«Κάθε φορά και καλύτερος»

Από paok24.com: Ο Χρήστος Καραγκούνης βάζει ακόμη ψηλότερα τον πήχη
Πηγή: paok24.com
«Κάθε φορά και καλύτερος»

Ο πυγμάχος του ΠΑΟΚ κατέκτησε την τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες και μιλάει για την πορεία του στο θεσμό, τους νέους του στόχους, αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν στο χώρο.

Ο Χρήστος Καραγκούνης ήταν ένας από τους τέσσερις αθλητές της πυγμαχίας του ΠΑΟΚ που ανέβηκαν στο βάθρο στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο αθλητής του Δικεφάλου μίλησε για την πορεία του στους αγώνες αναφέροντας:

«Την πρώτη μέρα πέρασα με μπάι, την Παρασκευή κληρώθηκα με έναν αθλητή της «Χρυσής Γωνιάς» από την Αθήνα.

Είχαμε ένα ωραίο παιχνίδι και κατάφερα να περάσω στην επόμενη φάση. Την επόμενη ημέρα έπαιξα με έναν αθλητή του Ολυμπιακού. Πήγε καλά, όμως εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος από το παιχνίδι μου, θα μπορούσα να δώσω κι άλλα.

Πολλοί μου είπαν ότι στο δεύτερο και τον τρίτο γύρο, ήμουν καλύτερος και αδικήθηκα, αλλά όπως και να έχει έτσι είναι αυτά στην πυγμαχία, πρέπει να κάνεις την διαφορά. Ήταν μια καλή εμπειρία και θα προσπαθήσω να γίνομαι κάθε φορά καλύτερος».

Για τον επόμενο στόχο που βάζει:

«Επόμενος στόχος είναι και πάλι το πανελλήνιο πρωτάθλημα του χρόνου, γιατί είναι το πιο σημαντικό και ότι αγώνες μπορώ να πηγαίνω να παίζω, όλα αυτά αναλόγως με συνεννόηση, γιατί δουλεύω κιόλας είναι πως θα βγει και το πρόγραμμά μου. Όσο μπορώ θα κάνω προπονήσεις να πηγαίνω σε αγώνες».

Σχετικά με το πώς συνδυάζεται η επαγγελματική του ζωή με την πυγμαχία:

«Η αλήθεια είναι πως είναι λίγο... ζόρικο. Δεν έχεις τις ίδιες αποδόσεις που θα μπορούσες να έχεις, ούτε φυσικά και τις ίδιες προπονήσεις, άμα δεν δουλεύεις, μπορείς να κάνεις και δύο και τρεις προπονήσεις, άμα δουλεύεις, είσαι μια το πολύ δύο προπονήσεις τη μέρα και έχεις άλλες αποδόσεις».

Όσον αφορά την προσπάθεια που γίνεται στην πυγμαχία του ΠΑΟΚ:

«Έρχονται κάποια άτομα, άλλοι αποχωρούν, αλλά εντάξει έχουμε άτομα που προσπαθούν και το θέλουν πολύ».

Για την ανάληψη της γενικής αρχηγίας των βαρέων αθλημάτων από τον κ. Μάλλιο:

«Είναι πολύ πρόθυμος να βοηθήσει και να κάνει ότι μπορεί και αυτό μας δίνει ψυχολογία, ώστε να συνεχίσουμε».

Τέλος, για τα νέα παιδιά που μπαίνουν στο χώρο της πυγμαχίας:

«Άλλοι έρχονται προπόνηση απλά να γυμναστούν, όμως κάποιος που έχει στόχους θα το παλέψει, πρέπει να δείξει φυσικά πόσο το θέλει, άλλος είναι και ανάλογα τι πίκρες δέχεται από την ζωή και φυσικά υπάρχουν και στους αγώνες αδικίες πολλές φορές.

Αν κάποιος δεν έχει χρόνο, κίνητρο και βοήθεια, δυστυχώς η πυγμαχία δεν είναι τόσο ανεβασμένη στην Ελλάδα και οι περισσότεροι αθλητές δεν έχουμε βοήθεια. Οπότε αυτό είναι κάτι που μπορεί να σε κάνει να μην ασχοληθείς τόσο ή και ακόμα να τα παρατήσεις, γιατί χρειάζεσαι και λεφτά χρειάζεσαι και να δουλεύεις, οπότε όλα αυτά σε αφήνουν πίσω».

Διαβάστε ακόμη...