθώς ο Μανώλης Ιωαννίδης, υπέστη ρήξη χιαστών κατά την περίοδο της προετοιμασίας. Στη συνέχεια, ο Νοέμβρης ήταν ο χειρότερος μήνας για το τμήμα μας. Ο Δικέφαλος χάνει με χιαστούς τους Πετρίδη και Κεσίδη στο «ντέρμπι» με τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή, ενώ μια εβδομάδα αργότερα στην λίστα μπαίνει και ο Τσεσμετζίδης, ο οποίος υπέστη ρήξη αχιλλείου στον αγώνα με την Α.Ε.Σ.Χ. Πυλαίας.

Η πρώτη Δεκεμβρίου δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία καλή αρχή του νέου μήνα για τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ. Το τμήμα Μπάσκετ γυναικών του Συλλόγου μας, είδε την αμερικανίδα φόργουορντ, Alexyz Vaioletama, να έρχεται αντιμέτωπη με σοβαρό τραυματισμό, με τα αποτελέσματα της μαγνητικής να κάνουν λόγο για ρήξη χιαστού, τραυματισμός ο οποίος βάζει τέλος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Αμερικανίδας.

Ο Δεκέμβριος συνέχισε να «χτυπά» ανελέητα τους αθλητές του Συλλόγου μας. Ο αθλητής της ομάδας βόλεϊ ανδρών του Συλλόγου μας, Γιάννης Τακουρίδης, υπέστη ρήξη αχιλλείου στο τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή Πετοσφαίριση 2015, και θα μείνει εκτός για όλη την υπόλοιπη σεζόν.

Το... μπαράζ σοβαρών τραυματισμών έκλεισε η τερματοφύλακα της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, Ζωή Νάση, η οποία σε ανύποπτο χρόνο στην προπόνηση, τραυματίστηκε σοβαρά, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ρήξη χιαστού.

Αυτοί είναι μερικοί από τους σοβαρότερους τραυματισμούς, ενώ ενδεικτικά οι Αλέξης Αποστόλου, Χρύσα Κιλαζίδου, Θωμαή Βαρδαλή και άλλοι, ταλαιπωρήθηκαν από μικρότερης έντασης τραυματισμούς.

Πραγματικά, ευχόμαστε το 2020 όλοι οι αθλητές μας να είναι υγιείς και στο τελικό ταμείο να έχουμε μόνο χαρούμενες στιγμές.

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ

Διαβάστε ακόμη...