Αρχή και φινάλε με ποδόσφαιρο

Από sdna.gr: Η απόλυτη χρονιά. Μια χρονιά - όνειρο για τον ΠΑΟΚ, δεν θα μπορούσε παρά να κλείσει με μια άκρως ποδοσφαιρική παράσταση με υπογραφή των νταμπλούχων Ελλάδος.
Πηγή: sdna.gr
Αρχή και φινάλε με ποδόσφαιρο

«2019. Ένα πράγμα δεν είδαμε. Τον ΠΑΟΚ να χάνει στο πρωτάθλημα. Μια ολόκληρη ημερολογιακή χρονιά. Βρείτε μας πολλές ομάδες ικανές να το κάνουν κι έπειτα ας μπούμε σε διαδικασία συζήτησης...». Ο ΠΑΟΚ κάνει τον επίλογο της χρονιάς, απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής.

Έπαρση; Κυνισμός; Το σίγουρο είναι πως ό,τι δεν τον «σκότωσε», τον έκανε αναμφίβολα πιο δυνατό. Ο ΠΑΟΚ «ορκίστηκε» να αποδείξει πως του αξίζει η κορυφή, πως το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο άθλημα και αργά ή γρήγορα θα σε ανταμείψει. Και τα έζησε όλα...πολύ την περασμένη Άνοιξη, ό,τι ονειρεύτηκε - το κράτησε στην αγκαλιά του και ανάγκασε μια ολόκληρη πόλη να σηκωθεί στο πόδι για χάρη του.

Και το φινάλε αυτής της χρονιάς δεν θα μπορούσε παρά να είναι εφάμιλλο μιας πορείας που είχε ποδόσφαιρο. Πολύ ποδόσφαιρο. Σε μια παράσταση για έναν ρόλο. Κι ας άλλαξε ο «μαέστρος». Η μηχανή παρέμεινε σταθερά καλοκουρδισμένη. Και έτσι λειτούργησε και απέναντι στον Ατρόμητο. Εκεί όπου οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν μόλις 13 λεπτά για να... καταστρέψουν το πλάνο του αντιπάλου, όπως παραδέχθηκε δημοσίως και ο βοηθός του Σάββα Παντελίδη.

Και πάλι το σύνθημα δόθηκε από τον αρχηγό. Με φόρα από τη Ν.Σμύρνη, με... αύρα Βιεϊρίνια για να γίνουν όλα πιο εύκολα. Και η αλήθεια είναι πως έγιναν. Αυτήν την φορά, όχι, ο ΠΑΟΚ δεν απείλησε -τουλάχιστον αποτελεσματικά- από σετ παιχνίδι αλλά «σκότωσε» τον αντίπαλό του μέσα από στις στατικές φάσεις. Ο ΠΑΟΚ εμπλουτίζει το ρεπερτόριο του και μοιάζει -πλέον- αδύνατο να μπορέσει κανείς να «διαβάσει» και να εξουδετερώσει τα ατού των «ασπρόμαυρων».

Μια ομάδα που αρέσκεται στο να βγάζει πρωταγωνιστές απ΄'ολες τις γραμμές της. Το τελευταίο -διάστημα- τα φώτα πέφτουν δικαιολογημένα πάνω στον Ίνγκι Ίνγκασον. Ψυχραιμία, σοβαρότητα και εκτελεστική δεινότητα που θα ζήλευαν και φορ, ο Ισλανδός ήρθε για να μείνει. Ο Αμπέλ Φερέιρα του δείχνει εμπιστοσύνη και εκείνος απλά επιβεβαιώνει αυτό που ήταν... κοινό μυστικό, πως ήταν έτοιμος από καιρό!

Το φινάλε της σεζόν δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς τέρμα και από τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΟΚ. Απόντος του Τσούμπα Άκπομ λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού της τελευταίας στιγμής, η φανέλα βασικού στην κορυφή της επίθεσης ανήκε στον Πολωνό. Σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο 23χρονος φορ έχει μείνει σε αρκετά παιχνίδια «άσφαιρος», ο Σφιντέρσκι γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειάς του, συμπαρασύροντας και τους συμπαίκτες του.

Και επειδή το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο. Ο εκ των κορυφαίων του γηπέδου, από τα πόδια του οποίου προήλθαν τα τέρματα του Ίνγκασον, Γιόζιπ Μίσιτς, χρίστηκε και σκόρερ για το επιβλητικό 5-1. Σε ένα ματς που η καθολική υπεροχή του ΠΑΟΚ έδωσε την ευχέρεια στον Αμπέλ Φερέιρα να ανοίξει ακόμη περισσότερο το ρόστερ. Να ενεργοποιηθεί μετά από καιρό ο Ροντρίγκο και να πιστωθεί την ασίστ αλλά και να κάνει το ντεμπούτο του ένα από τα αγαπημένα παιδιά της «ασπρόμαυρης» κερκίδας, ο Λάζαρος Λάμπρου.

Το βασικότερο, όμως, για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ είναι πως η ευκαιρία να εδραιωθούν στην κορυφή χωρίς συγκάτοικο, τους έδωσε κίνητρο. Κίνητρο για ποδόσφαιρο. Πολύ... ποδόσφαιρο. Ρίχνοντας αυλαία σε μια χρονιά που θα μνημονεύεται πάντα.

Διαβάστε ακόμη...