Ουκρανικές... νυχτερίδες στο «δρόμο» του ΠΑΟΚ

Από paok24.com:Ο Δικέφαλος καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της ουκρανικής ομάδας για να πάρει το εισιτήριο για τη φάση των «16» του CEV Cup.
Πηγή: paok24.com
Ουκρανικές... νυχτερίδες στο «δρόμο» του ΠΑΟΚ


Από το Λβιβ της Ουκρανίας θα ξεκινήσει η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση του CEV Cup.

Ο Δικέφαλος βρίσκεται από τη Δευτέρα στην ουκρανική πόλη, χωρίς να έχει στη σύνθεση του, τον πασαδόρο Ντίμα Φιλίποφ, ο οποίος δεν μπορούσε να ταξιδέψει στη χώρα λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων που υπάρχουν και των σχέσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία.

Η ψυχολογία στο «στρατόπεδο» των «ασπρόμαυρων» είναι ανεβασμένη μετά από τα συνεχή θετικά αποτελέσματα, αλλά και την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα στο ματς με τον Ολυμπιακό, παρά τον αποκλεισμό στο «χρυσό» σετ.

Απέναντι του ο ΠΑΟΚ θα βρει την άγνωστη στο ελληνικό κοινό, Μπάρκομ Καζάνι, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναδειχτεί πρωταθλήτρια Ουκρανίας, ενώ εδώ και τρεις σερί σεζόν κατακτά και το κύπελλο στη χώρα της.

Πρόκειται για μία ομάδα που μετράει μόλις δέκα χρόνια... ζωής, αλλά κατάφερε σχετικά γρήγορα, το 2013, να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία και να γίνει η πρώτη ομάδα από το Λβιβ που το κατάφερε, μετά από μία εικοσαετία.

Οι... νυχτερίδες του Λβιβ και τη φετινή σεζόν βρίσκονται στην κορυφή του πρωταθλήματος, αφού μετά από 12 αγώνες, φιγουράρουν στην πρώτη θέση με 31 βαθμούς, έχοντας 10 νίκες και 2 ήττες, με την VNAU όμως να είναι στο... κυνήγι τους, έχοντας 30 βαθμούς.

Ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι το γεγονός ότι η Μπάρκομ Καζάνι διαθέτει μόνο Ουκρανούς παίκτες στο ρόστερ της, ενώ προπονητής της είναι ο Αυστριακός, Ούγκις Κράστινς.

Ο 30χρονος διαγώνιος, Τόμιν Γιούρι, αποτελεί το επιθετικό «όπλο» της ουκρανικής ομάδας, με τον ύψους 1,98 αθλητή, να είναι ως τώρα εκ των κορυφαίων στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μπάρκομ.

Οι Όλεγκ Σεφτσένκο και Γεβγένι Κίσιλιουκ ξεχωρίζουν από τα άκρα της ουκρανικής ομάδας, που στο φιλέ της, διαθέτει τους Αλεξάντερ Γκλαντένκο και Αλεξάντερ Τέρεσουτσκ, ενώ πασαδόρος της είναι ο Ντμίτρο Σλόμιν, με λίμπερο τον Μπρόβα Χόρντεν που είναι από τους πιο αξιόλογους στο πρωτάθλημα της χώρας του.

Στο ουκρανικό πρωτάθλημα η επίθεση της Μπάρκομ κυμαίνεται στο 50%, ενώ παίρνει κατά μ.ο τρεις πόντους από μπλοκ σε κάθε σετ. Όσον αφορά τους πόντους που παίρνει από το σερβίς της, αυτοί είναι κατά μ.ο 1,7 ανά σετ.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι επιτυχίες εντός των συνόρων άνοιξαν για την ομάδα του Λβιβ την «πόρτα» των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με την ουκρανική ομάδα να συμμετέχει τα τελευταία τρία χρόνια στο CEV Cup, χωρίς όμως να πετύχει κάτι αξιόλογο.

Το 2017 αποκλείστηκε στη φάση των «32», αφού παρά το γεγονός ότι επικράτησε με 3-1 της Βοϊβοντίνα στον πρώτο αγώνα, στην ρεβάνς ηττήθηκε με 3-0 και έχασε την πρόκριση στο «χρυσό» σετ.

Την επόμενη χρονιά η Μπάρκομ απέκλεισε αρχικά την Μακάμπι Τελ Αβίβ (μία «καθαρή» νίκη και μία ήττα στο τάι μπρέικ), όμως στη φάση των «16» την περίμενε ο... κακός της δαίμονας από την προηγούμενη σεζόν, με τη Βοϊβοντίνα με δύο νίκες να την αφήνει εκτός συνέχειας.

Πέρσι, η πορεία της ουκρανικής ομάδας σταμάτησε και πάλι πρόωρα, αφού στη φάση των «32» αποκλείστηκε από την Λωζάνη, την οποία κέρδισε με 3-2 στο Λβιβ, όμως στην ρεβάνς ηττήθηκε με 3-0.

Έδρα της είναι η «PS Galychyna» χωρητικότητας 1.600 θέσεων.

Διαβάστε ακόμη...