Η πληγή που έγινε… όπλο!

Από inpaok.com: Με μια σημαντική αλλαγή, αυτή στην άκρη του πάγκου, ξεκίνησε ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ την προσπάθεια της υπεράσπισης των κεκτημένων του, μετά την περσινή αψεγάδιαστη σεζόν.
Πηγή: inpaok.com
Η πληγή που έγινε… όπλο!

Ο Δικέφαλος στην μεταβατική περίοδο του Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο του, κατάφερε να μείνει σε απόσταση... βολής από την κορυφή, και στη συνέχεια να φτάσει και να προσπεράσει τον Ολυμπιακό, λίγο πριν το τέλος του 2019, μπαίνοντας στο 2020 ως μόνος πρώτος.

Με την κατάκτηση της κορυφής, οι «ασπρόμαυροι» εξαργύρωσαν την αγωνιστική τους βελτίωση, που σε μερικούς τομείς έγινε αρκετά ορατή.

Ένας από αυτούς ήταν και η διαχείριση των στημένων φάσεων. Οι στατικές φάσεις ήταν ένα «δυνατό» όπλο του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, όμως στο πρώτο κομμάτι της τρέχουσας σεζόν, είχε αναδειχθεί σε μεγάλη «πληγή» για τους «ασπρόμαυρους».

Το σύνολο του Αμπέλ Φερέιρα δεχόταν εύκολα γκολ από στατικές μπάλες, την ίδια ώρα που δεν έπαιρνε σκορ με αντίστοιχο τρόπο.

Σταδιακά, μέσω της δουλειάς ο ΠΑΟΚ άρχισε να παρουσιάζει σαφή βελτίωση , «θωρακίζοντας» την άμυνα του στα στημένα στα πέριξ της περιοχής του, ενώ άρχισε να παίρνει γκολ και από τα επιθετικά του στημένα.

Αυτό αποτυπώνεται στον «χάρτη» σκοραρίσματος της ομάδας, αφού στην εξίσωση των σκόρερ μπήκαν οι Ίνγκι Ίνγκασον (τέσσερα γκολ, όλα από στημένες φάσεις), Κρέσπο (δυο γκολ, αμφότερα από στημένες φάσεις) και Λέο Μάτος, που σκόραρε μια φορά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Διαβάστε ακόμη...