H δύσκολη διαχείριση ενός μικρού ρόστερ

Από paok24.com: «Έχουμε ένα ροτέισον παικτών που δεν είναι μεγάλο, έχουμε ταξίδια, αγώνες... Δυσκολευόμαστε πολύ να βρούμε την ισορροπία» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Χαραλαμπίδης, μετά την ήττα από την ΑΕΚ και οι αριθμοί, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Πηγή: paok24.com
H δύσκολη διαχείριση ενός μικρού ρόστερ

Ήταν μια συνθήκη που φαινόταν από την αρχή της σεζόν, αλλά προχωρώντας μέσα στα παιχνίδια, η διαχείριση της, είναι μια δύσκολη κατάσταση για το προπονητικό επιτελείο. Το φετινό ρόστερ, με τα όποια ποιοτικά θέματα έχει, δεν έχει και μεγάλο «βάθος». Αριθμητικά, μπορεί να... βγαίνει, αλλά μέσα από τους αγώνες, φαίνεται ότι συγκεκριμένοι παίκτες, παίρνουν αναγκαστικά πολλά λεπτά συμμετοχής.

Το παράδειγμα του ΤζεΚουάν Λιούις, είναι χαρακτηριστικό. 31 λεπτά με τη Μπρίντιζι, 26μιση με το Περιστέρι, 30 με τη Σαραγόσα, 23 με τον Πανιώνιο, 33 στη Βόννη την περασμένη Τετάρτη, 33 και με την ΑΕΚ χθες... Ο Αμερικανός γκαρντ, παίρνει πολλές αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι και δεν είναι τυχαίο ότι χθες, πέρα από τους 24 πόντους και τις 4 ασίστ, είχε και 6 λάθη. Η κούραση και η πίεση του αντιπάλου, θα ήταν αδύνατον να τον αφήσουν ανεπηρέαστο. Ένας Λιούις, που παίζει 29,4 λεπτά ανά αγώνα στο BCL, ενώ στην Ελλάδα, τα λεπτά συμμετοχής του, είναι πιο νορμάλ, με σχεδόν 24 ανά παιχνίδι.

Κάτι ανάλογο, γίνεται και με τον Άνταμ Σμιθ. Ο Αμερικανός, των 15,5 πόντων μ.ο. στο πρωτάθλημα και των 18,6 στο BCL, παίζει 30 λεπτά ανά παιχνίδι στην Ελλάδα και... 33,7 στην Ευρώπη! Τέτοιοι αριθμοί σε λεπτά συμμετοχής, στο ρυθμό που παίζεται το μπάσκετ πλέον και με αγώνες ανά 3-4 μέρες, είναι... εξοντωτικοί, σε όποια κατάσταση κι αν είναι οποιοσδήποτε παίκτης.

Οι δύο Αμερικανοί, παίρνουν μεγάλο ποσοστό των επιθετικών αποφάσεων της ομάδας, τόσο εκτελεστικά, όσο και δημιουργικά και η διαχείριση τους, αποτελεί ένα ζητούμενο για τον Κώστα Χαραλαμπίδη και τους συνεργάτες του, σε μια διαδικασία αγώνων ανά 3-4 μέρες.

Το γεγονός ότι μετά το εντός έδρας παιχνίδι με τη Φάλκο Σομπατέλι, στις 17 Δεκεμβρίου, ακολουθεί μια διακοπή για το BCL, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, αναμένεται να επιδράσει θετικά. Ειδικά για τα δύο παιχνίδια μέσα στην περίοδο των γιορτών στο πρωτάθλημα, με Ηρακλή στο Ιβανώφειο (28/12) και Άρη στο Παλατάκι (04/01), παιχνίδια που με τα τωρινά δεδομένα, δείχνουν ότι θα έχουν καθοριστική σημασία για τη συνέχεια στη σεζόν...

Διαβάστε ακόμη...