Με στόχο το μέλλον!

Από acpaok.gr: Με την αλλαγή νοοτροπίας και την δημιουργία των αυριανών πρωταθλητών, σημαδεύτηκε το 2019 για το τμήμα χάντμπολ ανδρών του Συλλόγου μας.
Πηγή: acpaok.gr
Με στόχο το μέλλον!

Το πάρε-δώσε του καλοκαιριού!

Αλλαγή τεχνικής ηγεσίας είχαμε και στο ανδρικό τμήμα χάντμπολ του Συλλόγου μας, με τον Αλέξη Παπαβασίλη να αναλαμβάνει να καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Φυσικά, η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας συνοδεύεται και με την αλλαγή νοοτροπίας που θα ακολουθούσε το τμήμα μας στην μεταγραφική περίοδο, καθώς ο Αλέξης Παπαβασίλης είναι λάτρης της δημιουργίας των επόμενων πρωταθλητών.

Η σύνθεση του ρόστερ, θα αποτελούνταν από μία μίξη έμπειρων και νεαρών παικτών. Ο Δικέφαλος κράτησε του «τρεις σωματοφύλακες» του, Πετρίδη-Παλάσκα και Κοκώνη, ποντάροντας επάνω τους τα αμέτρητα λεπτά συμμετοχής που έχουν γράψει στα γήπεδα και την αστείρευτη εμπειρία, την οποία διαθέτουν.

Δίπλα στις τρεις «παλιοσειρές», προστέθηκαν και οι Μαστορογιάννης-Κυπραίος, οι οποίοι ανανέωσαν την συνεργασία τους με τον Δικέφαλο για ακόμα μία χρονιά, με τους Παντελή Κωστακίδη, Κώστα Τσεσμετζίδη και Αλέξη Αποστόλου να συμπληρώνουν το «παζλ» των ανανεώσεων.

Έχοντας θωρακίσει με εμπειρία το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ, οι ιθύνοντες του τμήματος μας αναζήτησαν παίκτες με κίνητρο και ταλέντο. Οι Γιώργος Παπαβασίλης, Γιώργος Ελευθεριάδης και Χάρης Μπαλτατζής, ήταν οι επόμενες τρεις κινήσεις, καθώς αποτελούν το «αύριο» του ελληνικού χάντμπολ όντας διεθνείς με την Εθνική ομάδα Νέων της χώρας μας.

Η μεταγραφική ενίσχυση «έκλεισε» με τις επιστροφές των Τσαναξίδη, Λοΐζου και Κεσίδη αλλά και με τις αποκτήσεις των Μανώλη Ιωαννίδη και Μπάλσα Τσέγιοβιτς.

Δουλειά, δουλειά, δουλειά!

Με το ημερολόγιο να δείχνει 12 Αυγούστου, οι «μάγκες με τα ασπρόμαυρα» ξεκίνησαν την επίσημη προετοιμασίας τους.

Άπαντες παρόντες, υπό το βλέμμα του νέου προπονητή, Αλέξη Παπαβασίλη, στο Γήπεδο Νεάπολης, έβαλαν μπρος τις μηχανές για μία νέα αγωνιστική χρονιά.

Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται...

Έχοντας συμπληρώσει περίπου τρεις εβδομάδες προετοιμασίας, το πρώτο «κρούσμα» μακροχρόνιου τραυματισμού έκανε την εμφάνιση του.

Ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας, Μανώλης Ιωαννίδης, ύστερα από πτώση κατά την διάρκεια της προπόνησης αποκομίζει ρήξη χιαστού, τραυματισμός ο οποίος θα τον κρατούσε εκτός για όλη την διάρκεια της σεζόν.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας, αντικαταστάθηκε με τον έμπειρο Ουκρανό τερματοφύλακα, Μπόρις Κριούτσκοφ, ο οποίος ωστόσο δεν θα προλάβαινε το παιχνίδι της πρεμιέρας με την ΑΕΚ.

Σέντρα στην Handball Premier!

Με ντέρμπι ξεκίνησε η νέα Handball Premier, καθώς στις 21 Σεπτεμβρίου, ο ΠΑΟΚ φιλοξενούσε την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής.

Ο Δικέφαλος αφού άφησε πίσω του το ατυχές αποτέλεσμα με την ΑΕΚ, πραγματοποίησε ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων, το οποίο τον διατήρησε ψηλά στην βαθμολογία.

Λαίλαπα τραυματισμών!

Το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή, θα ήταν επεισοδιακό απ'όλες τις απόψεις.

Πέρα από τον χαρακτήρα του ντέρμπι που είχε καθ'όλη την διάρκεια του, το παιχνίδι στιγματίστηκε από τους σοβαρούς τραυματισμούς των Θοδωρή Πετρίδη και Στάθη Κεσίδη, οι οποίοι σε ανύποπτο χρόνο υπέστησαν ρήξεις πρόσθιου χιαστού.

Ωστόσο, η ατυχία δεν σταμάτησε εκεί, καθώς την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Α.Ε.Σ.Χ. Πυλαίας, ακόμα ένας αθλητής του τμήματος μας, ο Κώστας Τσεσμετζίδης, αποκόμισε τραυματισμό αχίλλειου, ο οποίος του έβαλε «στοπ» για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της φετινής περιόδου.

Ανασύνταξη!

Με τους συνεχόμενους σοβαρούς τραυματισμούς κομβικών παικτών, ο κλήρος έπεφτε στους νεαρότερους ηλικιακά αθλητές μας ώστε να κρατήσουν τον Δικέφαλο ψηλά.

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στον Βύρωνα, για να αντιμετωπίσει τον Αθηναϊκό για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ ακολουθούσαν δύο σημαντικοί εντός έδρας αγώνες κόντρα σε Αερωπό και Φαίακα για τον θεσμό του πρωταθλήματος.

Σε μία κομβική αγωνιστική καμπή, οι «μάγκες με τα ασπρόμαυρα», έβγαλαν τα κατάλληλα ψυχικά αποθέματα και με τρεις σερί νίκες κόντρα σε Αθηναϊκό (κύπελλο), Αερωπό και Φαίακα, πήραν την πρόκριση για την προημιτελική φάση του κυπέλλου ενώ παράλληλα κράτησαν ψηλά βαθμολογικά τον ΠΑΟΚ.

Δεδομένων των συνθηκών, ο αγώνας κόντρα στην ΑΕΚ για την προημιτελική φάση, έμοιαζε να είναι ακόμα πιο δύσκολος. Έτσι, ο... λαβωμένος ΠΑΟΚ έμεινε εκτός συνέχειας του θεσμού, δίνοντας περισσότερη βαρύτητα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του πρωταθλήματος.

Εκεί, το 2019 θα έκλεινε με την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Άρη Νίκαιας. Στην πρωτεύουσα ο ΠΑΟΚ έδειξε την κλάση που διαθέτει και έφυγε με το τελευταίο διπλό για το έτος που φεύγει, κλείνοντας παράλληλα το πρώτο μισό στην τρίτη θέση.

Το συμπέρασμα!

Με την συνταγή της δημιουργίας ενός κράματος παλιών και νέων αθλητών, ο Δικέφαλος πορεύεται σε μία αναγνωριστική αγωνιστική χρονιά.

Φυσικά, οι άτυχες στιγμές των Ιωαννίδη, Πετρίδη, Κεσίδη και Τσεσμετζίδη, δεν μπορούν να μην επισημανθούν, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποια θα ήταν η πραγματική αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ, εάν ο Αλέξης Παπαβασίλης είχε στην διάθεση τους και τους τέσσερις αθλητές.

Ο απολογισμός κρίνεται εν μέρη θετικός, αν αναλογιστούμε πως μικροί σε ηλικία παίκτες, κατάφεραν να προσαρμοστούν με τον πιο βίαιο τρόπο, διατηρώντας τον Δικέφαλο όσον το δυνατόν ψηλότερα γίνεται βαθμολογικά.

Τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 20-23
Διομήδης Άργους-ΠΑΟΚ 24-25
ΠΑΟΚ-Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας 25-18
Α.Σ.Ε Δούκα-ΠΑΟΚ 27-27
ΠΑΟΚ-Δράμα Bianco Monte 31-27
Φίλιππος Βέροιας-ΠΑΟΚ 28-31
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή 22-26
Α.Ε.Σ.Χ. Πυλαίας-ΠΑΟΚ 26-25
Κύπελλο: Αθηναϊκός-ΠΑΟΚ 28-35
ΠΑΟΚ-Αερωπός ManDynamic 25-23
ΠΑΟΚ-Φαίακας Κέρκυρας 30-26
Κύπελλο: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 23-32
Άρης Νίκαιας-ΠΑΟΚ 23-30

Επόμενες αγωνιστικές:

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ-Διομήδης Άργους
Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας-ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ-Α.Σ.Ε Δούκα
Δράμα Bianco Monte-ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ-Φίλιππος Βέροιας
Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή-ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ-Α.Ε.Σ.Χ. Πυλαίας
Αερωπός ManDynamic-ΠΑΟΚ
Φαίακας Κέρκυρας-ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ-Άρης Νίκαιας

Η βαθμολογία:

Θέση Σωματείο Αγωνιστικές Βαθμοί
1. Α.Ε.Κ. 11 22
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜ. ΞΥΝΗ 11 20
3. ΠΑΟΚ 11 15
4. ΑΕΡΩΠΟΣ MANDYNAMIC 11 14
5. ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 11 12
6. Α.Ε.Σ.Χ. ΠΥΛΑΙΑΣ 11 10
7. Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ 11 9
8. ΔΡΑΜΑ BIANCO MONTE 11 9
9. ΙΩΝΙΚΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 11 8
10. ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 11 7
11. ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ OLYMPIC DIAG 11 5
12. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 11 1

Διαβάστε ακόμη...