To προφίλ της Telekom Baskets Bonn

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα την Telekom Baskets Bonn στο "Telekom Dome" για την 7η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Basketball Champions League (21:00, ERTSPORTS).
Πηγή: paokbc.gr
To προφίλ της Telekom Baskets Bonn

H Bonn είναι στην 2η θέση του ομίλου με ρεκόρ 4-2, αλλά στο γερμανικό πρωτάθλημα, η πορεία της είναι αντιστρόφως ανάλογη, καθώς είναι στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 1-7, έχοντας γνωρίσει, πάντως, αρκετές οριακές ήττες.

Η Telekom Baskets Bonn ιδρύθηκε το 1992 και έχει φτάσει 5 φορές στους τελικούς του γερμανικού πρωταθλήματος, χωρίς πάντως να καταφέρει να κατακτήσει κάποια φορά τον τίτλο. Πέρυσι τερμάτισε στην 7η θέση της BBL, ενώ αποκλείστηκε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στη regular season του Basketball Champions League.

Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο 37χρονος Tomas Pach, ο οποίος μετά από μια τετραετία στο προπονητικό επιτελείο της Alba Berlin, αποδέχθηκε την πρόταση της Bonn και ξεκίνησε φέτος την καριέρα του ως πρώτος προπονητής.

Όσον αφορά το ρόστερ, η Telekom Baskets Bonn, είναι μια ομάδα που στηρίζεται στην επιθετική πολυφωνία της, καθώς δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που να ξεχωρίζει στο σκοράρισμα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι κανένας παίκτης της Telekom Baskets Bonn, δεν αγωνίζεται για περισσότερα από 21 λεπτά ανά αγώνα. Ο Benjamin Simmons είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 11.7 πόντους ανά αγώνα, ενώ ο Martin Breunig έχει 10.1 πόντους και 4.6 ριμπάουντ. Από εκεί και πέρα, ο Branden Frazier έχει 8.9 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ ανά αγώνα μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στην περσινή διοργάνωση του Basketball Champions League, με την Bonn να επικρατεί του ΠΑΟΚ και στα δύο παιχνίδια που έδωσαν οι ομάδες, καθώς νίκησε με 95-100 στο "PAOK Sports Arena" και με 94-77 στο "Telekom Dome".

Διαβάστε ακόμη...