Βιεϊρίνια: Δεξιά ή αριστερά;

Από paok24.com: Η συζήτηση για την «ενεργοποίηση» του Πορτογάλου από τον συμπατριώτη του τεχνικό
Πηγή: paok24.com
Βιεϊρίνια: Δεξιά ή αριστερά;

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια μετράει δυο συμμετοχές στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ, στο πρωτάθλημα, σε εντός έδρας αναμετρήσεις. Η πρώτη κόντρα στην ΑΕΛ και η δεύτερο κόντρα στην Ξάνθη.

Και στις δυο αντικαταστάθηκε, έχοντας αγωνιστεί στα δεξιά της επίθεσης με τους Θεσσαλούς και στα αριστερά με τους ακρίτες. Τα καθήκοντά και οι ρόλοι σε κάθε μια από τις πλευρές είναι πολύ διαφορετικά στην τακτική του Αμπέλ Φερέιρα, κάτι που και ο ίδιος ο Βιεϊρίνια είχε καταγράψει σε δηλώσεις του.

Και μόνο ένα στατιστικό από τα δυο παιχνίδια, είναι ίσως ενδεικτικό. Στο ματς με την Λάρισα ο Βιεϊρίνια είναι 10 γεμίσματα και στο ματς με την Ξάνθη είχε μόλις ένα. Το δεξί εξτρέμ παίζει στα άκρα ενώ το αριστερό παίζει εσωτερικά της γραμμής, δίνοντας χώρο στον αριστερό μπακ.

Η συζήτηση για τη θέση στην οποία θα αρχίσει να παίρνει παιχνίδια ο Βιεϊρίνια είναι επι τάπητος, κυρίως για τον Φερέιρα που θέλει να τον αξιοποιήσει και ψάχνει τον τρόπο. Στη θέση που συστήθηκε αγωνίζεται ο Λημνιός, στη θέση που πήρε πρωτάθλημα αγωνίζεται ο Γιαννούλης, στη θέση που τον δοκίμασε ο Φερέιρα, αγωνίζεται ο Μπίσεσβαρ.

Διαβάστε ακόμη...