Ο Δήμος Παύλου Μελά τίμησε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο(video)

Από mycity.com.gr: Ο Δήμος Παύλου Μελά τίμησε τον Καλαθοσφαιριστή Λάζαρο Παπαδόπουλο δίνοντας το όνομα του στο Δημοτικό Γυμναστήριο.
Πηγή: mycity.com.gr
Ο Δήμος Παύλου Μελά τίμησε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο(video)

Το Σάββατο 28 Δεκέμβρη του 2019 είναι πλέον μια ξεχωριστή μέρα για τον αθλητικό κόσμο του Δήμου Παύλου Μελά, καθώς το Κλειστό Γυμναστήριο που βρίσκεται στην οδό Περικλέους της Άνω Ηλιούπολης, ονομάστηκε «Λάζαρος Παπαδόπουλος», προς τιμήν του πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή.

Με αφετηρία τον πεζόδρομο Ιπποκράτους, ψηλά στην Ωραιοκάστρου της Σταυρούπολης και πρώτη φανέλα αυτήν του ΑΟ Σταυρούπολης το 1992, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος με ταλέντο, σκληρή δουλειά και καλές επιλογές, διέγραψε μια όμορφη πορεία και πάτησε κορφές.

Σοβαρός επαγγελματίας και ταυτόχρονα ένας ρομαντικός του αθλητισμού, συνέδεσε το όνομά του με σπουδαίους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς συλλόγους, αλλά και με την αγαπημένη Εθνική Ελλάδος μπάσκετ που κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 στη Σερβία και το Ασημένιο στο Παγκόσμιο του 2006 στην Ιαπωνία.

Ο Λάζαρος ήταν ένας από τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη που νίκησαν τους ... ανίκητους των ΗΠΑ, εκείνο το αξέχαστο μεσημέρι του Σεπτέμβρη και χάρισαν στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη νίκη όλων των εποχών σε όλα τα σπορ.

Το ΔΑΚ Σταυρούπολης, εδώ και χρόνια, παρουσιάζει καθημερινά πλούσια αθλητική δραστηριότητα και φιλοξενεί αγώνες τόσο των συλλόγων της περιοχής αλλά και της μαθητικής κοινότητας. Στην συγκεκριμένη περιοχή, στη δυτική πλευρά του δήμου, υπάρχει επίσης κολυμβητήριο, γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα τένις και σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά αποφάσισε ομόφωνα με την 323η Απόφαση της 10ης Απριλίου 2019, να εγκρίνει την ονοματοδοσία του ΔΑΚ Σταυρούπολης, επιλέγοντας τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, ένα πρότυπο ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, που είναι καλό να παραδειγματίζεται και να παρακινείται σε θετική και δημιουργική δράση, με αξίες και όνειρα.

Τον τίμησαν στο φιλικό παιχνίδι που έγινε οι: Αλβέρτης, Αποστολίδης, Γιαννούλης, Ζεβροσένκο, Μπαλογιάννης, Ντικούδης, Παπαλουκάς, Παπανικολάου, Ρεντζιάς, Τσαρτσαρής, Φώτσης και Χατζηβρέττας.

Εκεί βρεθηκαν επίσης οι προπονητές :Γιαννάκης, Κάγκας, Κακιούσης, Νικολαϊδης, Μαρκόπουλος, Μαρμαρινός, Σάκοτα, Χατζηκυριακίδης

Διαβάστε ακόμη...