Ρεσιτάλ ομαδικότητας για σεμινάριο τα γκολ σε ΟΑΚΑ και Κρήτη

Από sfina.gr : Από τον Ζίβκοβιτς ξεκίνησαν και τα δύο γκολ του Σφιντέρσκι στο ΟΑΚΑ, όπως και το γκολ του Μίσιτς στο Γεντί Κουλέ! Τυχαίο; Δεν νομίζω…
Πηγή: sfina.gr
Ρεσιτάλ ομαδικότητας για σεμινάριο τα γκολ σε ΟΑΚΑ και Κρήτη

Η μπάλα πέρασε απ’ όλη σχεδόν την 11άδα πριν φτάσει στους σκόρερ. Μάλιστα, στο πρώτο γκολ του Σφιντέρσκι στο ΟΑΚΑ οι παίκτες του ΠΑΟΚ άλλαξαν 17 πάσες, χωρίς οι παίκτες της ΑΕΚ να μπορούν να διώξουν την μπάλα ούτε πλάγιο άουτ!

Τα γκολ στο ΟΑΚΑ και το γκολ στη Κρήτη αποτέλεσαν ένα ρεσιτάλ ομαδικότητας υψηλού επιπέδου και ένδειξη προσαρμογής στο σύστημα του Φερέιρα.

Οι συγκεκριμένες φάσεις που κατέληξαν σε γκολ, πρέπει να διδάσκονται στα σεμινάρια προπονητικής, ως η απόλυτη προσωμοίωση του μοντέρνου ποδοσφαίρου που στηρίζεται στους αυτοματισμούς, χωρίς να αφαιρεί το ατομικό ταλέντο των παικτών.

Για την εφαρμογή του άλλωστε απαιτείται η ταυτόχρονη ύπαρξη τουλάχιστον τεσσάρων παικτών μεγάλης κλάσης και πολύ υψηλής τεχνικής κατάρτισης στην 11άδα μίας ομάδας.

Τα δύο γκολ στο ΟΑΚΑ έγιναν και ειδικό βίντεο που προβλήθηκε στο κανάλι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο ίντερνετ, κάτι που θα συμβεί σίγουρα και με το γκολ του Μίσιτς ως προβολή των επιτευγμάτων των “ασπρόμαυρων”.

Διαβάστε ακόμη...