Οι οκτώ ευκαιρίες του Φερέιρα στη Κ19 του ΠΑΟΚ (pics)

Απο sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα (17:00) σε φιλική αναμέτρηση τη Δόξα Δράμας, με τον Αμπέλ Φερέιρα να παίρνει στην αποστολή οκτώ ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες των «ασπρόμαυρων».
Πηγή: sdna.gr
Οι οκτώ ευκαιρίες του Φερέιρα στη Κ19 του ΠΑΟΚ (pics)

Με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ θα δώσει σήμερα φιλική αναμέτρηση κόντρα στη Δόξα Δράμας, με τον Φερέιρα να δίνει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν αρκετά αγωνιστικά λεπτά.

Την ίδια ώρα όμως, στην αποστολή βρίσκονται οκτώ ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ για το σημερινό φιλικό.

Άλλωστε, όπως είχαμε σημειώσει μέσα από το SDNA, τόσο ο Αμπέλ Φερέιρα, όσο και ο Πάμπλο Γκαρσία, επιθυμούν να μειωθεί η απόσταση από την μεγάλη ομάδα μέχρι την Κ19, με αποτέλεσμα να έχουν πραγματοποιηθεί φέτος αρκετά εσωτερικά διπλά.

Σε συνέχεια των παραπάνω αλλά και με την ευκαιρία της απουσίας κάποιων διεθνών αλλά και παικτών που έμειναν στη Θεσσαλονίκη για αποφόρτιση, ο Αμπέλ Φερέιρα (σ.σ. στην φωτογραφία του άρθρου παρακολουθεί παιχνίδι της Κ19) αποφάσισε δώσει την ευκαιρία σε οκτώ νεαρά παιδιά της ομάδας.

Ο λόγος για τους Παπαδόπουλο, Τσιγγάρα, Τάχατο, Καλουτσικίδη, Παναγιώτου, Γρόσδη και Σαλαμούρα.

Όσον αφορά τους δυο πρώτους, έχουν παρουσιαστεί εδώ και καιρό στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, καθώς είχαν συμμετοχή στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενώ παίρνουν μέρος και στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τα προφίλ των οκτώ ποδοσφαιριστών, που... μάχονται καθημερινά για να φτάσουν στην πρώτη ομάδα του Δικεφάλου και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

Παπαδόπουλος Συμεών

Γεννήθηκε στις 18 Απριλίου του 2000 στη Θεσσαλονίκη, εκπαιδεύτηκε από μικρή ηλικία στα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ, «μετακόμισε» στον Ηρακλή και επέστρεψε στον ΠΑΟΚ το 2017.

Ήταν μέλος των μικτών ομάδων της ΕΠΣΜ με γεμάτες χρονιές συμμετοχής στην Κ17 του Ηρακλή, ενώ βρέθηκε αρκετές φορές στις μικρές εθνικές ομάδες.

Υπερασπίστηκε σε αρκετά παιχνίδια την εστία του ΠΑΟΚ από το 2017 που επέστρεψε και στο πρωτάθλημα Super League K20, ενώ ακολούθησε μία ακόμα σπουδαία σεζόν (2018-19) με το πρωτάθλημα της Κ19 και την εντυπωσιακή πορεία στο Youth League και το καλοκαίρι του 2019 συμμετείχε στην προετοιμασία της Α΄ ομάδας.

Πρόκειται για έναν τερματοφύλακα με εντυπωσιακή σωματοδομή και πολλά περιθώρια εξέλιξης όπως σημειώνεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.

Χάρης Τσιγγάρας

Γεννημένος στις 20 Αυγούστου του 2000, ο Θεοχάρης Τσιγγάρας εντάχθηκε από το 2010 στον ΠΑΟΚ και είχε επιλέξει για χρόνια να πηγαινοέρχεται από την Πορταριά Χαλκιδικής, όπου ζούσε με την οικογένειά του. Κάποια στιγμή, βέβαια εγκαταστάθηκε στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ.

Πρόκειται για έναν ικανό και έξυπνο αμυντικό χαφ, ο οποίος βοηθάει αρκετά επιθετικά την ομάδα του, αρκετά πειθαρχημένος και επίμονος στις προπονήσεις. Ηταν εκ των βασικών στελεχών της πρωταθλήτριας Κ15 τη σεζόν 2014-15, πρωταθλητής και την περίοδο 2015-16 με την Κ17, πρωταθλητής και με την Κ19 δύο συνεχόμενες σεζόν (2017-18, 2018-19) και βασικό στέλεχος της Κ19 στην πορεία της στο Youth League τη σεζόν 2018-19.

Ακολούθησε την Α΄ ομάδα στην προετοιμασία του καλοκαιριού και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε στο φιλικό με την Τσβόλε.

Βασίλειος Γρόσδης

Γεννημένος στις 17 Ιανουαρίου 2002, ο νεαρός Βασίλης Γρόσδης είναι ένας ψηλός και δυνατός αμυντικός χαφ, που αγωνίζεται και ως επιθετικό χαφ. Είναι αριστεροπόδαρος με δυνατό σουτ, είναι οξυδερκής και πολύ καλός στο διάβασμα του παιχνιδιού. Νωρίς νωρίς, πήρε συμμετοχές – και σε διεθνή τουρνουά – με την Κ15, με την οποία χρίστηκε πρωταθλητής τη σεζόν 2016-17.

Αχιλλέας Σαλαμούρας

Πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ το 2015 (σ.σ. γεννημένος 15 Ιανουαρίου 2000), από τον Μαγνησιακό, με περγαμηνές δεδομένης της ηλικίας του, καθώς αγωνίζονταν στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Μαγνησίας, ο Αχιλλέας Σαλαμούρας απέδειξε νωρίς πως ήταν καλή επιλογή. Αγωνίζεται στο κέντρο του γηπέδου, με την ικανότητα να προωθείται και ως δεύτερος επιθετικός, είναι δυναμικός και γρήγορος στις επεμβάσεις του, μα κυρίως είναι πολύ έξυπνος κι εγκεφαλικός παίκτης. Παράλληλα όπως σημειώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δικεφάλου, ζει στο Σπίτι των Ακαδημιών.

Παναγιώτης Παναγιώτου

Ο νεαρός Παναγιώτης Παναγιώτου είναι αμυντικό χαφ, αλλά και επιθετικό χαφ. Αποκτήθηκε από τα Γιάννινα το 2015 και είναι εξαιρετικά δυνατός, πόσω μάλλον στις μονομαχίες, ενώ διαθέτει και πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Είναι διεθνής, ζει στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ και είναι γεννημένος στις 16 Ιανουαρίου του 2002.

Πέτρος Καλουτσικίδης

Πρόκειται για έναν αρκετά γρήγορο και ικανό επιθετικό, μια αξιόπιστη λύση στην επιθετική γραμμή του Δικεφάλου και με αρκετά προσόντα που καλείται να ξεδιπλώσει μέσα στο γήπεδο. Έχει καταγράψει ήδη αρκετές εμφανίσεις στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, ενώ είναι γεννημένος στις 28 Μαρτίου 2001.

Ευστάθιος Τάχατος

Γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 2001, είναι μπακ, με την ευχέρεια να παίζει και στις δύο πλευρές. Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει, τονίζουν πως έχει εξαιρετική ευελιξία και ταχύτητα, αλλά και δυναμισμό. Ζούσε στον Ακροπόταμο και προφανώς έκανε χιλιόμετρα καθημερινά, ωστόσο από το 2016 ζει στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ.

Aϊντίν Ντάικο

Ήρθε στον ΠΑΟΚ το 2017 και είναι γεννημένος στις 28 Οκτωβρίου 2002. Πρόκειται για μια αξιόπιστη λύση στην άμυνα του Δικεφάλου στα τμήματα της ακαδημίας, ένας κεντρικός αμυντικός με δύναμη και ταχύτητα και γενικώς αξιοσημείωτα σωματικά προσόντα.

Διαβάστε ακόμη...