«Ο ΠΑΟΚ έχει πιο σταθερή και γεμάτη ομάδα»

Ο Νίκος Καραγεωργίου μίλησε σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για την ισοπαλία στο ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη αλλά και για την συνέχεια στο πρωτάθλημα.
Πηγή: inpaok.com
«Ο ΠΑΟΚ έχει πιο σταθερή και γεμάτη ομάδα»

Για την εικόνα και το αποτέλεσμα του ντέρμπι είπε: «Ήταν ένα πολύ ωραίο ματς, ανάμεσα σε δυο ομάδες που πρωταγωνιστούν φέτος. Αν θέλουμε να κρίνουμε, αν ήταν δίκαιο ή όχι το αποτέλεσμα, με βάση την εικόνα του δευτέρου μέρους, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος του ΠΑΟΚ και θα μπορούσε να γυρίσει το ματς. Με την εικόνα ολόκληρου του παιχνιδιού όμως, μπορούμε να πούμε ότι ήταν δίκαιο και καλό το αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ».

Για το γεγονός ότι στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ μόνο αμυνόταν: «Αν κάνουμε μια αναδρομή στα μεγάλα εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ φέτος, θα πούμε ότι έπαιξε δύσκολα ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά. Σε όλα αυτά τα ματς, έπαιξε πανομοιότυπα. Σε όλα τα ματς ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο κατέρρεε. Δεν έχει να κάνει με τη φυσική κατάσταση αυτό. Δεν ξέρω που οφείλεται η πτώση στην απόδοση, πάντως όχι, στο συγκεκριμένο στοιχείο. Ίσως στην ψυχολογία τους, σκέφτονται να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ. Και με την ΑΕΚ το ίδιο έγινε.

Ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος από τον ΟΦΗ και την ΑΕΚ όμως. Γι’ αυτό δεν του επέτρεψε να βγει από το μισό του στο δεύτερο μέρος. Αν συνεχιστεί αυτό όμως, δεν είναι απίθανο να το πληρώσει ο ΠΑΟΚ. Και θα είναι κρίμα αν συμβεί. Μπορεί να παίξει άνετα σε όλες τις έδρες, να κάνει γκολ και να πιέσει, αλλά στο τέλος, κάθεται και περιμένει. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο προπονητής δεν έκανε σωστές αλλαγές. Δεν θέλω να το παίξω έξυπνος όμως. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Απλά, οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δούνε διαφορετικά τέτοια παιχνίδια».

Για το στάτους του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη, αφού έλυσε όλα τα προβλήματα, άρχισε να βάλει τις βάσεις για να γίνει πολύ μεγάλη ομάδα. Ακόμη δεν έχει γίνει, όμως είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει σύντομα. Οι μεγάλες ομάδες δεν παίρνουν ένα πρωτάθλημα στην Ελλάδα και ολοκληρώνουν τον κύκλο τους. Οι μεγάλες ομάδες έχουν συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ θα φτάσει ικανός να διεκδικήσει πολλά περισσότερα. Είμαι σίγουρος. Δεν μπορούμε να θέσουμε χρονοδιάγραμμα γι’ αυτό, αλλά θα γίνει».

Για το ρόστερ του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει την πιο σταθερή και γεμάτη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Δεν έχει παίξει το ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει όμως. Όταν θα παίξει καλά, θα ξεπεράσει τον Ολυμπιακό. Πρέπει να παίξει καλύτερα, πρέπει να επιστρέψουν στη βασική 11αδα, 2-3 ηγέτες ποδοσφαιριστές, πρέπει να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι, για μερικούς μεσοεπιθετικούς. Εκεί συναντάει μια δυσκολία τον τελευταίο καιρό».

Για το φετινό πρωτάθλημα και τους διεκδικητές του τίτλου: «Δε δείχνει η ΑΕΚ ότι μπορεί να απειλήσει τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν όμως και τα πλέι-οφ. Θα συναντηθούν πολλές φορές αυτές οι ομάδες. Πιο λογικό, είναι αυτές οι δυο ομάδες να διεκδικήσουν τον τίτλο στο τέλος. Το πρωτάθλημα είναι πολύ καλύτερο, είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό με πέρυσι και την Άνοιξη όταν θα έχουμε τα πλέι-οφ, πιστεύω να γίνουν ακόμη καλύτερα ματς».

Διαβάστε ακόμη...