Non stop Γιαννούλης: Η ειδική διαχείριση και τα «τρελά» νούμερα βιτρίνας

Απο sdna.gr: Απίστευτα νούμερα καταγράφει τη φετινή σεζόν ο Δημήτρης Γιαννούλης καθώς δεν έχει χάσει λεπτό συμμετοχών, όντας βασικός και αναντικατάστατος στη «βιτρίνα» του ΠΑΟΚ. Η ειδική διαχείριση του Αμπέλ Φερέιρα...
Πηγή: sdna.gr
Non stop Γιαννούλης: Η ειδική διαχείριση και τα «τρελά» νούμερα βιτρίνας

Η περίπτωση του Δημήτρη Γιαννούλη «κουμπώνει» άψογα στο απόλυτα success story του ΠΑΟΚ με τίτλο: «Με ένα όνειρο τρελό...». Στην ηλικία των 24, όμως, ο πρώτος που θα απέρριπτε ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν αναμφίβολα ο Κατερινιώτης μπακ. Αν αναλογιστεί κανείς, όμως, πως ξεκίνησε η φετινή σεζόν για τον Δημήτρη Γιαννούλη και πως εξελίχθηκε, τότε ίσως και να είχε προχωρήσει ήδη το σενάριο...

Και αυτό γιατί κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, δεν ήταν μυστικό πως ο ΠΑΟΚ ψαχνόταν στην ποδοσφαιρική αγορά για αριστερό μπακ. Για μια ενδιαφέρουσα περίπτωση που θα μπορούσε να πλαισιώνει τον 24χρονο και στην ουσία να προσφέρει μεγαλύτερη «ασφάλεια» στους Θεσσαλονικείς που είχαν δεχθεί μερικούς μήνες νωρίτερα το μεγαλύτερο πλήγμα που θα μπορούσαν, με τον τραυματισμό του αρχηγού τους, Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Φάμπιο Κοεντράο, ο οποίος βρέθηκε ψηλά στη λίστα του Δικεφάλου, ως μια περίπτωση που θα μπορούσε να δώσει στους «ασπρόμαυρους» ποιότητα και εμπειρία. Για διάφορους λόγους, η υπόθεση του 31χρονου ακραίου αμυντικού δεν προχώρησε, όσο ο ΠΑΟΚ «χτιζόταν» στην Ολλανδία, ρίχνοντας σε πρώτη φάση το βάρος στον Δημήτρη Γιαννούλη.

Και τέτοια ζητήματα έχουν άμεση επίδραση στην ψυχοσύνθεση ενός ποδοσφαιριστή που δίνει τη «μάχη» της καθιέρωσης. Ακόμη κι αν δεν είναι θεωρητικά η δουλειά του να ασχολείται, «διαβάζοντας» τις όποιες κινήσεις ενός συλλόγου, πολλές φορές μπορεί ο άμεσα εμπλεκόμενος να αποπροσανατολιστεί, να νιώσει ευάλωτος.

Μόνο που στην περίπτωση του 24χρονου αριστερού μπακ, όλα λειτούργησαν διαφορετικά στο μυαλό του. Σαν να τον πείσμωσε να αποδείξει, πρωτίστως στον εαυτό του, πως το εξάμηνο της επιστροφής του από τον Ατρόμητο ήταν μια περίοδος προσαρμογής. Πως όλα θα αλλάξουν και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει απλά να τον εμπιστευθεί, να τον στηρίξει...

Στα δύο πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια απέναντι στον Άγιαξ και κυρίως μετά την εμφάνισή του στο Άμστερνταμ, ο Έλληνας αμυντικός αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη. Σε παιχνίδια υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων, τα πήγε εξαιρετικά, δείχνοντας ένα απόλυτα σοβαρό πρόσωπο με περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης.

Στην ουσία μέσα από τις εμφανίσεις του και το report του Αμπέλ Φερέιρα «ανάγκασε» τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να εγκαταλείψουν τις όποιες σκέψης απόκτησης αριστερού μπακ. Εξάλλου, στο ρόστερ βρισκόταν ήδη και είχε δοκιμαστεί το καλοκαίρι σε αυτήν την θέση και ο Ροντρίγκο Σοάρες ενώ ακόμη και ο Κρέσπο θα μπορούσε να κληθεί να σηκώσει το βάρος στα αριστερά, ως ένα πολυεργαλείο στην άμυνα. Για να μην προσθέσει κανείς και την επιστροφή του Βιεϊρίνια σε μια θέση που... απογείωσε πέρσι τον ΠΑΟΚ.

Ισοπέδωσε τα 90λεπτα

Ακόμη όμως και αυτές οι υποθέσεις εργασίας εγκαταλείφθηκαν στην πορεία, «απελευθερώνοντας» και τον αρχηγό του ΠΑΟΚ για να επιστρέψει εκεί όπου πάντα ήθελε τόσο ο ίδιος όσο και ο κόσμος του Δικεφάλου. Μπροστά. Από την έναρξη της σεζόν, ο Δικέφαλος κλήθηκε να δώσει τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια και εννέα πρωταθλήματος. Το αξιοσημείωτο στην περίπτωσή του Γιαννούλη είναι πως μετράει συνολικά 13 γεμάτα 90λεπτα, κοινώς 1170 αγωνιστικά λεπτά, χωρίς να χάσει ούτε δευτερόλεπτο από τις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας του.

Σε μια περίοδο, μάλιστα, που οι πινελιές αναπροσαρμογής του Αμπέλ Φερέιρα είναι έντονες και χαρακτηριστικές, βάζοντας στην εξίσωση της κουβέντας του σχεδόν το σύνολο του ρόστερ, ο Γιαννούλης μοιάζει βασικός και αναντικατάστατος, ακούγοντας διαρκώς εγκώμια από το στόμα του προπονητή του.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσει κανείς πως με τον Πορτογάλο στο τιμόνι του ΠΑΟΚ δεν επαναπαύεται στα ανασταλτικά του καθήκοντα, καθώς είναι ένας άκρως κομβικός παίκτης στην ανάπτυξη του Δικεφάλου δεδομένου πως προωθείται διαρκώς, καταπίνοντας χιλιόμετρα στα αριστερά. Ακόμη και οι σέντρες που φάνταζαν μέχρι πρότινος η «αδυναμία» του, του έχουν φέρει νούμερα (πέντε ασίστ, ένα γκολ) και αποτελούν «κλειδί» στην τακτική ανάγνωση του Δικεφάλου από τους αντιπάλους του.

Στραμμένα μάτια πάνω του, σε ειδική διαχείριση από τον Φερέιρα

Φυσικά, η παρουσία του -μέχρι στιγμής- δεν μπορεί παρά να έχει σκορπίσει κύμα ενθουσιασμού στις τάξεις του ΠΑΟΚ και ειδικότερα στον Αμπέλ Φερέιρα δεδομένου πως αντιλαμβάνεται ότι έχει στα χέρια του ένα project που μπορεί να αποφέρει πολλαπλά κέρδη. Το βασικό ζητούμενο, όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η διαχείριση του ποδοσφαιριστή δεδομένου πως ο Γιαννούλης βρίσκεται στα... κόκκινα και γι΄αυτό ο Πορτογάλος κινείται προσεκτικά ως προς την αποφόρτισή του, επιλέγοντας μια φορά την εβδομάδα να ρίχνει αισθητά ρυθμούς προκειμένου να ξεκουράζεται τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Από την άλλη, η φετινή σεζόν του Γιαννούλη δεν έχει προκαλέσει αίσθηση μόνο στο στρατόπεδο του Δικεφάλου. Το όνομά του φιγουράρει σε διάφορα μεταγραφικά σενάρια και αρκετά μάτια τον παρακολουθούν στενά. Και όπου υπάρχει καπνός... Η αλήθεια είναι πως ο 24χρονος είχε φέρει προτάσεις από Ρεν και Σαμπντόρια όσο ακόμη αγωνιζόταν στον Ατρόμητο, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ είχε κρίνει πως δεν ήταν ακόμη η ώρα του. Πλέον, όμως, το πρέσινγκ αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο έντονο...

Διαβάστε ακόμη...