Ξεχώρισε ο Ουίγκινς!

Από thessports.gr: Το καθιερωμένο αφιέρωμα της αγωνιστικής πραγματοποίησε το Basketball Champions League, με τον Αντουέιν Ουίγκινς να βρίσκεται στους διακριθέντες της τρίτης στροφής της φάσης των ομίλων της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Πηγή: thessports.gr
Ξεχώρισε ο Ουίγκινς!

Πιο συγκεκριμένα, ο παίκτης του ΠΑΟΚ, που ήταν από τους λίγους διασωθέντες της ήττας από την Νεπτούνας, έγινε ο πρώτος παίκτης που έρχεται από τον πάγκο σε αγώνα και έχει τουλάχιστον 15 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η επίσημη ενημέρωση:

1. Οι πόντοι της Χολόν

Χολόν και Τορούν σημείωσαν αθροιστικά 227 πόντους στη νίκη των Ισραηλινών με 122-105 στην Πολωνία, δημιουργώντας νέο ρεκόρ παραγωγικότητας σε αγώνα του Basketball Champions League, συμπεριλαμβανομένων μάλιστα κι αυτών που πήγαν στην παράταση.

Καμία ομάδα δεν έχει βάλει περισσότερους πόντους σε αγώνα του BCL από τους 122 της Holon. Έγινε επίσης η πρώτη ομάδα που εκτελεί με 70+% στα δίποντα και συγχρόνως με 50+% στα τρίποντα σε εκτός έδρας ματς.

Τα 47 εύστοχα σουτ της Holon είναι τα περισσότερα που έχουν σημειωθεί σε αγώνα από ομάδα του BCL, ενώ και οι 34 ασίστ ισοφάρισαν την καλύτερη επίδοση που κρατούσε η Avtodor Saratov, από το ματς με την Kataja τον Οκτώβριο του 2016. Μιλάμε για εκτός έδρας παιχνίδι.

2. Ας μιλήσουμε για τρίποντα

Tα αθροιστικά 33 τρίποντα που έβαλαν Χάποελ και Ράστα Βέχτα στο μεταξύ τους ματς την Τετάρτη, είναι τα περισσότερα που έχουν σημειωθεί συνολικά σε ένα παιχνίδι του BCL. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τα 31 από το παιχνίδι του Ιανουαρίου 2017 μεταξύ Οραντέα και Κατάγια. Τα 17 τρίποντα της Vechta είναι η καλύτερη σχετική επίδοση για το φετινό BCL.

Aπό την άλλη, η AEχ έβαλε μόλις δυο τρίποντα στη νίκη επί της Αντβέρπ, κι αυτή είναι η χαμηλότερη επίδοση από ομάδα φέτος και της Ένωσης γενικά στη διοργάνωση. Παραδόξως, είχαν προηγηθεί για την ελληνική ομάδα 15 τρίποντα την 1η και 16 την 2η αγωνιστική.

3. Πόσα καλάθια είναι αρκετά;

Η Αντβέρπ έβαλε μόλις 51 πόντους στην AEK, κι αυτή δεν είναι μόνο η χειρότερη επιθετική συγκομιδή γενικά για φέτος, αλλά κι η χειρότερη της βελγικής ομάδας συνολικά στο BCL.

Η Αντβέρπ πάντως πρέπει να νιώθει καλύτερα από την Τορούν, που έβαλε παραπάνω από τους διπλάσιους πόντους απέναντι στη Χολόν, 105 και παρ’ όλα αυτά έγινε η πρώτη ομάδα που σημειώνει τόσους πόντους στην κανονική διάρκεια αγώνα και γνωρίζει την ήττα.

Μάλιστα, η πολωνική ομάδα έγινε μόλις η τρίτη που χάνει παιχνίδι, στο οποίο τρεις από τους παίκτες της σκοράρουν 20+ πόντους (Κρις Ράιτ με 25, Αλάντε Αμινού και Κιθ Χόρνσμπι με 20 έκαστος).

4. Double (Double) Trouble

Ο Κρις Ράιτ της Τορούν έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του BCL που κάνει τρία διαδοχικά παιχνίδια με double-double σε πόντους κι ασίστ. Έγινε επίσης ο πρώτος που κάνει τρία double-double στα ισάριθμα πρώτα του ματς για τη διοργάνωση.

Η Νίζνι Νόβγκοροντ έγινε την Τρίτη η πρώτη ομάδα τη φετινή σεζόν, για την οποία δύο παίκτες σημειώνουν double-double στο ίδιο παιχνίδι. Ο Μπράντον Ράιτ τέλειωσε το ματς με 15 πόντους και 12 ασίστ και ο Ντάριλ Ουίλις είχε 21 πόντους και 10 ριμπάουντ στη νίκη της ρωσικής ομάδας με 89-69 κόντρα στη Μόρναρ Μπαρ.

Ο Λατάβιους Ουίλιαμς της Χολόν μέτρησε 18 πόντους και 12 ριμπάουντ κόντρα στην Τορούν κι έγινε ο πρώτος παίκτης φέτος που σημειώνει double-double μένοντας στο παρκέ για λιγότερο από 20 λεπτά.

5. Υπάρχουν αρκετά πράγματα στη στατιστική

Ο Μουχάμεντ Μπαϊγκούλ της Τουρκ Τέλεκομ έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης που τελειώνει ματς με τουλάχιστον 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, χωρίς συγχρόνως να έχει υποπέσει σε φάουλ ή λάθος.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ της Μπεσίκτας έγινε ο τρίτος παίκτης που έχει τουλάχιστον 20 πόντους και 6 κλεψίματα στο ίδιο παιχνίδι.

Ο Σέρχι Γκαρθία της Ράστα Βέχτα έγινε ο πρώτος παίκτης εδώ κι ένα περίπου χρόνο που έρχεται από τον πάγκο και μετρά 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Ο Αντουέιν Ουίγκινς του ΠΑΟΚ έγινε ο πρώτος παίκτης που έρχεται από τον πάγκο σε αγώνα και έχει τουλάχιστον 15 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

Διαβάστε ακόμη...