Ασπρόμαυροι… μετανάστες!

Από inpaok.com: Δεκατέσσερις δανεικούς έχει παραχωρήσει ο ΠΑΟΚ την τρέχουσα σεζόν, με τους περισσότερους να βρίσκονται εντός των ελληνικών «τειχών».
Πηγή: inpaok.com
Ασπρόμαυροι… μετανάστες!

Ωστόσο υπάρχουν και τρεις που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού, με τον πιο μακρινό μάλιστα να βρίσκεται στο… Μεξικό και την Πατσούκα.

Στους πιο κοντινούς προορισμούς, ο Ίλια Μαρκόφσκι, αγωνίζεται ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ στην πρώτη κατηγορία του κυπριακού πρωταθλήματος, με την φανέλα του Εθνικού Άχνας.

Ο νεαρός φορ με καταγωγή από την Ουκρανία, έχει μέχρι στιγμής μετράει εννέα συμμετοχές, μόλις δυο ως βασικός, και χωρίς να καταγράψει ακόμα κάποιο γκολ ή ασίστ.

Ο έτερος «Ευρωπαίος» είναι ο Μάρκο Μιχόγιεβιτς. Ο Βόσνιος στόπερ μετά από τον περσινό δανεισμό του στον Πλατανιά, δοκιμάζει τον εαυτό του στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, φορώντας την φανέλα της Άουε.

Μάλιστα κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναδειχθεί σε βασικό «πυλώνα» της άμυνας της Άουε, μετρώντας 19 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο (όλες σαν βασικός) και ένα γκολ.

Μάλιστα η εξαιρετική του παρουσία στα γερμανικά γήπεδα, ήταν και αυτή που του έδωσε εκ νέου την κλήση στην Εθνική ομάδα της Βοσνίας, κάνοντας και δύο συμμετοχές στα πρόσφατα προκριματικά του Euro 2020.

Τελευταίος και πιο… μακρινός της σχετικής λίστας, είναι ο Ροντρίγκο Ρέι, που πέρασε εκ νέου τον Ατλαντικό, για το Μεξικό και την Πατσούκα.

Ο Αργεντινός πορτιέρο έχει πάρει στο… σπίτι του τα γάντια του βασικού, μετρώντας 18 συμμετοχές κάτω από τα γκολπόστ των Μεξικανών.

Σε αυτές έχει δεχθεί 26 γκολ, κρατώντας την εστία του ανέπαφη σε τέσσερα παιχνίδια.

Διαβάστε ακόμη...