Η ήττα από τον ΠΑΟΚ που “έφερε” την μεταβίβαση των μετοχών από Κόκκαλη σε Μαρινάκη

Από sfina.gr: Μία ήττα από τον ΠΑΟΚ στις 12 Μαϊου του 2010 δρομολόγησε τις εξελίξεις για την μεταβίβαση των μετοχών από τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Πηγή: sfina.gr
Η ήττα από τον ΠΑΟΚ που “έφερε” την μεταβίβαση των μετοχών από Κόκκαλη σε Μαρινάκη

Ήταν η μεγάλη νίκη με 0-1 στα πλέι οφ της περιόδου 2009-2010. Το νικητήριο γκολ του Βλάνταν Ίβιτς στο Καραϊσκάκης έδωσε στον ΠΑΟΚ το “εισιτήριο” για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και “έστειλε” τον oλυμπιακό στην 5η θέση της τελικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Μετά το τέλος του αγώνα έγινε… χαμός στο Καραϊσκάκης με εκτεταμένη επεισόδια. Οι εικόνες παρέπεμπαν στην εποχή… των κορνέδων. Αγανακτισμένοι οπαδοί του oλυμπιακού αποδοκίμασαν τους παίκτες και τον Σωκράτη Κόκκαλη και κινήθηκαν απειλητικά προς τα επίσημα.

Ακολούθησαν συμπλοκές οπαδών του oλυμπιακού με την αστυνομία και τα ΜΑΤ, δακρυγόνα, σπασμένα καθίσματα και γενικευμένη ένταση, που μετέτρεψε τις κερκίδες κάτω από τα επίσημα στο Καραϊσκάκης σε “πεδίο μάχης”.

Τις επόμενες ημέρες ο Κόκκαλης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί και ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τον υποψήφιο αγοραστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Στις 18 Ιουνίου του 2010, δηλαδή, ένα μόλις μήνα και κάτι μετά την οδυνηρή ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης οι μετοχές του oλυμπιακού πέρασαν από τον Κόκκακη στα χέρια του Μαρινάκη.

Κατά σύμπτωση, Μαρινάκη και Κόκκαλης βρίσκονται πλέον στα χαρακώματα…

Σημειώνουμε, ότι τα… προεόρτια είχαν αρχίσει λίγους μήνες νωρίτερα, όταν κατά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει πάλι τον oλυμπιακό στο Καραϊσκάκης με 0-1 με γκολ του Εντίνιο.

Διαβάστε ακόμη...