«Είχε εμπειρία σε γήπεδο με 30-40.000 κόσμο ο Αουγκούστο»

Απο paok24.com: Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία του Ντόουγκλας Αουγκούστο με αφορμή την παρουσία του στην Κ23 της εθνικής
Πηγή: paok24.com
«Είχε εμπειρία σε γήπεδο με 30-40.000 κόσμο ο Αουγκούστο»

Η Βραζιλιάνικη παροικία του ΠΑΟΚ και η σημασία της παρουσίας στην Ολυμπιακή εθνική

Σε δηλώσεις του, ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα - που μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί και στον Δικέφαλο - αναφέρθηκε στον Ντόουγκλας Αουγκούστο, σχολιάζοντας τη μέχρι τώρα παρουσία του και την κλήση του στην εθνική Κ23.

Για την παρουσία του Αουγκούστο στην Κ23 της Βραζιλίας: «Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεθεί στην Εθνική Κ23 της Βραζιλίας. Για να κληθείς σε αυτήν την ομάδα σημαίνει ότι πρέπει να έχεις ιδιαίτερο ταλέντο. Νομίζω ότι το παιδί αυτό έχει δείξει πράγματα. Στη Βραζιλία έπαιξε σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες, την Κορίνθιανς και τώρα παίζει σε μια άλλη μεγάλη ομάδα, τον ΠΑΟΚ. Με βάση την παρουσία του ήταν λογικό να τον καλέσουν».

Για τα αγωνιστικά βιώματα του Αουγκούστο στην Κορίνθιανς: «Τον ξέρω επειδή έπαιζε στην ομάδα μου, την Κορίνθιανς. Περισσότερο έχω εικόνα από τώρα που είναι στον ΠΑΟΚ. Όταν ένας παίκτης αγωνίζεται σε μια ομάδα όπως η Κορίνθιανς με 30-40 χιλιάδες κόσμο στο γήπεδο, αυτό σε βοηθά να αποκτάς εμπειρίες για να δείξεις την αξία σου πιο εύκολα».

Για το αν η Κ23 της Εθνική Βραζιλίας είναι προθάλαμος για την ομάδα των ανδρών: «Δεν είναι εύκολο. Η Βραζιλία έχει πολλούς παίκτες σε όλον τον κόσμο, παίκτες ίδιας ηλικίας σε μεγάλες ομάδες την Ευρώπη. Ο Ντούγκλας είχε τραβήξει την προσοχή των υπευθύνων από πριν, και τώρα η παρουσία του στον ΠΑΟΚ τον έχει βοηθήσει. Για να έχει συνέχεια αυτό, πρέπει αν τον δούμε στην πορεία, πώς θα τα πάει με τον ΠΑΟΚ».

Για το αν η βραζιλιάνικη παροικία των Μάτος, Μαουρίσιο, Ζαμπά, Ντούγκλας μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ ξανά στο Πρωτάθλημα: «Δεν χρειάζεται καν να το συζητήσουμε. Αυτοί οι παίκτες μαζί με τον Λουτσέσκου οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στο να γράψει ιστορία μετά από 34 χρόνια. Πήρε αήττητος το Πρωτάθλημα και οι παίκτες αυτοί είναι πολύ σημαντικοί. Ήδη πρόσφεραν αρκετά και θα συνεχίσουν να το κάνουν».

Διαβάστε ακόμη...