Ελκυστικό το όνομα του Πέλκα, το Financial Fair Play και η πώληση μη βασικού

Από sfina.gr : Στην πιάτσα των μάνατζερ το όνομα παίκτη του ΠΑΟΚ που ακούγεται περισσότερο ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου είναι του Δημήτρη Πέλκα.
Πηγή: sfina.gr
Ελκυστικό το όνομα του Πέλκα, το Financial Fair Play και η πώληση μη βασικού

Κι αυτό γιατί όχι μόνο μπορεί να προσελκύσει πρόταση από ομάδα του εξωτερικού, αλλά και επειδή ο 26χρονος μεσοεπιθετικός έχει χάσει την θέση του βασικού και αναντικατάστατου στελέχους της 11άδας.

Άρα, μία πιθανή παραχώρησή του δεν θα προκαλέσει εν μέσω της σεζόν μεγάλους κλυδωνισμούς και ανακατατάξεις στον δικέφαλο που έχει και φέτος στόχο την κατάκτηση του νταμπλ. Στη θέση του παίζει ο Μπίσεσβαρ και κατά δεύτερο λόγο ο Ελ Καντουρί, που χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία παιχνίδια κατά διαστήματα πίσω από τον φορ.

Ο 26χρονος Έλληνας μέσος είναι ελκυστικός στην ευρωπαϊκή αγορά, αφού βρίσκεται σε δυναμική ηλικία, είναι διεθνής και έχει κάνει καλά ματς με τον ΠΑΟΚ στο παρελθόν στην Ευρώπη.

Μπορεί να φέρει πρόταση, στη χειρότερη περίπτωση και από πρωτάθλημα δεύτερης ταχύτητας, όπως το τουρκικό που δεν το προτιμά, ή το πορτογαλικό στο οποίο έχει παίξει με την φανέλα της Σετούμπαλ.

Με την πώληση κάποιου παίκτη μπορούν να χαλαρώσουν οι δεσμεύσεις από το Financial Fair Play και να αρθούν οι περιορισμοί κινήσεων στο μεταγραφικό παζάρι του χειμώνα, αφού μπορεί να κριθεί αναγκαία η απόκτηση κάποιου παίκτη.

Όπως είναι γνωστό στο ποδόσφαιρο, πλέον, όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται. Είναι καθιερωμένη η τακτική των συχνών αγοραπωλησιών στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που έγινε αναγκαστική επιλογή για όλες τις ομάδες, λόγω των δεσμεύσεων του Financial Fair Play που δεν επιτρέπει αθροιστικά ζημιές άνω των 30 εκατ. ευρώ για μία ομάδα κατά την τελευταία τριετία.

Ο Πέλκας πάντως έχει μία ιδιαίτερη σύνδεση με τον ΠΑΟΚ επειδή ξεκίνησε από τις ακαδημίες και δεν θα είναι εύκολη μία ενδεχόμενη απόφαση αποχώρησής του για καμία πλευρά.

Διαβάστε ακόμη...