«Ευλογία για εμάς η Νέα Μεσημβρία»

Από inpaok.com: Οι δηλώσεις του προπονητή της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, Σπύρου Φιλίππου
Πηγή: inpaok.com
«Ευλογία για εμάς η Νέα Μεσημβρία»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, Σπύρος Φιλίππου μίλησε για το νικηφόρο ντέρμπι με 5-0 κόντρα στον Άρη, για την άμυνα της ομάδας, για τις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, αλλά και για τον κόσμο του Δικεφάλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ντέρμπι με τον Άρη:

«Το παιχνίδι είχε ιδιαιτερότητα λόγω του αντιπάλου. Θεωρώ ότι κυριαρχήσαμε στα 90 λεπτά του αγώνα. Οι παίκτριες μου έπαιξε ορθολογικό ποδόσφαιρο παρόλο την βροχή που υπήρχε. Ήταν πολύ καλές και στην ανάπτυξη αλλά και στην μεσαία και στην επιθετική ζώνη. Σκοράρανε αρκετά γκολ και δημιουργήσανε καθαρές ευκαιρίες για ακόμη περισσότερα τέρματα. Θεωρώ ότι ποιοτικά ήταν καλύτερες και σωματικά έδειξαν ότι ήταν καλύτερες για ένα τέτοιο παιχνίδι».

Για το αν είναι εφικτός στόχος το μηδέν στην άμυνα ως το τέλος της σεζόν:

«Αυτός είναι ένας στόχος που μπορεί να υπάρχει αλλά από εκεί και πέρα ο κυριότερος στόχος για την φετινή σεζόν και για εμένα προσωπικά σαν προπονητής είναι να βελτιώσω την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Γιατί είναι αλήθεια ο ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα σπάνια βρίσκει αντίπαλο που θα τον πιέσει και θα του δημιουργήσει προβλήματα κατά την διάρκεια του αγώνα.

Γι' αυτό κιόλας θεώρησα αναγκαίο να ενισχύσω το ρόστερ της ομάδας με νεότερες κοπέλες από την β' ομάδα αλλά και με άλλες κοπέλες που ίσως τα προηγούμενα χρόνια δεν πήρανε ευκαιρίες έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα κλίμα ανταγωνισμού κατά την διάρκεια των προπονήσεων και να μπορούμε να τις βελτιώσουμε.

Νομίζω προς το παρών πως αυτό έχει πετύχει. Γιατί αν έρθει κάποιος στις προπονήσεις θα δει 22-23 παίκτριες να κάνουν πολύ ανταγωνιστικές προπονήσεις. Κάτι που έχει βελτιώσει όλες τις παίκτριες. Το βλέπουν και οι ίδιες. Σίγουρα παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζουν καλύτερο αμυντικό πρόσωπο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που πρέπει και ίσως λόγω του πρωταθλήματος να μην φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Το βασικό για εμένα δεν είναι να μην δεχθεί γκολ η ομάδα.

Γιατί μπορεί να γίνει κάποια στιγμή μια αδράνεια και να έρθει το γκολ. Το σημαντικότερο είναι να μάθουνε να αμύνονται. Νομίζω πως σιγά σιγά μπαίνουν στο πνεύμα. Γιατί γενικότερα να ξέρετε πως στο γυναικείο ποδόσφαιρο η άμυνα είναι μειονέκτημα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αν δείτε αποτελέσματα από αγώνες του εξωτερικού και όχι μόνο θα δείτε πως έχουμε μεγάλα σκορ. Αυτό γίνεται γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των ομάδων δεν είναι όπως το ανδρικό. Από εκεί και πέρα η ιδιοσυγκρασία της γυναίκας είναι περισσότερο για να επιτίθεται».

Για τις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας:

«Είναι ευλογία για κάθε προπονητή να βρίσκεται σε έναν τέτοιο σύλλογο. Για τις εγκαταστάσεις και τις παίκτριες που διαθέτει. Τα γήπεδα στην Μεσημβρία είναι καταπληκτικά. Προπονητικό υλικό υπάρχει άφθονο. Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την ομάδα και ο ΑΣ ΠΑΟΚ προσπαθεί να λύνει τα προβλήματα. Από εκεί και πέρα διαθέτω και ένα ρόστερ που τεχνικά τουλάχιστον είναι πάρα πολύ καλό και εφάμιλλο ανδρικών ομάδων και πολλές φορές είναι και καλύτερο».

Για τον κόσμο:

«Σίγουρα οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες. Από εκεί και πέρα όμως προσωπικά θέλω να βλέπω περισσότερο κόσμο όχι μόνο στα παιχνίδια με τον Άρη αλλά σε όλα τα ματς. Ο κόσμος δίνει αίγλη στο γυναικείο ποδόσφαιρο και κίνητρο να ασχοληθούν περισσότερο τα κορίτσια».

Διαβάστε ακόμη...