Παίρνει… λύσεις από την άμυνα!

Από thessports.gr: Μπορεί το γκολ να είναι μια κατ εξοχήν δουλειά των επιθετικών και των μεσοεπιθετικών, ωστόσο η άμυνα του ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να προσφέρει και στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, δίνοντας πλουραλισμό, τόσο στο σκοράρισμα όσο και στη δημιουργία.
Πηγή: thessports.gr
Παίρνει… λύσεις από την άμυνα!

Αναφορικά με το σκοράρισμα, αυτό έρχεται κυρίως, όπως είναι λογικό, από τις στατικές φάσεις, αλλά και σε αυτόν τον «κανόνα» υπάρχουν εξαιρέσεις.

Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να πάρει την φετινή σεζόν από το κέντρο άμυνας του έξι γκολ, με τον Ίνγκι Ίνγκασον να έχει σκοράρει ήδη τέσσερις φορές, και τον Χοσέ Κρέσπο άλλες δυο.

Άλλα τέσσερα έχει πάρει και από τα ακραία μπακ του, με τον Λέο Μάτος να σκοράρει τρία (σε Ελλάδα και τα καλοκαιρινά ευρωπαϊκά) και τον Δημήτρη Γιαννούλη άλλο ένα στην ρεβάνς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο αριθμός θα ήταν ψηλότερος μάλιστα, αν ο Χοσέ Κρέσπο δεν είχε την ατυχία να βρει τρεις (!!!) φορές τα αντίπαλα δοκάρια.

Όσον αφορά την συνεισφορά της αμυντικής γραμμής του Δικεφάλου στην δημιουργία συνολικά (σε πρωτάθλημα και καλοκαιρινά προκριματικά), οι «ασπρόμαυροι» έχουν πάρει οκτώ ασίστ.

Την πρωτοκαθεδρία σε αυτές έχει ο Δημήτρης Γιαννούλης με πέντε, δυο ο Ροντρίγκο των τριών συμμετοχών, ενώ από μια έχουν οι Λέο Μάτος, Χοσέ Κρέσπο.

Σε αυτές μάλιστα δεν προσμετράτε η τρομερή «μπούκα» του Κρέσπο στην περιοχή του Παναθηναϊκού, όπου τον «γκρέμισε» ο Κουρμπέλης και έδωσε την ευκαιρία στον Αντελίνο Βιεϊρίνια να σκοράρει από την άσπρη βούλα και να «υπογράψει» το δραματικό φινάλε του ντέρμπι.

Συνολικά λοιπόν, η αμυντική γραμμή του Δικεφάλου έχει συμμετάσχει σε δεκαεννέα γκολ, προσφέροντας σημαντικές λύσεις και ισορροπία στο σκοράρισμα, μιας και ο ΠΑΟΚ παίρνει σκορ από όλες του τις γραμμές.

Διαβάστε ακόμη...