“Ο ΠΑΟΚ είναι και πάλι το φαβορί για το πρωτάθλημα”

Από arenafm.gr: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και παλαίμαχος του ΠΑΟΚ μίλησε στον ΑΡΕΝΑ 89.4 και στην εκπομπή “Double”, για το φετινό πρωτάθλημα και την πορεία του Δικεφάλου προς το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο.
Πηγή: arenafm.gr
“Ο ΠΑΟΚ είναι και πάλι το φαβορί για το πρωτάθλημα”

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον ΠΑΟΚ: “Από παιχνίδι σε παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δείχνει τις δυνατότητες και το χαρακτήρα που έχει. Είναι μια ομάδα καλοδουλεμένη, καλοστημένη και με πολύ δυνατό ρόστερ. Πέρυσι κατέκτησε το νταμπλ και για μένα φέτος είναι πάλι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος”.

Για την αστάθεια του ΠΑΟΚ στην αρχή της σεζόν: “Σημαντικό ρόλο στην αστάθεια είχε η αλλαγή προπονητή, ήταν πολύ ξαφνική. Οι ποδοσφαιριστές είχαν μάθει σε διαφορετικό σύστημα. Κάθε καινούριος προπονητής θέτει τη δική του φιλοσοφία και τα δικά του μηνύματα, κάτι το οποίο θέλει χρόνο. Πλέον λειτουργεί πολύ καλύτερα η ομάδα. Τα περιθώρια εξέλιξης είναι πολύ μεγαλύτερα, γιατί η ομάδα αυτή έχει τεράστιες δυνατότητες. Κάθε Κυριακή θα βλέπουμε έναν πολύ πιο δυνατό ΠΑΟΚ”.

Για τα πολλά γκολ που δέχθηκε μέχρι στιγμής η ομάδα: “Δεν ήταν ότι καλύτερο αυτή η κατάσταση, γιατί είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε πέρυσι τον ΠΑΟΚ με την καλύτερη αμυντική λειτουργία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις πρώτες αγωνιστικές δεν ήταν τόσο τα δυο στόπερ, Βαρέλα και Κρέσπο, άλλα ο κεντρικός άξονας, η θέση του “έξι”. Υπήρχαν τεράστια κενά και ως φυσικό επακόλουθο η ομάδα δέχθηκε επιθέσεις και πολλά τέρματα. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές δεν είχαν φτάσει στην καλύτερη απόδοση τους. Με το πέρασμα του χρόνου, τις προπονήσεις και τους αγώνες τα παιδιά βρίσκουν το εαυτό τους και ξαναδείχνουν τις δυνατότητες και τις ικανότητες τους”.

Για το παιχνίδι Βόλος-ΠΑΟΚ: “Περιμένουμε ο ΠΑΟΚ από την αρχή να επιβάλλει το ρυθμό του. Σαν ομάδα ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια διάφορα επίπεδου από τον Βόλο και είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ καλοί σε απόδοση στους τελευταίους αγώνες. Θα είναι σημαντικό το παιχνίδι πάντως, γιατί ο Βόλος έχει καλή ομάδα και έχει πάρει κάποια αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι που παίζει ο ΠΑΟΚ, όμως, εξαρτάται από την δική μας ομάδα και το πως θα μπει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι”.

Για τον Βιεϊρίνια: “Αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι κάτι το ξεχωριστό. Έχει πολύ μεγάλη ηγετική φυσιογνωμία και είναι μεγάλη ποδοσφαιρική οντότητα. Είναι κάτι περισσότερο από αρχηγός, έχει προσωπικότητα που καταφέρνει και παρασέρνει όλη την ομάδα. Εκτός από σπουδαίος ποδοσφαιριστής, έχει το χάρισμα να είναι και ηγέτης και μπορεί ανά πάσα στιγμή με το λόγο και μια κίνηση του να παρασύρει και να αλλάξει την ομάδα και την ψυχολογία της. Ήταν μεγάλο πλήγμα η απουσία του Βιεϊρίνια όπως και του Μαουρίσιο, αυτοί οι δυο είναι οι ογκόλιθοι, οι εγκέφαλοι της ομάδας. Χαίρομαι που σιγά-σιγά επανέρχονται από τον τραυματισμό τους και μόλις αισθανθούν αυτοί καλά, τότε θα είναι πολύ διαφορετικός και ο ΠΑΟΚ. Είναι κάποιοι που επιβάλλεται να είναι στην ομάδα και το αποδεικνύουν συνεχώς, όπως ο Βιεϊρίνια”.

Για τη σταθερότητα των Γιαννούλη, Λημνιού, Μίσιτς και Σφιντέρσκι: “Η απόδοση τους κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και ξεχωρίζουν από την 1η αγωνιστική. Και οι τέσσερις είναι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές. Ευχάριστη έκπληξη υπήρξε ο Μίσιτς, γιατί διαθέτει ποδοσφαιρική ποιότητα. Αυτή τη στιγμή περνάει όλο το παιχνίδι από αυτόν και δείχνει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει. Ο Λημνιός είναι σε εξαιρετική κατάσταση και έχει τρομερά χαρίσματα επίσης. Ο Γιαννούλης είναι και αυτός εξαιρετικός, έχει αρπάξει την ευκαιρία και διακρίνεται κάθε Κυριακή. Είχε τις παραστάσεις που έπρεπε στον Ατρόμητο και δείχνει ότι και στον ΠΑΟΚ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Και ο Σφιντέρσκι είναι μια ευχάριστη έκπληξη  με τα γκολ και με την απόδοση που έχει ως φορ”.

Για τα αναγκαία προπονητικά προσόντα για την αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών: “Πολύ σημαντικό προσόν σε έναν προπονητή, είναι η σωστή διαχείριση των ποδοσφαιριστών. Tο να τους έχει σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα για να δείξουν τι αξίζουν και τις δυνατότητες τους”.

Για την αίσθηση ότι το φαβορί φέτος είναι ο Ολυμπιακός: “Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί και φέτος. Έχει πολύ ποιοτικούς παίχτες, με μεγάλη εμπειρία και είναι καλύτερα δουλεμένη ομάδα και πιο υγιής σε όλα τα επίπεδα”.

Διαβάστε ακόμη...