Καλουτσικίδης: Ένας εξτρέμ, που έγινε μπακ

Από forza: Πρώτος σε λεπτά συμμετοχών στα ματς του φετινού πρωταθλήματος νέων με την Κ-19 είναι ο Πέτρος Καλουτσικίδης
Πηγή: forza
Καλουτσικίδης: Ένας εξτρέμ, που έγινε μπακ

Ούτε ένα ματς πρωταθλήματος δεν έχει χάσει φέτος με την Κ-19 ο Πέτρος Καλουτσικίδης, που, μάλιστα, έχει βρεθεί στο αρχικό σχήμα ενδεκάδας στο σύνολο των αγώνων, εξαιρουμένου του εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο, όπου αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη στις 28 Μαρτίου 2001, ανήκει στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ από το Σεπτέμβριο του 2016, όταν και αποκτήθηκε από την ακαδημία «Μπέμπηδες» του Παναγιώτη Κερμανίδη. Ο ύψους 1,75μ. ποδοσφαιριστής έπαιξε για δύο χρόνια στην Κ-17, ενώ από το καλοκαίρι του 2018, όταν και προωθήθηκε στην Κ-19, προπονείται υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία (στο περσινό πρωτάθλημα κατέγραψε εννέα συμμετοχές). Ο Ουρουγουανός προπονητής ήταν αυτός, που του άλλαξε και τη θέση στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Καλουτσικίδης είχε ξεχωρίσει, στην αρχή της καριέρας του, για τις ικανότητες του ως εξτρέμ, ωστόσο στην ομάδα του Γκαρσία αγωνίζεται πλέον ως πλάγιος μπακ, καλύπτοντας το δεξί άκρο της άμυνας (έχει χρησιμοποιηθεί και στο αντίστοιχο αριστερό). Και μαζί με τους Πανίδη και Πουρναρά είναι οι μοναδικοί παίκτες, που έχουν παίξει σ΄ όλα τα φετινά ματς πρωταθλήματος, ωστόσο οι δύο τελευταίοι έχουν λιγότερες παρουσίες στην αρχική ενδεκάδα (δώδεκα και οχτώ αντίστοιχα). Eπιπλέον, ο 18χρονος μπακ ήταν βασικός και στα τέσσερα φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια, που έδωσε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Μποέμιανς και την Ντιναμό Κιέβου.

ΤΟ ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Ο Καλουτσικίδης, που το περασμένο καλοκαίρι πέτυχε την εισαγωγή του στο τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας και Επιστημών Καβάλας, ήταν ένας από τους παίκτες της ομάδας νέων, που χρησιμοποίησε ο Αμπέλ Φερέιρα στο εκτός έδρας φιλικό παιχνίδι του περασμένου Νοεμβρίου εναντίον της Δόξας Δράμας. Ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει τον παίκτη και από τις συμμετοχές του σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας, καθώς και από τα οικογενειακά φιλικά, που διοργανώνονται σε κάθε ευκαιρία μεταξύ των μεγάλων και των νέων.

Διαβάστε ακόμη...