Σε ευρωπαϊκή τροχιά

Από paokfc.gr: Λίγο πριν τη σέντρα στο παιχνίδι της Τούμπας, το paokfc.gr και η στήλη Rival Analysis σας παρουσιάζουν ένα αναλυτικό προφίλ της Ξάνθης, με όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ακριτική ομάδα.
Πηγή: paokfc.gr
Σε ευρωπαϊκή τροχιά

Η περσινή σεζόν λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε εφιάλτη. Η ομάδα έφτασε σε σημείο να παίζει για την παραμονή στην κατηγορία της, αλλά στο φινάλε απέφυγε τα χειρότερα και συνέχισε το σερί παρουσίας της στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.Το καλοκαίρι ήταν δεδομένο ότι έπρεπε να γίνουν αλλαγές. Ριζικές. Αλλαγές όχι μόνο στη βελτίωση της ομάδας αγωνιστικά, ώστε να κοιτάξει τα πάνω στρώματα της βαθμολογίας, αλλά και αλλαγές πάνω στην εικόνα της ομάδα, ώστε να γίνει πιο θελκτική στο ποδοσφαιρικό κοινό της Θράκης και να φέρει τον κόσμο πίσω στο γήπεδο.

Η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να αναθέσει τα ηνία στον Κίκο Ραμίρεθ. Ο Ίβηρας έχτισε την ομάδα το καλοκαίρι, με ένα ουσιαστικά ολοκαίνουργιο ρόστερ, καθώς 13 παίκτες αποκτήθηκαν και 14 αποχώρησαν.Το ξεκίνημα ήταν... μαγικό. Μάλιστα ήταν και το καλύτερο στην ιστορία των Ακριτών, με έξι νίκες και μόλις μία ήττα στις επτά πρώτες αγωνιστικές της φετινής Super League. Μετά όμως ήρθε το black out.

Στους επόμενους πέντε αγώνες η Ξάνθη πήρε μόνο έναν βαθμό από τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια και έχασε τέσσερα ματς με αποτέλεσμα ο Ραμίρεθ να πληρώσει το μάρμαρο των κακών εμφανίσεων και να αποχωρήσει.Με υπηρεσιακό τεχνικό τον Γιώργο Κόλτση η θρακική ομάδα κέρδισε τον Ατρόμητο με 1-0 εντός έδρας, ενώ πήρε και την πρόκριση στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, κερδίζοντας με 3-0 τον Απόλλωνα Λάρισας, κι έρχεται στην Τούμπα για να το θετικό αποτέλεσμα που θα την κρατήσει σε τροχιά Play Offs.

Η Ξάνθη βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης με 19 βαθμούς και ο ξεκάθαρος στόχος είναι να τερματίσει εντός εξάδας και να παλέψει για την επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.Πρώτος σκόρερ των Ακριτών είναι ο Εντουάρντο με τρία γκολ, ενώ ο Στάρτζεον είναι ο κορυφαίος δημιουργός με τρεις ασίστ.

Γενικά τα παιχνίδια της Ξάνθης είναι κλειστά και έχουν λίγα γκολ. Χαρακτηριστικό είναι ότι η θρακική ομάδα έχει σημειώσει 12 γκολ σε 12 αγώνες και έχει δεχθεί 13, έχοντας ταυτόχρονα την τρίτη χειρότερη επίθεση της λίγκας μαζί με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό , αλλά και τρίτη καλύτερη άμυνα πίσω μόνο από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...